Резултати от микробиология - тема 4

• 6 099
  • 234
  •   1
Отговори
# 30
# 31
При такъв резултат бих направила 1 курс с Полижинакс 12 вечери. След това - Миковаг или някаква друга борна киселина.
След това контрола - за оценяване на резултата. Можеш да включиш успоредно Биозин Фем и/или Криспакт през устата, за да заселваш (уж) някакви лактобацили.
Ще обясня и точно защо предлагам този вариант.
Полижинакс е комбинация от 2 АБ - Неомицин и Полимиксин Б, които са от групата на Гентамицина, към който е чувствителна бактерията, тъй че би трябвало да сработи. Кандида Крузей най-вероятно е чувствителна на Нистатин, който е в Полижинакса също. Борната киселина е показана точно за такъв тип нон-албиканс щамове.
Би било добре да се включи орален антимикотик, в случай Итраконазол, ама дали гъбата ти е чувствителна - това без антимикограма няма как да се знае. А такава не ти е направена в това изследване. Затова предлагам един по-дълъг курс борна киселина, може и 30 дни.
За мен това е много по-щадящ и ефективен вариант да влезеш в болница, да те натъпчат с венозен АБ, който допълнително ще подхрани гъбите, хайде, сигурно не са идиоти и ще ти я лекуват и нея, ама е абсолютно ненужно. Била съм и с много по-тежки инфекции, например комбинация от трихомони, анаеробни бактерии и гъби, или Ешерихия + Ентерокок,  никога не съм лежала в болница за венозен АБ.
Но ще ти кажа какво правят венозните АБ, защото миналата година и тази ми се наложи - по съвсем друг повод. С тотално убита чревна флора съм. Такива неща съм навъдила вследствие на всичките тия АБ, че коремът ми е тотал щета и няма да крия, че толкова не ми издържат нервите, че плача всеки ден.
Тъй че - не ти казвам да се самолекуваш, споделям какво съм сигурна, че работи, но просто отиди на друг лекар. Нито един отговорен АГ няма да те прати в болница с този резултат.
Ако си от София, по-добре отиди при венероложката, за която пиша доста често, д-р Кристина Рачева, тя е специалист по всякакви гъби и съм сигурна, че ще ти изпише най-щадящото лечение и за двете неща.

# 32
Много ти благодаря за изчерпателна информация.
За съжаление не съм от София, но трябва да помисля за смяна.

# 33
Да, задължително. Надявам се, че в твоя град има и други АГ, но ако не - иди до най-близкия голям град, ако трябва.
Това с венозния АБ трябва да ти е последната опция, ама дори не мога да си представя какво би било толкова тежко, че да го налага. Реално - това дори не са и ППБ - някаква си гъба, и някаква чревна бактерия, която е отишла не на мястото си.
Съвсем възможно да ти е “подарък” от нашето Черноморие например. Аз лично поне няколко пъти съм лекувала ешерихия.

# 34
Здравейте! Писала съм и друг път. От година и половина лекувам ешерихия коли и клебсиела, който се редуват във влагалище, има ги и в цервикален секрет. Често правя и цистити, въпре че урината винаги излиза или замърсена, или чиста, на фона на бактерия във влагалището. Щипането, паренето около уретрата и болката в таза задължително се засилват след овулация, до степен на нетърпимост.  Все едно съм в цикъл и някой играе хоро над пикочния  мехур. За този период многократно са ме лукували с всякакви глобули и антибиотици.  Задължително след това Гинофилус, но не успявам да завъдя лактобацили. Пила съм и доста орално. Последните 2 изследвания в две различни лаборатории, показаха че вече е резистентна към почти всичко, включително и хинолони, който винаги отказвах, поради това, че ми възпаляват сухожилия. В момента съм на венозен антибиотик мероп#нем и на всяка визитация ми казват да се моля да помогне, защото нямам повече опции. Но аз знам, че Вие сте сила и всеки един съвет ще ми е от полза. От Пловдив съм.  Юли месец бях на амик@цин и понеже е ототоксичен, получих увреждане на слуховия нерв на 6 ден и го спряха.. Оправих се, но не давърших курса тогава. Благадаря на всеки, който ми даде съвет. Качвам изследването.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 14:08 от pipence

