Овнета и Телета се задават, през АПРИЛ те радост ще създават!

• 15 264
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.Варна
Здравейтееееееееее!!
Много ми липсвахте!
Нямахме известно време нет у нас и затова чак сега пиша!
Ще публикувам и снимки на бебчо:)
Благодаря за поздравите на всички:)
Чувстваме се много добре с изключение на гадните колики,които ни мъчат от няколко дни!
Много целувки от нас и успехи

# 211
  • Пловдив
Стискаме палци на Стаси и Ягодка Hug
Ще чакаме новини за резултата:)
Ох, как искам отново да изживея тези емоции... Не, че сега не се радвам на малкото човече Blush ...  сега ми липсва тази наситеност с емоции. Наслаждавайте им се. Колото и да е боляло, спомена за първия миг на бебчо е невероятен  Peace
Ягодка, а ти изобщо не се притеснявай, за теб ще се грижат повече от добре Peace
Веси, аз до сега кървящи хемороиди не съм имала (по принцип си ги имам и от преди) усещането е като много сухо и протрито място, а също и болезнено ако има и крвоизливче.

# 212
Здравейте момичета,

утре ме приемат в Майчин Дом, за 20.04 имам насрочено секцио, стискайте ми палци.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ, А НА ТЕЗИ КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ , ЛЕКО РАЖДАНЕ  bouquet

Лека вечер

# 213
Здравейте и честито на новите мами и успех на утрешните Praynig

Може ли да попитам вече родилите мами вашите бебенца имат ли бяло по езичетата поне малко или са съвсем чисти. Моята мома от два дена мног и идва яденето нещо и до такава степен заспива по време на хранене че едва успявам да й бутна малко водичка но явно не достатъчно за хубаво измиване на езичето и днес виждам че на върха има беличко  Rolling Eyes И хубаво че утре ще я водим на консултация и ще питам по-подробно ама да попитам вие знаете и какво се прави в такива случай???  newsm78

Мерси!

# 214
Здравейте, майчет - бъдещи и настоящи Simple Smile
Аз поизчезнах, но си имам проблеми с каката - оказа се, че е свърхемоционална и уж алергията, която разви в лигавицата е на нервна основа. Лошо понесе първата раздяла с мен и появяването на бебето, макар, че много го обича. Сега работя по въпроса всичко да изглежда, както преди - по цял ден я водя по пързалки и разходки, а милата ми Гергана спи в количката незабелязана. Почти всеки ден се удавям в сълзи, като се замисля колко самичка я оставям, а тя е толкова миличка и добричка - изчаква дори за кърменето да е първа Румена. От два дни практикувам и кърмене в тандем, което е доста трудно, но вече имам добър успех - от долната гърда суче Руми, а върху възглавничка от горната Гери. Руми така е най-доволна и дори гали през цялото време Гери, докато ядад.............. Та така с моите уникални проблеми.....
Радвам се, че сме в една темичка - все пак нормално е да има различни проблеми, но къде другаде да ги споделиш, ако не с хора, с които са на твоето дередже или с които поне до сега си споделял...
Искам да честитя на новообебилите се мами, макар не и поименно, но им пожелавам само хубави моменти и много папкащи и здрави бебенца Simple Smile.
Успех и на тези, на които им предстои раждане!

Дори не ми остава време да си сменя лентичката, ама следващия път............

# 215
здравеите,мамчета!
влизам на бързо че нямам никакво време,едвам смогвам да ви прочета и то доста бегло и затова не отговарям на въпросите отнесени към родилите,но малкия Валентин много плачка от колики,и заспива само в количката като излезем към 12ч та до 4 ч.съм на вън,и като се върнем у дома пак рев,добре че поне нощем поспива!
да не забравя... ЧЕСТИТО НА ВС.ПО ПРЕСНИ МАИЧЕТА,КОИТО НЕ СЪМ ПОЗДРАВИЛА!!ДА СА ВИ ЗДРАВИ ,ПОСЛУШНИ,РАДОСТНИ И ЩАСТЛИВИ РОЖБИЧКИТЕ!!!

ОТНОСНО БЯЛоТО ПО ЕЗИЧЕТО-и ние сме така,леко побелял е та и аз се чудех за това.той все заспива и с мн.зор и пак не успявам да му плакна езичета,така че пепа к,ще ми е интересно да чуя какво са ви казали на консултацията
за памперсите -наи ми харесват ''хъджис'' и либеро,с ластичета на кръстчето са и са мн.удобни за бебчо

Ая,ще ми е интересно да разбера за питката,каъв е обичая че и нашите 40 наближават ??
чао за сега,прегръдки от нас,така ми липсва кисненето във форума ,но какво да се прави,един боен вик все ме зове Mr. Green

пловдивски мами,хаиде в събота по обед  ако е хубаво времето да си направим явка на гребната с бебоците и татитата да помагат та да се наприказваме,мн.ми липсвате(ние от 16ч ден излизаме)

# 216
  • Пловдив
И аз точно за същото се чудех
снощи и сутринта не успях да путна нито лъжичка, нито шише с вода и като се прозява  видях, че е бяло. А не знам как да и отворя устичката да разгледам по-добре.
Но майка ми каза, че ако е млечница под бялото езичето е зачервено, а аз не видях такова и за сега се успокоих

# 217
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Въпрос към родилите мами. Какви документи ви дадоха при изписването от болницата? Знам че трябва да се даде епикриза (не знам дали точно така се казва) на бебето и майката, а болничен? Всъщност следващия болничен е за 42 дни ако не се лъжа, и кой трябва да ми го даде?

