Овнета и Телета се задават, през АПРИЛ те радост ще създават!

• 15 261
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
Бръмбар, отново се възхитих на поетичните ти дарби  Peace

За проблемите на Весито с епизиотомията : бях Ви споменала, че и аз бях така при предното раждане. Правиха ми микробиология като на Весито и нищо не откриха. Докторът заключи, че просто метаболизмът ми е много ускорен (тогава качих общо 6 кг за бременността при здраво ядене...) и просто съм "изяла" конците... Въпрос на организъм. В никакъв случай не е до хигиена и т.н.

Христина, добре дошла! С нетърпение очаквам снимки!

Стискам палци и кураж на мамите с насрочени за утре раждания!

# 226
здравейте пак от мен,
аз все още съм с инатливо бебе в корема Simple Smile само дето си точих зъбите Simple Smile е междувременно се радвам на снимките на вашите бебоци, много са сладки Simple Smile
Някои има ли новини от evve_ и Marjo? Гледам секцията са им били за 9 и 12, доста време вече е минало ...  Thinking
Стисакам палци и на Ягодка и Vanesast всичка да е по мед и масло !
Prolet изчистих си кутията, явно всички сте решили да ми пишите едновременно и ти си останала последна при изпращането Simple Smile Хайде чакам дългото писмо
Sve_dim благодаря, но недей да ме хвалиш много че ще взема да се възгордея  Laughing
хайде лека на всички кандидат мами и мами  Hug

# 227
  • гр.Варна
larsen,здравей!  bouquet
Ние сме на Еспумизан нощем,понеже ни мъчат адски колики-явно от дохранването-няма достатъчно кърма ooooh! Cry
Според мен доста облекчават малкия.Давам му ги с вечерното адаптирано мляко.Ако все още само си кърмиш-дават се преди храна!!!
Светле,вчера трябваше да изкъпем малчо и не успях да кача снимки!
Имаме вече снимчици:)Заповядайте  bouquet
Успешен ден на всички

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 09:00 от hristina_k

# 228
"Бебе Кристина се роди в 1:20ч., тежи 2730гр. и е 50см. висока, страшно сладка е! Мама й е добре и не може още да повярва на щастието си! SISSI"

ЧЕСТИТО!
bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 229
  • гр.Варна
Да й е честита малката принцеса:)
Много,много да радва майка си и баща си:)
  bouquet

# 230
Честито на всички нови мамчета! Дано скоро всички изпитаме тая радост ! Аз исках да попитам момичетата родили нормално, какво беше първото нещо което ви показа , че раждането започва ! Че снощи много ме болеше корема и кръстта, а сега нищо , а след това сънувам че ми изтича тапата, и вече незнам , явно ще е така до деня !

# 231
Минавам да кажа, че на 12-ти ми извадиха с цезарово момченцето-3550г 51см. Операцията тоя път беше доста тежка! И защо никоя майка "за втори" път не каза,че втория път събирането на матката е мнооого по-болезнено?!!!
Сега ме тресе яка следродилна депресия.Като се "нормализирам" ще ви изчета и ще пиша пак!
На неродилите-леко раждане!

# 232
Добро утро бъдещи и настоящи мамчета!
Клер - при мен нещата се развиха така. Мисля че, два дена преди да родя ми падна тапата /чу се едно пльок в тоалетната  Laughing/. В деня на раждането ме събуди едно странно усещане и ми изтекоха водите. Така искам - не искам право в болницата. Контракциите започнаха да се усещат, имам предвид, че са болезнени. Преди това /през бремеността/ усещах само как таза ми се разширява. Иначе не мога да дефинирам какво съм усещала при контракциите. Само акушерския апарат ги регистрираше като такива. От време на време обаче се чувствах така сякаш всеки момент ще ми дойде цикъла.

# 233
честито на мама сиси да и е жива и здрава дъщеричката. честито и на Marjo много да я радва синчето[/b]за събота много ми се иска да дойдем и ние на гребната, но незнам дали ще успеем, защото нямаме кола, а брат ми няма да идва тази седмица.

саня памперсите на хъджис ги взимаме от търговията където ти ми каза има само малки пакети от по 20 броя, но са доста по-евтини от вис виталис 3 пакето по 20 памперса ти ги дават за 17 лв.