# 35
Ваксини - Уростим и Уроваксом. По схема за 2 години, 3 месеца пиеш едното, почивка, 3 месеца другото, почивка и така още 1 година.
Забравяш за момента за секс, прашки и подобни изхвърли в кофата за боклук.
Гинофилус го развалиха, тъй че вече не действа. Търси от чужбина, в Австрия има читав, в Румъния също. Една моя приятелка току-що ми прати линк на сайт, който доставят до БГ:

https://liki24.global/p/gynophilus-pro-14-capsules-biose/

В твоя случай - курс поне 9 месеца. Вземи си един за проба, че е малко по-различен от тукашните и почвай. 1 месец от цикъл до цикъл се слага нон-стоп, 2-ри месец през ден, после минаваш на през 2 дни и така, поддържаща доза накрая поне 1 седмично.
Контроли - веднага след цикъл и на урина, и вагинален - поне няколко месеца.
Супер резистентна си, положението не е розово, тъй че наистина се подготви за сериозно лечение за дълъг период от време.
Пробиотици - задължително мноооого време, защото и чревната ти флора със сигурност е тотал щета. Най-добре е Синкванон.
И подсилване на имунната система. Аз на твое място бих отишла на имунолог, чувала съм добри отзиви за проф. Конова, преглежда и в Пловдив.

# 36
Mila,  полов живот нямам от тогава. Горкият ми мъж... Бельото го пера на ръка и гладя, мия се с хигиенен душ. Няколко месеца бях с разстройство, заради което правих колоноскопия и гастроскопия.  Дам, зле са червата. Тъкмо ги бях оправила  и сега пак антибиотик. Имам и гастрит.  Симптоми нямам само когато съм на някакви глобули, през другото време е ужасно. Изобщо не знам как бих издържала само на пробоитици. Уростим пробвах 2 месеца, но при активна инфекция ми казаха за го спра. Ешерихията още от началото излизаше EBLS резистентна.  Ще резгледам линка.
Допълвам си поста. Поръчах от линка 24 евро излезе.
А, друг вариант, който действа за поставяне има ли в България?

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 16:01 от pipence

# 37
Здравейте!
Август месец ми откриха гъбички. Лекувах ги с Интраконазол по препоръка на гинеколог След 3 седмици се зачервяване само около ануса. Изследвах фецес - всичко беше отрицателно на изследването, но дерматолог ми каза че са гъбички. Едновременно с това се изследвах и за хеликоптер пилори - положителен резултат. Започнах по схема лекарства за лечение на хеликоптера и Кандизол. След 2 седмици все още имах зачервяване и ходих на гинеколог, правих изследване на влагалищен секрет, обаче доктора, каза само овули Цикатридина да слагам и всичко се оправи. Сега от 2 дни пак съм със зачервяване около ануса и не знам какво да правя. Слагам снимка на последното изследване, правено преди около 4 седмици. Пия пробиотик Ентеросан, витамин С, риган на капсули, витамин Д3. Моля Ви за съвет!

# 38
По конкретните ти питания не мога да дам съвсем компетентен отговор, но искам да обърна внимание на резултата - ето так трябва да изглеждат лабораторните резултати! Сподели къде си дала секрета за изследване, моля те, нека знаят повече момичета, дори да не са в същия град, има случаи когато си струва да се пътува заради това...

Пускала ли си препоръчаните изследвания - за плазми, или акто цяло за полово предавани болести? Цитонамазка?
Не знам доколко биха имали връзка със сърбежа, но при условие че нямаш лактобацили - и ако си правила терапия за заселването им, а не са се заселили - е добре да ги пуснеш. Приемала ли си пробиотици, орални или вагинални?

# 39
По конкретните ти питания не мога да дам съвсем компетентен отговор, но искам да обърна внимание на резултата - ето так трябва да изглеждат лабораторните резултати! Сподели къде си дала секрета за изследване, моля те, нека знаят повече момичета, дори да не са в същия град, има случаи когато си струва да се пътува заради това...

Пускала ли си препоръчаните изследвания - за плазми, или акто цяло за полово предавани болести? Цитонамазка?
Не знам доколко биха имали връзка със сърбежа, но при условие че нямаш лактобацили - и ако си правила терапия за заселването им, а не са се заселили - е добре да ги пуснеш. Приемала ли си пробиотици, орални или вагинални?
Благодаря за отговора!
Изследването го правих в Бургас, ДКЦ 3, в лабораторията на третия етаж.
Цитонамазка правих месец май и всичко беше наред, гинеколога ми прави изследване с колпоскоп и на ехограф ме гледа.
Вагинални пробиотици не съм ползвала, а орални - Ентеросан. Изследване за полово предавани болести не съм правила, само с един партньор съм вече 21 години.
Не знам дали тук има значение стреса, но ако влияе и той, значи е от него.

