Избор на име за момиче

• 932
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Всички без София ми харесват, защото е твърде популярно. Изкушавам се да гласувам за Мелина, означава “мед” на гръцки и ми е много сладко и мелодично. ...
И до дамите тук - защо не ви харесва?  💕
Няма конкретна причина, просто не ми допада. Освен това смятам, че може да се бърка с Милена. Харесвам Милена, ако беше в анкетата щях да го избера, но вкусът на авторката е различен от моя, затова не го предложих.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 19:10 от Mama Ru

# 16
  • София
На мен точно гръцкото значение не ми допада. Напомня ми за приказката за Медунка, Сладунка и Твърдунка. Нещо подобно бяха имената.

Иначе Милена и Малена харесвам много.

# 17
Мелина може да има приятно значение, но не ми стои добре за име в България. Стават все по-модерни чуждестранните имена, измислените, напъните за оригиналност премесени с името на бабата или дядото, за да може да им се угоди... Останалите три имена са по-класически, дори позабравени, донякъде. Например отдавна не съм чувала някой да си кръсти детето Валерия. Съвсем нормално име, в чиста форма, без напън за оригиналност. Междувпрочем, в крайна сметка гласувах за него.

# 18
Гласувах за Валерия. Heart Пристрастна съм, защото това е името на дъщеря ми. Елеонора също много ми харесва.

# 19
Значи глас за Мелина от мен, звучи ми най-нежно и при баща грък няма да е “напън за оригиналност”, името не е “измислено”.

Всички без София ми харесват, защото е твърде популярно. Изкушавам се да гласувам за Мелина, означава “мед” на гръцки и ми е много сладко и мелодично. Елеонора и Валерия стоят доста тежко до Мелина. Как стигнахте до Мелина, от чисто любопитство питам. И до дамите тук - защо не ви харесва? Мои любими имена с М: Магдалена, Милена, Мина, Мая, Марта, Микаела. Успех и леко раждане, да сте живи и здрави и двете! 💕

Благодаря!
Мъжът ми е грък, това беше едно от неговите предложения. Blush

# 20
  • София
Ооо, с това трябваше да започнеш. С гръцка фамилия ще е съвсем различно.
Много обичам Мелина Канакаридис.
С българска би стояло не на място, но с гръцка вероятно ще си пасне благозвучно.

# 21
Всички без София ми харесват, защото е твърде популярно. Изкушавам се да гласувам за Мелина, означава “мед” на гръцки и ми е много сладко и мелодично. Елеонора и Валерия стоят доста тежко до Мелина. Как стигнахте до Мелина, от чисто любопитство питам. И до дамите тук - защо не ви харесва? Мои любими имена с М: Магдалена, Милена, Мина, Мая, Марта, Микаела. Успех и леко раждане, да сте живи и здрави и двете! 💕

Благодаря!
Тогава София е по-подходящо. Зависи къде ще живеете основно - в Гърция или в България.
А защо не помислите за гръцки имена, които са наложени и у нас като Катерина, Елена, Ирина?

# 22
Гласувах за Валерия, но и Мелина ми харесва много. За първи чух това име покрай гъркинята Мелина Меркури, въпреки че при нея е псевдоним.

Има и песен на певеца Боян Михайлов със заглавие „Мелина".

Елеонора и София не са ми сред любимите, но ги приемам нормално.

Бих предложила: Ана, Атина, Антония, Вероника, Ева, Елия, Евгения, Евдокия, Зоя, Зиновия, Марина, Маргарита, Сапфира, Стела, Стефания, Сузана, Татяна, Филипа, Фиона...

Успех!

# 23
  • nowhere
Знам за семейство - грък и българка. Имат две дъщери, които се казват София и Атина ♥️

# 24

Благодаря!
Тогава София е по-подходящо. Зависи къде ще живеете основно - в Гърция или в България.
А защо не помислите за гръцки имена, които са наложени и у нас като Катерина, Елена, Ирина?
Живеем в трета държава затова и не наблягаме на тях, а просто гледахме на нас какво ни харесва.
Не исках да задавам и някаква посока на разговора и гласуването като кажа откъде е ММ и къде живеем:grinning:
Просто мнение за самите имена като имена, защото това наистина се оказа много трудна задача. В момента, в който осъзнах, че наистина трябва да наречем някого с това име спряха да ми харесват всякакви имена, които преди това ми бяха харесвали:joy:

# 25
Мисля, че София, Мария, Елена, Катерина, Анна, Анастасия са достатъчно международни, ще звучат хармонично с гръцка фамилия.и ще се приемат добре и в трите държави.

# 26
По принцип се колебаех между София и Елеонора и гласувах за Елеонора, защото е по-рядко срещано. Валерия не ми харесва на мен лично и ми буди асоциации с лекарството валериан. После прочетох, че мъжът на авторката е грък и в тази връзка ми се стори, че Мелина ще е по-подходящо ако детето е с гръцка фамилия. След това обаче се оказа, че живеят в трета държава, та може би най-добре би било да се съобразят с това как ще звучи името на езика на тази държава, ще бъде ли произносимо и как ще се изписава. Ако фамилията е по-специфична аз лично бих заложила на някое лесно за произнасяне международно име, за да не трябва детето цял живот да си спелува всичките имена и да му ги бъркат.

# 27
Здравейте, мами! Бременна съм вече в 8-ия месец, но с ММ още не сме избрали име за нашето момиченце.

Спокойно не сте само вие. И аз съм в 8ми месец и още нямаме 100 % - ов фаворит. Чакаме момче Simple Smile
С избора на име за дъщеря ни, беше далеч по лесно.

Вашите имена са хубави. Мелина-не, но заради факта, че имам асоциация с кофти персона..

Елеонора. Прекрасно име за моя вкус. Има р(по ми е звучно), дълго е(но пък има галено). Абе чудно. Гласувах за Елеонора

Лека бременност до края 🍀

# 28
Благодаря! Ние за момче имахме даже 3 сигурни варианта Joy не знам защо за момиче се оказа толкова трудно.
Здравейте, мами! Бременна съм вече в 8-ия месец, но с ММ още не сме избрали име за нашето момиченце.

Спокойно не сте само вие. И аз съм в 8ми месец и още нямаме 100 % - ов фаворит. Чакаме момче Simple Smile
С избора на име за дъщеря ни, беше далеч по лесно.

Вашите имена са хубави. Мелина-не, но заради факта, че имам асоциация с кофти персона..

Елеонора. Прекрасно име за моя вкус. Има р(по ми е звучно), дълго е(но пък има галено). Абе чудно. Гласувах за Елеонора

Лека бременност до края 🍀

# 29
  • София
Аз гласувам за София, познавам жени с това има.. супер лъчезарни, опитни, любознателни, приятни.

Общи условия

Активация на акаунт