# 234
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА СИСИ И МАРДЖО!!!

Марджо, май е истина, че второто цекцио е по-гадно...
В родилното имаше едно майче с второ сецкио и тя казваше така, аз мислех, че преувеличава, но явно не е  Thinking

# 235
  • Попово
Минавам да кажа, че на 12-ти ми извадиха с цезарово момченцето-3550г 51см. Операцията тоя път беше доста тежка! И защо никоя майка "за втори" път не каза,че втория път събирането на матката е мнооого по-болезнено?!!!
Сега ме тресе яка следродилна депресия.Като се "нормализирам" ще ви изчета и ще пиша пак!
На неродилите-леко раждане!
Това е абсолютно вярно, аз не го казах за да не се стресират всички които им е за втори път Embarassed
Честито на мама Сиси и Маржо  bouquet да се възстановяват бързо а бебките да са много обичани и здрави
  Hug

# 236
Здравейте слънчевки!

Не отидох на училище, както се канех, но след прегледа се чувствам много кофти. Доки ми направи пак вагинален и каза, че ще опита да помогне на беби да тръгва. Този път беше и болезнен, а сега съм като разглобена. Исках да се кача да видя и mariah, но направо се натоварих на колата и се прибрахме. Смятам след малко да полегна. Иначе разкритието е 1см. и както каза доки може да се почне днес, може и след 5 дни.

За хемороидите - на мен ми изписаха Doloproct и честно казано съм доста по-добре. Но не знам как действат в случай на следродилни шевове - предполагам, че добре. Та аз ползвам:
  *ректални свещички Doloproct (опаковка 10бр., 9,96лв.)
  *ректален крем Doloproct (тубичка 15гр., 12,57лв.)
Ползвам ги 3 пъти дневно. Още на вторият ден имаше подобрение. Най-ефикасни са като се държат в хладилник и се вадят непосредствено преди употреба.

# 237
Честито на новите мами и новите попълнения в отбора на априлските мушмороци!
   bouquet      bouquet      bouquet   

И защо никоя майка "за втори" път не каза,че втория път събирането на матката е мнооого по-болезнено?!!!

За съжаление е вярно - и при нормално раждане, и при секцио. Cry Няма как да го знам от личен опит, но почти всичките ми познати с 2 деца го потвърждават.
А тези, които раждат 3 и повече деца? #Crazy

Аз исках да попитам момичетата родили нормално, какво беше първото нещо което ви показа , че раждането започва !

Аз родих с планово секцио, но рано сутринта в уговорения ден ми тръгна нормално раждане hahaha Първото нещо, което усетих, бяха болки като при мензис - неприятни, но поносими. Ходех много често до WC и имах слабо розово течение. След 2 часа ми падна тапата, а 1 час по-късно ми изтекоха водите. През цялото време болките не се промениха и не се усилиха - поносима менструална болка ниско долу. Контракции също нямах. После започна операцията и това беше, което усетих от подготовката за нормално раждане.

# 238
"Бебе Борис се роди в 9ч., с мерки 3460гр., 50см. и двамата се чувстваме повече от отлично! ЯГОДКА"

ЧЕСТИТО!
bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 19 апр 2007, 11:42 от Melodiya

# 239
Честити бебчета на Сиси,Ягодка  и  Marjo-да растат здравички,много послушни и щастливи дечица!
При мен раждането започна с леки болки и изтичане на водите,но понеже течеше по мъничко така и не усетих ,че това са водите.Изчистих си вкъщи,пуснах пералнята и тъкмо се канех да пазарувам за козунак-нали се канехме с Бенита да им омесим козунаци на нашите моми,та да се наканят да излизат вече. Simple SmileПри едно от посещенията в тоалетната ми се стори,че доста съм мокра,но отново го отдадох на тапата,че тя при мен пада цяла седмица.Но ........малко по-късно когато се убедих,че са водите се изстрелях към болницата.Часът беше около 10.30 .Докато ме приемат и подготвят за раждането,водите ми напълно изтекоха,изведнъж.Контракции-слаби,разкритие-никакво.В 12.30 ми включиха първата система Окситоцин-нищо.С втората започнаха леки контракции и така стана чак 22.40  докато родя.Раждах продължително,но същинската част трая около 4-5 часа.Не съжалявам,че и този път се реших на нормално раждане,предвид тежкото първо раждане.Всяка една болка си заслужава-резултатът е огромно щастие.Така че,момичета,дали ще родите нормално или секцио, важното е всичко да свърши добре и да си гушнете бебчетата.
Още същата вечер при нас дойде тати да ни види,а на сутринта доведе и гордия батко.Радостта е неописуема!!!
КУРАЖ И СПОКОЙСТВИЕ,МИЛИ БЪДЕЩИ МАЙЧЕТА,СТИСКАМ ПАЛЦИ И ВИ ПРЕГРЪЩАМ!

Хриси,мерси,ще пробваме с капките ,защото май почнаха и вечерно време да ни мъчат коликите.

Общи условия

Активация на акаунт