# 40
В случая - задължително, както е препоръчано пусни изследванията за ППБ, това, че ти си с един и същи партньор от 21 г. абсолютно нищо не означава… А да не казвам, че съвсем спокойно може да си носиш и уреаплазма с години, години, години…
Лактобацили нямаш, най-вероятно, защото си пила АБ за ХЕЛИКОБАКТЕР (така се казва бактерията, която си лекувала). Оралните пробиотици не спасяват от изчезването на вагиналните лактобацили при прием на АБ, а да не казвам, че е трябвало да ти изпишат противогъбично да пиеш с тези лекарства…
Липсата на лактобацили много скоро ще доведе или до нови гъбички, или до бактериални инфекции, тъй че това трябва да се оправи - с вагинален пробиотик. Но първо - пусни ППБ.
Относно зачервяването около ануса - то може да се дължи на най-различни неща, вкл. и на паразити. Затова тествала ли си се? Фецес трябва да дадеш също отново, защото много възможно да си развила гъбички в червата СЛЕД АБ - пусни пълна МБ + паразитологично лечение.
Междувременно - щом си зачервена, може да пробваш да се мажеш с противогъбичен крем в тази зона, няма да повлияе на изследванията.
Иначе - стресът може да е провокатор, но не е основната причина. Няма как от стрес да получиш зачервяване. От стрес получаваш примерно гъбички и от там в зачервяването.

# 41
В случая - задължително, както е препоръчано пусни изследванията за ППБ, това, че ти си с един и същи партньор от 21 г. абсолютно нищо не означава… А да не казвам, че съвсем спокойно може да си носиш и уреаплазма с години, години, години…
Лактобацили нямаш, най-вероятно, защото си пила АБ за ХЕЛИКОБАКТЕР (така се казва бактерията, която си лекувала). Оралните пробиотици не спасяват от изчезването на вагиналните лактобацили при прием на АБ, а да не казвам, че е трябвало да ти изпишат противогъбично да пиеш с тези лекарства…
Липсата на лактобацили много скоро ще доведе или до нови гъбички, или до бактериални инфекции, тъй че това трябва да се оправи - с вагинален пробиотик. Но първо - пусни ППБ.
Относно зачервяването около ануса - то може да се дължи на най-различни неща, вкл. и на паразити. Затова тествала ли си се? Фецес трябва да дадеш също отново, защото много възможно да си развила гъбички в червата СЛЕД АБ - пусни пълна МБ + паразитологично лечение.
Междувременно - щом си зачервена, може да пробваш да се мажеш с противогъбичен крем в тази зона, няма да повлияе на изследванията.
Иначе - стресът може да е провокатор, но не е основната причина. Няма как от стрес да получиш зачервяване. От стрес получаваш примерно гъбички и от там в зачервяването.
Благодаря за отговора!
Ще си направя изследванията. Преди време попаднах на информация, че изследването за паразити не е точно, ако не се улучи времето на размножаването им.

# 42
Да, затова се препоръчва да е трикратно. През някакъв интервал от време, попитай в лабораторията.

# 43
Здравейте, някой използваш ли е Evalyn brush за взимане на микробиология у дома? Имате ли отзиви?

*редактирам се, тя е само HPV

# 44
Май в предишната тема имахме такава дискусия. Виж в търсачката, би трябвало да излезе.
Имаше дами, които са го правили, НО! Ще изложа същия аргумент, който изложих и в предишната тема. Взимането на МБ без спекулум е предпоставка за неверни резултати. Съвсем възможно е да се обере с тампона външна флора, която нормално си съществува върху лигавицата на срамните устни, но не и във влагалището. Правилото за взимане на МБ е задължително със спекулум от задната част на влагалището, не от предната. Това в домашни условия няма как да стане, освен ако не си купите спекулум и не накарате някой да ви асистира, но пък това аз лично не бих позволила на немедицинско лице да ми го прави, дори да е сексуалният ми партньор.
Тъй че - съветвам просто да се иде на АГ, за да се вземе проба адекватно, пък ако искате да е точно с този кит, купете си го, не вярвам повечето лекари да откажат такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт