Някои веган храни са ми по-вкусни от оригиналите

• 934
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, в Румъния си взех от един супермаркет тези вегански кюфтенца в доматен сос, ами за мен лично те са по-вкусни от аналогът им от истинско месо:

Някой знае ли от къде мога да ги закупя в България?

Същото е мнението ми за веган "млеката" на растителна основа. Много ми е по-вкусно да има ядков вкус в "млякото".

Сигурно е голяма рядкост, защото повечето хора харесват вариантите от животински произход. Smile

# 1
Просто е нещо ново.
Яж ги три месеца и после пак "са мо по-вкусни".

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 22:16 от FB590525BGM

# 2
А не е ли така и с месото и млякото всъщност?

# 3
Месо и мляко си консумирана досега n на брой години.
Веганчета от вчера.
В това е разликата.

# 4
Направи си хубави кюфтета в доматен сос у дома, още по-вкусни са. И като ти е по-вкусно определен вид мляко, си го купувай и пий.

# 5
Дай им състава на тези растителни кюфтенца да видим колко са хубави. С химия и подправки могат да ти докарат божествен вкус.

Между другото, на английски звучи още по-смешно отколкото на български: "топчета от месо на растителна основа".

# 6
Аз не съм веган, но не ям мазни и червени меса (не ми харесват). Ям по-сухи и постни - пилешко, пуешко и т.н.
Мисълта ми е, че почти не различавам кюфтенцата от соя от тези от пилешка кайма.

# 7
Фен съм на необичайни за местните традиции храни. Редовно купувам био неща с нетрадиционен вкус. Ядковите млека ги предпочитам, когато ще ги консумирам директно (кафе и под.), иначе за готвене ползвам класическо мляко и сметана.
Досега със заместители на месото като цяло се разбирам, но понякога имат наистина странен вкус. Не ги купувам, за да заместя месо, т.е.не търся непременно вкус на прасе или кокошка; вкусът на самия заместител понякога не ми харесва.
Някои заместващи храни ги консумирам, защото съм забелязала, че оригиналът не ми понася съвсем добре. Прясно мляко избягвам за директна консумация например. Свинско месо също.
Повечето хора наистина си позволяват коментари, вкл.доста неадекватни тип тая какво се превъзнася. Тъпичко е, защото най-простоватите коментари идват все от хора с шумни и миризливи газове, перманентни киселини и затлъстяване.
Да не влизам в обяснителен режим - следя темата за препоръки за вкусови извращения Grinning

# 8
pppqqq и аз не ги различавам. Иначе аз и сухите меса не обичам, като например бялото месо на пилето ми идва сухо ако го ям без сос. Затова и обичам азиатската кухня, най-вече китайската - със сосове умеят да направят и най-безвкусното и сухо месо сочно и вкусно. Но пиле с ориз приготвено по български с малко подправки ми идва сухо и някак вяло като вкус.

Иначе от месата предпочитам морските дарове пред бозайниците - скариди, някои риби - предимно белите, октоподи, калмари.

Като нищо бих станала пескетарианка, защото не харесвам мляко и млечни, яйца и ми омръзнаха месата от бозайници. Яйца и мляко ги обичам само като съставки за някакъв сладък крем в торти и сладкиши, но така да ги консумирам са ми анти. Айца не харесвам нито варени, нито пържени, нито никак приготвени.

Пиле ми харесва запечено с кожичката, но скариди мога да ям и да са ми ОК и без сол, а пилешко, свинско и въобще месо от бозайник без сол за мен няма изобщо добър вкус. Ако ще слагам сол винаги ще препочета риба пред бозайник.

# 9
И аз обичам морски дарове, но ми идват скъпи - особено напоследък.

# 10
Тази марка не съм я виждала в България.
Може да пробвате да поръчате от румънски сайт до адрес на превозвач и превозвачът да Ви докара храната.
Иначе български имитации, които на мен ми харесват са Very Vegan (нямат готови ястия, а кюфтета, кебапчета). Има ги в Кауфланд, но не във всичките им магазини (в София в Халите няма, на ул. Резбарска има).

Общи условия

Активация на акаунт