Овнета и Телета се задават, през АПРИЛ те радост ще създават!

• 15 274
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Зазу, не искам да ти прозвучи като заяждане, но май само ти се оплакваш от тази информация - всички останали искат да чуят за раждането и действителността след това и дори няколко помолиха да останем тук и да не се местим до края, за да могат и те да научават за нашите неволи  bowuu. В крайна сметка света не е розов  Wink.

Искам да ви споделя за памперсите и опита, който натрупах и да помогна на някоя мама ако има проблем да попадне на  нейната марка. Ползвах в началото марката Памперс 2-5кг, но при най-малкото подвиване на ъгълче децата бяха целите мокри или ако се изакат малко повече излизаше отвън и бодите се цапаше също  Rolling Eyes. След това пробвах с Либеро, но там пък проблема се оказа друг - вместимостта им е толкова малка, че ако са пили чайче между две хранения и пишкат повече, памперса се пренамокряше и започваше да изпуска  Tired. След това майка ми ми спомена, че сестра ми е ползвала май Хъджис и реших да пробвам - ами родих се  Mr. Green. Слагат се много по лесно, като се разлепи за смяна, лепките не се връщат обратно, а се килват навън, не са изпускали досега нищо, и не на последно място са шарени и с картинки на мечо пух  Laughing.

В неделя ще правим погача - някой да сподели малко опит?  newsm78

Вчера пък направиха моите юнаци 40 дни и ходихме да им четат молитва, но ще разказвам друг път, че е време да излизаме (и то с Пролет), така че ще разказвам друг път ако ви е интересно за този ритуал  Flutter.

# 181
  • Пловдив
Олеее, Ая, колко бързо лети времето...
Кога направиха 40 дни твоите юнаци... Хич не ми се иска така, вярно в началото е странно и изморително, но искам по-бавно да минава времето и да му се наслаждавам....

А за памперсите - първите дни бяхме с Памперс, аз също не съм много доволна. Не са изпускали много, или само ако аз не ъм ги сложила както трябва в бързината. Но пък покрай ластиците е едно такова... запарва кожичката и се зачервява, а не е подсечено. Наследих от едно бебче Кан Бебе, на него вече са му малки и пакета само е отворен. Като пробвах с тях... е друго нещо. Дълбочки са, по-малко плаче като и заседи на дупето и не и се зачервяват крачетата Simple Smile Сега трябва да открия само къде ги продават Simple Smile

# 182
За памперсите - в момента ползвам от най-малкия размер на Pampers и съм доволна. Досега не са изпускали, няма и подсечено.

Aya, интересува ме четенето на молитва на 40 ден. Разкажи повече Hug

Да ви се оплача, Рая е голяма сънливка. Cry Едва я будя да яде. Ако я оставя да се събуди сама, сигурно ще изкара 5 часа в сън, а не искам да има такива големи паузи между храненията. Когато все пак я сръчкам и я сложа на гърдата, заспива и от време на време смуква по малко. Twisted Evil Иначе изглежда добре и пълни памперсите, но как да я стимулирам да суче по-активно? Praynig

# 183
     Мамчета благодара ви за информацията за памперсите ,сигурно ще минем и ние на Хъджис .

АЯ ние също ще правим погача в неделя .Погачата трябва да е сладка и да е месена от жена която има живи родители .Гостите носят нещо сладко за майката и подарък за бебето .
  Не е добре да идват жени който са в цикъл или ако дойдат трябва да ти кажат ,защото бебетата се обривали .Сервират се повече сладки неща задължително трябва да има и мед на масата ,може и солени неща но трябва да са по малко от сладките . За целия ритуал може да прочетеш http://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/ тук.
    Малко и аз да се оплача от нашта бебка ,не иска да се научи до суче от мен и това е ,досега се изцеждам преди всяко ядене ,сипвам го в шише и така се храним иначе е един рев   Sob.Добре ,че гърдите са ми малки иначе с това постоянно изцеждане щи си ги загащвам.Надявам се да нямя други такива капризни бебчета като Вики .

# 184
Честито бебче на Пети_К и честити мини рожденници на Аya.

И на мен ще ми е интересно да чуя повече за четенето на молитва, а също така и за обичая с погачата. От нашите близки никой няма бебе и форума е мястото, откъдето научавам почти всичко, свързано с бебето, ако чакам на приятелките ми-ами честно казано те си нямам и представа от нещата. Не ме притесняват и разкази за раждането, за шевове и т.н.-ми то това е дайствителността-дори мисля, че мамите спестяват доста неща, а пък да си навирам главата като щраус в пясъка не ми олеква. Напротив-колкото съм по-информирана, по-спокойна се чувствам.

