Проблем с брокери измамници

• 2 281
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на всички, които отделиха време да коментират. Не съм писала темата, за да споря, а за да споделя реална ситуация и да предупредя други хора да бъдат внимателни. Всички документи и доказателства са налице и съхранени, включително писма от институции. Желая на всички да не попадат на подобни случаи...

# 31
  • Далечният изток
Ама ти нищо не сподели.
Какви документи и доказателства? За плащането ли? Така и не каза какво е основанието...
И ако си сезирала институциите, защо въобще питаш тук?
Поне кажи кои институции, какво инициира, жалби ли пуска, кога, къде.... Защото така на час по лъжичка, по-скоро на ден по лъжичка, изглежда много несериозно от твоя страна.

# 32
Какво пише в основанито на превода?

# 33
Опит за очерняне на агенция.
Не познавам нито тази агенция, нито питащата.
НО
Така нареченото стоп-капаро си е облигационен договор и няма никакъв вещен ефект.
Устният договор, че някой се наема, да положи усилия и проведе преговори, в резултата на което да договори определена цена с продавача, желаната от поръчващия кандидат-купувач, също няма вещен ефект.
Това не са предварителни договори с възможност от съда да бъдат обявени за окончателен.
Масата хора имат в представите си доста нереални неща.
Устният договор също е договор. Изискванията за определена форма не са за всички договори, проблемът е в доказването.
Хората без квалифициран колега си правят упражнения и като се видят натясно започват да се чудят откъде им е дошло.
Даже неизпълнени предварителни договори от строители вече поради безсилие се представят за измами, а не са такива. Така истинските измами остават на заден план и това е удобно за някого.

# 34
Здравейте, мама Мими или иначе казано г-жа М.М.Н., както и на всички коментиращи.

Казвам се Борислав Иванов Бончев, управител на "БЕСТ СЕЛЪРС" ЕООД. Заставам с името си за да обясня ситуацията. Хронологично нещата стоят по следния начин:

- На 04.03.2025г. авторката М.Н. сключва договор за посредничество с БЕСТ СЕЛЪРС ЕООД, на база на което са и показани няколко имота, вкл. процесния имот в ж.к Люлин 6.

- На 31.03.2025г. авторката превежда 2 000 лв, чрез платежно нареждане в Уникредит Булбанк на база на договор за гаранция, с предложение за покупка на процесния имот на цена от EUR 90 000 и срок за подписване на предварителен договор до 12.04.2025г..

- На 07.04.2025г. сме Ви изпратили подписано ПИСМЕНО потвърждение от страна на продавача, че е съгласен да продаде имота ЛИЧНО на Вас при желаните от Вас условия, както и проект на предварителен договор и официална покана да се явите на 12.04.2025г. в нашия офис на бул. Сливница №141-143 за сключване на предварителен договор за покупко-продажба

- В същия ден Вие заявявате, че се отказвате да закупите имота, защото според Вас било близо до кв. Факултета. Колко е близо Люлин 6 до кв. Факултета - оставям на широката публика да прецени. Във всички случаи, сте имали 27 дни от посещението на имота до депозирането му в които да проверите дали ви устройва локацията.

Телефоните ни НИКОГА НЕ СА МИНАВАЛИ НА ГЛАСОВА ПОЩА, имаме централен телефон с дежурни администратори всеки делничен ден между 08:45 и 17:30, които няма как да не вдигнат. Също така, аз лично винаги съм отговарял на вашият немски номер, като ще си спестя десетките пъти в които сте ми звъняли явно употребила алкохол или друг вид упойващи вещества в 22:00, 23:00ч и т.н., както и истериите Ви, заплахите с побои, мутри, и т.н. И днес да ми звъннете - винаги ще вдигна, защото работата ми е такава.

Във всички случаи - депозитът Ви НЕ ПОДЛЕЖИ на връщане. След всички тези събития, Вие, госпожо М., подадохте сигнали до полиция, прокуратура, БНБ, КЗП, НАП, Първа Инвестиционна Банка, като последните блокираха сумата от 2 000 лв, защото сте пуснали жалба за ИЗМАМА и че НЕ ВИЕ СТЕ ПРЕВЕЛИ ПАРИТЕ. След като предоставихме на всички институции доказателства за абсолютно всичко това, всички резолюции на институциите бяха, че ИЗМАМА НЯМА, а от Първа Инвестиционна Банка отблокираха сумата.