Трябва и болничен да дадат.
Последния болничен за изравняване до 135 дни се дава от педиатъра на детето и задължително трябва да носите вашия амбулаторен картон, за да запишат номера на болничния в него.

Ние правихме питка в неделя. Първо питката се слага на масата и отгоре се слага една кърпа в която се слагат пари от гостите. После тази кърпа се завързва /при нас от кумата ни/ нито много хлабаво нито много стегнато и се слага нависоко. Аз знам, че питката трябва да се разчупи от две неомъжени момичета /жени/ с живи родители над главите на майката и бебето. Под питата се слага яла кърпа /покривка или чаршаф/. Първото парче е за майката и остатъка се раздава на гостите.

# 218
на нас ни дадоха епикриза за мен ио детето и болничен

и естественно пак забравих нещо важно.......а именно....че

пожелавам успех,леко раждане и бурзо възтановяване на момичетата,на които им предстои все още това велико събитие"РАЖДАНЕ"то

# 219
Здравейте! Честито на всички новообебени мами! Здрави, послушни и жизнерадостни бебоци!
Здравейте и честито на новите мами и успех на утрешните Praynig

Може ли да попитам вече родилите мами вашите бебенца имат ли бяло по езичетата поне малко или са съвсем чисти. Моята мома от два дена мног и идва яденето нещо и до такава степен заспива по време на хранене че едва успявам да й бутна малко водичка но явно не достатъчно за хубаво измиване на езичето и днес виждам че на върха има беличко  Rolling Eyes И хубаво че утре ще я водим на консултация и ще питам по-подробно ама да попитам вие знаете и какво се прави в такива случай???  newsm78

Мерси!

Това бялото по остата са габички, така ни обясни нашата педиатърка! За профилактика употребяваме Диктарин! Намазва се на биберон и се дава 4 пъти дневно!

Леко раждане на очакващите събитието мами!

# 220
Съжалявам за грешките, но беба ме вика! Simple Smile

# 221
Здравейте,пожелавам много успех и кураж на мамите,които са за утре и да се отчета,че след прегледа днес и ние вече имаме планирано секцио за понеделник 23ти...и отброяването започва! #Crazy

# 222
Успех на всички мами,които утре ще гушнат бебчетата си!Стаси,Ягодка,Ванесаст,стискаме ви палци! Hug Hug Hug
Хемороиди-УФФФФФФФФФФ,на мен ми се появиха при раждането от напъните,мъчиха ме до 5-6-ия ден,много е неприятно,не можех да си седна на д-то,но облекчение имаше и то моментално от Масту-свещички и мехлем .
Коликите ни почнаха и нас-зесега давам само чай на Хип ,но мислим ако стане по-зле да вземем капки Еспумизан.Някой ползвал ли е и доволен ли е ?

# 223
  • София
Млечницата -това са гъбички Кандида (като тези в дупето на мама), само че хич не си мислете, че бебетата са се заразили при раждането от вас. Гъбите са навсякъде и се проявяват или в организъм със слаб имунитет или на място, където няма бактерии.
ПРи бебетата се проявяват в устата и изглеждат като побеляло - все едно е повърнало малко бебето. Но се различават от истинското повърнато по това, че като се забършат под тях е зачервено, та дори може и кръв да потече.
ЛЕкуват се с каквото изпише педито - не съм лвкар и не ги знам всичките лекарства... 

На постъпващите за раждане - успех - леко и безболезнено, без усложнения!

Бръмбаре - кутията ти е безобразно препълнена! Сто часа ти писах лично и накрая - нц - няма място за него Tired

# 224
За млечницата - при Ивайло беше много силна - все едно езикът е намазан с бяла блажна боя. Тогавашното GP го мъчи 1 седмица с "nystatin" и с марля със сода механично да го махам - но без никакъв ефект, докато моя приятелка с две деца не ми каза за Daktarin Oral Gel - само за 2 дена изчезнаха. Аз дори го  опитах кремчето - сладичко беше и на Иво много му харесваше  - доста се облизваше след като му намажеш езика. Тубичката е доста голяма и сигурно 2-3 бебета се справиха с проблема само с една опаковка. Днес и  аз забелязах, че езикът на Елизара е леко бял, но все още не съм сигурна дали е млечница или мляко, защото тя доста повръща. Утре смятам да се обадя на докторката да я попитам дали за тези 6 години не се е появил друг продукт, ако не ще взема Daktarin Oral Gel-a.

Аз съм "за" срещата на гребната стига времето да е хубаво - не съм гледала прогнози за събота и неделя.

Въпрос към мамите от Пловдив - от къде купувате памперсите "Huggies"? Търсих на доста места, но освен във Вис Виталис другаде не съм ги виждала, а там последния път имаха само малки опаковки.

Общи условия

Активация на акаунт