# 185
  • София
Ая, не го приемам като заяждане, просто написах какво мисля, а относно споделения опит преди няколко дни питах родилите мами дале болките при контракциите са като менструалните- е познай колко човека ми отговориха.
И за какво споделяне на опит говорим тогава. Просто се получава така, че ни вълнуват малко различни неща в момента и това е нормално. Те и затова отчетните са разделени на "очакващи" и на "родени", защото е съвсем нормално вие да се вълнувате от зарастването на шевове от операции, а пък ние от изтичащи води, тапи и преносване- вече  Crazy
А и съм сигурна, че много момичета просто няма да си признаят, че им е кофти да четат за някои от неприятните подробности след раждането- преди то да им се е случило.
Но както и да е. То и без друго вече остана малко. Просто ще се включвам да чета след като родя (ако остава време) и съм на същата вълна, вместо да се товаря допълнително за такива неща и да пълня форума с неактуални вече теми като очакването на бебе. Явно всеки може да види само от своята камбанария.

# 186
Както вече съм писала, на мен ми е полезно и приятно да чета неща свързани и раждането и след това (това което АЯ сподели за памперсите ще е полезно за всички нас). Няма от къде да получа съвети, така че, предпочитам родилите вече мами да споделят именно тук! Мен лично това да съм наясно с нещо, било то и неприятно, ме успокоява  Peace

# 187
Здравейте слънчевки!

Аз съм на мнение, че вече трябва да се разделим - точно на половина сме 72 бременеещи и 72 вече мами и средата на април мина. Редно е да се отвори нова тема в "Родени през 2007". Аз бих свършира тази работа, но също така е редно да я свърши някоя настояща, а не бъдеща мама. Илит даде чудесно предложение за общата регистрация с обща парола. Мен лично не ме затормозяват информации от типа на паднали конци и др., в смисъл не ме плашат, но ме товарят психически защото предпочитам да съм сред себеподобни, т.е. все още бременеещи. Много-много-много ми е приятно вече станалите мами, че пишат тук, но предпочитам да пишат за нововълнуващите ги теми в "Родени през 2007", а всеки който го интересува може да влезне там и да чете и да пита - така според мен е най-справедливо, защото ще имаме избор: който не иска да се товари с обсъждане на шевове или памперси ще чете само тук, а който предпочита ще чете и в "Родени през 2007". Освен това мисля, че zazu1 има право като казва, че не всеки би си признал предпочитанията си.

# 188
  • София
За разделянето на темата - хубава си ни е темата и така. Вярно е - животът не е розов. Да четеш за шевове и отварящи се рани не е като да четеш за смъртни случаи, загуби и др. подобни. Съвсем в реда на нещата е да се говори за реалността на раждането и след него. Всички това ни чака и според мен предварителната информация макар и плашешща е много полезна - като ни се случи после няма да изпадаме в ужас и паника. Зазу - по-добре ли ще ти е да се стресираш след раждането? Да не мислиш, че като отидеш да раждаш ще се стиш, че може евентуално после да се нацепиш, ами и да не ти зарастне дълго време?

За проблема на Веселина - принципно това се случва рядко и си има и причини. Не знам лекарят й какво е предприел по въпроса, но четох, че незарастването се дължи в голям процент от случаите на замърсяване от собствената бактериална микрофлора. С други думи - влагалището се обитава нормално от доста бактерии и понякога се случва да създадат проблем. Та си мисляч Весич защо не отидеш на лекар да ти направят една микробиологична проба и евентуално да ти изпишат антибиотик... А и може бабина деветина да звучи, но смрадликата много я препоръчват за промивки на рани. Пробвай - по-лошо няма да стане от нея. Важното е отварата да е чиста - т.е. прясно приготвена, ръцете да са ти хубаво измити и промивай външно, т.е. подмивай си дупето с нея - пази от развитие на допълнителни бактерии, идващи от кожата, акото и т.н.

# 189
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ ЩАСТЛИВИ МАЙКИ И БАЩИ! ЗДРАВИ И СПОКОЙНИ ДЕЧИЦА!Здравейте и от поредната все още очакваща! Аз също нямам против да чета за това, което ни очаква след раждането, особено, ако родилите вече мами намират време да отговарят на нашите въпроси! Аз също зададох няколко въпроса, на които до момента никой не е отговорил, но това не означава, че не искам да знам какво ме очаква...но вие ще си решите...ние сме си все така тук!
Ние днес си спретнахме една разходка до болницата с очевидно предварителни, но доста болезнени контракции и да ви кажа съм толкова разочарована, че си ме върнаха...бях убедена, че ще се ражда, а пък то шийката си била цяла и явно ще си чакам до термина /дано не е и след това!/.
И продължавам да се чудя като няма разкритие какво да правя с тези болки, защото те си продължават?!
Иначе, тоновете на бебока са добре и явно на него никъде не му се мърда!
Хайде, по-ведро в този хубав ден...и на мен ми се ражда вече, ама явно ще се чака, а това изнервя! Wink