Някак си не е удобно да публикувам всички документи тук в БГ МАМА, най-вече с цел защита на личните ви данни, но с най-голямо удоволствие бих ги предоставил в съда, но самият факт че половин година Вие не сте завели гражданско дело, а изрично Ви препоръчах да го направите и всички институции спират сигналите ви в начален етап е изключително показателен. Бях решил да не водя дело срещу вас за уронване на престижа, но вече мисля че наглостта и безобразието Ви достигнаха краен предел и завеждам дело срещу Вас. Готов съм да отговоря на всички запитвания от коментиращите, с цел предпазване на името на фирмата ни, както тук така и на +359 877 934 446 или на жива среща в офиса ни в гр. София, бул. Сливница №141-143. Относно това дали сме измамници или не - има предостатъчно отзиви за нас в гугъл, фейсбук и във всички останали платформи. Ако случаят на г-жа Н. беше рецидив, то със сигурност щеше да има и друг оплакал се. Толкова от мен.

С цел да защитя името на фирмата си, моля администраторите на сайта да се самосезират и да предприемат всичко необходимо по проверка на фактите и обстоятелствата относно конкретната публикация, която има за цел да увреди доброто име на фирмата ми и да я премахнат. Смятам, че сайтът Ви е създаден с цел взаимопомощ, а не blackmail статии. Готов съм да съдействам с конкретика, оставил съм всички възможни координати горе в отговора.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:23 от bbonchev97

# 35
Е, май правилно сме се усъмнили, че точно така са нещата, а не както бяха описани. И че е просто опит за очерняне на фирмата.

# 36
  • Бургас
За да си защитиш дружеството, на първо време нотариално завери (протокол за констатация по чл. 593 ГПК) онлайн публикациите и всички твърдения, че сте „измамници“, за да са годни електронни доказателства.

След това. ако от институциите е заявено и имаш доказателстрва за това, че не сте извършили престъпление измама, при липса на факти и при наличие на данни за съзнателна неистинност, е налице хипотеза по чл. 286, ал. 1 НК (набедяване).

Пуснете сигнал до прокуратурата, придружен с копия от всички преписки с финал-измама няма,банковия документ за отблокиране;
заверените публикации (ако в тях също се твърди извършено престъпление) и т.н.

След това може да мислите за обезщетение по друг ред. За сега, това ви е безплатно.

Пиша тези редове, защото ми омръзна от хора, очернящи други тракива, заради собственото си его или желания. Иначе, не харесвам брокерите, лично.

# 37
При това положение на нещата си оттеглям думите. В този случай измама няма и връщане на сумата не се дължи

# 38
На мен темата вече ми звучи като нова метода за реклама. Трябва да призная, че е интересен и ефективен подход.

# 39
  • Бургас
И аз точно това си помислих, преди да драсна последното си мнение…
Дали пък тия двамата не са… един и същ човек?

# 40
Звучи много добре за реклама - признавам, но за съжаление НЕ Е реклама, а е тормоз от над 6 месеца от страна на госпожата, като само от Светия Синод не са ни идвали на проверка от тогава. За нейно съжаление обаче - всичко е изрядно.

# 41
Хайдеее, почна драмата! И аз очаквах включване от чисти нов потребител да похвали агенцията! Може и да е реклама, не е нова тази стратегия.

Нищо чудно няма в това някой да се регистрира само за да се оплаче от дадена услуга или продукт, случва се постоянно. Дали е очерняне, реклама или валидно оплакване анонимно в интернет няма как да се провери.
Обратното - нов потребител възхваляващ дадена фирма също става често, но обикновено се трие като реклама, освен ако не си платят за реклама. Та нищо чудно да се пробва комбиниран подход.

Какъвто и да е случая, не виждам смисъл да се вярва на която и да е страна. Ако има нещо реално в историята, то институциите ще решат кой е крив и кой - прав.

# 42
Звучи много добре за реклама - признавам, но за съжаление НЕ Е реклама, а е тормоз от над 6 месеца от страна на госпожата, като само от Светия Синод не са ни идвали на проверка от тогава. За нейно съжаление обаче - всичко е изрядно.

Вероятно е така и не е реклама. Но аз за първи път тук чета подобен казус.
При мненията относно брокери, и то повечето  негативни, в други теми за измами, нито един не е писал след време (или поне аз не съм прочела), че си е върнал пари, незаконно присвоени. Обикновено пишат "ще се съдим".. което е малко трай, коньо, за зелена трева.

Това не означава, че няма и добри брокери.

# 43
Мама Мими и Боби Бончев, имат един и същ словоред, и пунктуация.
Оставят място след абзаците и двамата.
Аз ли нещо пропускам? Или тук някой има раздвоение на личноста.

# 44
  • Пловдив
И аз оставям място след абзаците. Пък аз съм си аз.

Общи условия

Активация на акаунт