Какво място сте избрали за еърфрайъра?

• 1 254
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте, днес си купих еърфрайър. Все още не съм избрала място за него. В общата спецификация пише, че корпусът е „със студени стени“, но пък в ръководството се обръща внимание, че външните повърхности на уреда могат да се нагорещят при работа и трябва да е поставен върху топлоустойчива повърхност. Дали е подходящо да се сложи върху плота на кухненски шкаф (нали кухненският плот е „термоплот“)? Ако върху стената зад гърба на еърфрайера има ел. контакти, ще се повредят ли от излизащ горещ въздух от отвора на гърба на уреда? Ще се наложи ли да го изнасям на терасата, заради миризми от печеното и за да не се повредят шкафовете над плота? (В ръководството пише да не се поставя работещият уред до или под предмети, които могат да се повредят от парата, например стени или шкафове.) А върху каква повърхност да го сложа на терасата? Надявам се да получа от участниците във форума съвети и споделен опит, благодаря предварително!

# 1
Аз имам комбиниран ИП. Когато го ползвам е на печката под абсорбатора.

# 2
  • Пловдив
Стол на балкона.

# 3
На балкона си имам сгъваема масичка, точно до контакта. Там го ползвам, а после в шкафа. И понеже се мие невъзможно трудно на практика, аз вече практикувам с хартиени тарелки. Малко се разваля обтичането с въздух, ама е безумно лесно за чистене, тоест никакво.

https://levon.bg/kukhnenski-prinadlezhnosti/khartieni-podlozhki- … -50-broya-kvadrat

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 23:36 от Черна станция

# 4
Имам двоен еърфраер, стои на плота и не го прибирам. Дъщеря ми го ползва по 2-3 пъти на ден. Плота ми е термоустойчив. Мирише, когато го отваря и си вади приготвените неща. Но чак пък толкова... Като си приготвя риба  мирише повече, но съвсем не е същото, както ако  я готвиш в друг съд.  Освен това винаги можеш да отвориш прозореца и да проветриш. Аз имам и аспиратор наблизо,но досега не се е налагало да се включва с еърфраера.

# 5
За момента стои отстрани до котлоните, но много се цапа. Като се преместим ще му намерим друго място.

# 6
  • София
Не го слагай само под вътрешното тяло на климатика.
Като работи цялата мазнина ще се изпарява нагоре и ще се натрупа в частите зад филтрите - при профилактика ще трябва да платиш още около 100лв за почистването.

# 7
Пролетно цвете, Магдена, Черна станция, DARI_76, Borqna Sto 771419, Aisha, благодаря за отговорите и идеите. Тази вечер местя еърфрайера насам-натам и поглеждам във форума какво ново, с Ваша помощ нещата ще се изяснят по-бързо. Между другото, оказа се от значение и докъде стига кабелът с щепсела. Не знам дали е добре да се ползва за такъв уред удължител за тока.
DARI_76, има ли горен ред шкафове над Вашия еърфрайър, който е на плота?

# 8
Да,има. Снимам ти го.

# 9
DARI_76, благодаря за снимката, убедителна е и опровергава всякакви ръководства с опасности – и контактите, и шкафовете са до и над уреда. Хубава кухня, уютно технологично ъгълче. Видях и марката на еърфрайъра – Taurus, и намерих ръководството за модела – действително няма затрудняващи ограничения относно мястото на уреда, предупрежденията се свеждат главно до това да внимаваш да не се опариш Simple Smile, а моят е Philips и ръководството за безопасност направо ми съсипа радостта от покупката.

# 10
  • София
Аз ползвам всички кухненски уреди с разклонители.
Кабелите са къси, не ми се вика майстор за нови контакти.
Единствено готварската печка и хладилника са включени директно в контакти.
Разклонителите са купувани от Лидл.

# 11
  • Пловдив
Да, опарване на металните части от кошницата или на мазнината, която тече в резервоара, е основната опасност. Външната пластмаса не се нагрява толкова, иначе щеше първо тя да се разтопи. Нашият е върху вестник, който се сменя не много често.

# 12
Когато го ползваме, го слагаме върху котлоните, върху една силиконова поставка за тенджери, издържаща до 250 градуса. През останалото време стои в еди шкаф, въпреки, че имаме относително голяма кухня (17 кв.м) и място би имало и върху плотовете.

# 13
  • на брега на морето
И аз благодаря на всички за идеите, защото моят ерфрайър е прибран поради липса на място за него в кухнята. Само котките се радват на кашона му, с който пристигна - направиха го на дреб.Coffee

# 14
Моят Еър фраер си стои на кухненския плот и отгоре даже има микровълнова фурна (на горния ред шкафове). Включен е в разклонител, защото  ми е много къс кабела ( не знам защо го правят така) .Две години вече си го ползвам така. По принцип еърфраерите не правят толкова големи изпарения, както ако готвиш на котлон.

Общи условия

Активация на акаунт