# 190
  • Пловдив
Здравейте! Hug
Честито бебе на Пети К!  bouquet Да е много здраво и щастливо!

Аз днес съм значително по-добре - просветля ми пред очите. Ако съм до утре сутринта така - започвам да кърмя. Бенита, по принцип антибиотикът не пречи на кърменето, а температурата, защото може да е от инфекция, която да се предаде на бебето. Докторът каза - ако 2 дена нямаш температура - започваш да даваш на бебето да суче. Сега обаче имаме друг проблем - от вчера сутринта на Аделина и даваме АМ и оттогава не е акала. Дадохме и преди малко Дуфалак и се надявам да помогне. Ако не - започвам с бабините методи - термометър в дупето, мушкато (ако намеря) и т.н. Ако някой има други доказани средства - да сподели, плийс. Praynig
Всеки момент чакам и от Вела да дойдат - чак днес сутринта успяхме да се абонираме.

За снимките - може да изглеждам добре, ама краката ми трепереха... Mr. Green

Саня, и аз чакам с нетърпение да излезем на разходка и да запознаем бебките. Вие къде обикновено обикаляте?

За памперсите -  първо бяхме на Памперс, ама свърши пакета и сега сме на Дайперс. И от двата вида нямам оплаквания, но май Дайперс съм по-доволна.

На всички неродили още пожелавам да насъпи скоро моментът и стискам палци! Praynig

# 191
Здравейте момичета,

Благодаря за стискането на палците
, но нещо не стана за раждането днес .... Е аз се майтапех де ... Но видях stassy и тя влиза утре за предизвкване!!! Така че на нея ще трябва да стискаме палци, ако може да не я боли и да няма никакви шевове  Hug

боби_ко добре завърнала се ...  аз лично чакам с нетърпение разказа за раждането ти в майчин ... но ако другите не са за ще ми разкажеш ли на лично ?

Хайде лека ви вечер и леко раждане на stassy и непредвидените...  Hug Аз все още си живея с надеждата че деня не е свършил и има време да родя днес Simple Smile е нали надеждата крепи глупака  Crazy

# 192
привет и честито на новите мами!!!

късно се включих при вас, поради което не се сближих особено с никого... темата ми е била изключително полезна именно с обмяната на опит и споделянето на лични преживявания. Ако на някои от вас не е приятно да споделяме за проблемите си след раждането, то нека някой от по-активните да направи тема в отчетните. на мен лично не ми е пречело, напротив - било ми е интересно да разбера какво ме очаква след това.

# 193
Аз също съм ЗА да си пишем в общата тема (т.е. тук) засега. Зазу, Мелодия, днес все още сме "очакващи", ами утре?
Зазу, на въпроса ти за контракциите при раждане: ами преди 8 год. в началото ме болеше като силни менструални болки, ама с напредване на разкритието нещата не стоят точно "така", ама не искам да те плаша (абе, когато реших, че повече не мога и умирам, взех, че родих... с други думи не мога да опиша болката). При всеки е различно, а пък и май при всяка поредна бременност не е едно и също. Това от мен, по - прясно родилите да пишат!

Утре има курс на 9 месеца във Варна и живот и здраве, ако тази вечер не стане нещо непредвидено (аз не се давам, че още не сме влезли в зодия Телец!) с Денисимо сме на линия.

Хайде лек ден!

# 194
Момичета, не ме разбирайте погрешно. И на мен ми е приятно да пишем всички тук. Мисълта ми е, че всички сме различни и има хора, на които това им действа малко по-силно, а де факто нямат свободния избор да избягват четенето на мненията на вече станалите мами. Колкото до мен самата хем ми е интересно, хем се чувствам изостанала - чета информацията на вече родилите, но в главата ми е боза и вероятно след раждането ще ви тормоза с вече обсъждани въпроси относно кърмене, колики, шевове и т.н., че в момента повече мисля за това кога точно ще се пръкне беби и колко е порастнал вече Crazy Хем съм стресната, че вчера 3Д-то го даде 3'700кг., хем не бързам. Но до вчера бях много смела, че ще раждам естествено и без упойка и тръбях, че искам да си карам до термин и че преносването не ме притеснява ама от днес май нещо почвам да се ошашквам Laughing

Айде, отивам да разгледам новият магазин - piggyshouse и после ще разказвам Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт