Овнета и Телета се задават, през АПРИЛ те радост ще създават!

• 15 267
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, преди да родя четях и мартенките. Там почти всички бяха родили 5,6 дни преди края на месеца, но всички търпеливо ги чакаха да родят, и никой не се местеше в отчетни. Били са есна група през цялото време и искаха така да си останат до края. Не видях на някой да му пречи, че едни говорят за конци и шевове, а други за контракции.
Според мен в темата има място за всички и най-добре да се преместим всички заедно в родени през 2007.

# 196
Аnishka, тази неделя ли ще правите погача, защото Виктория е родена един ден преди Елизара и аз изчислявах, че 40-тия ни ден е следващата неделя. Аз се чудех, дали този ритуал се прави на 40-тия ден или на 41-вия (когато бебето има навършени 40 дена). Някой има ли идея?

Filka, за сега ходим на разходки в квартала, като най-далечната ни е била до пазара на Младежка.Нещо не мога да се организирам така, че да ми остава повече от  1 час за навън и бързам да се върна, за да не освирепей от глад беба.

# 197
  • Стара Загора
Днес бяхме на консултяция - Михаела вече е 4500 гр  Crazy а я изписаха от болницата 2760 гр. За един месец е наддала 1700 гр, а е само на кърма - отглеждаме си малко слонче  Heart Eyes  Joy
Сложиха й и ваксина и сега си спи блажено  Heart Eyes
за ортопедичните гащи - Другата седмица ще я водим на ортопед да я види за луксация и ако той каже тогава ще вземаме. От вас чувам, че ви съветват профилактично да се носят  newsm78
За контракциите - аз нямах подготвителни и не усещах тазът ми да се разширява по време на бременността, но затова пък като почнаха родилните контракции имах чувството, че ще ми се разпадне таза  Rolling Eyes
И друго да ви кажа за раждането - от самите болки и от контракциите започва много да ви се гади  Sick Аз няколко пъти тичах до чешмата. Доста се ошашавих дали е нормално, но след като питах акушерката се оказа в реда на нещата

# 198
                         Честито на всички нови мами.Да съм и живи и здрави дечицата и много да ги радват.
                                           Може и да не ви е приятно това , което ще ви кажа,но малко грозно звучи не искам да чета това или онова.Аз редовно четях ноемврийките ,защото другата ми дъщеря беше там и мога да споделя само най-добри чувства към момичетата.Не само,че търпеливо се изчакаха преди да минат в родени 2006,но и до ден днешен се срещат и си помагат във всяко едно отношение.Имаше съвети и как по-бързо да зарастнат шевове и как да се гледат бебета наравно със съветите към неродилите мами.И ако някоя не сподели как е родила я отрупваха с въпроси и питания как се чувства  и т.н.
                                           Може и да ви дразни,но ето още един съвет за бързото зарастване на външни шевове.За Веселинка  Laughing.Аз бях като нея 6-7 месеца не можех да си седна на д-то,а за бельо и дума не можеше да става.Един малък ад.Накрая попаднах на лекар ,който ми каза да си поставям превръзка буквално напоена с дефламол и след 3-4 дена бях забравила всички премеждия.То бая туби изцъцках,ама си седнах най-сетне , на мястото предназначено за сядане. Mr. Green  bouquet
                                           За ортопедичните гащи - ортопеда при когото ходихме каза,че няма нужда и че памперса в ърши същата работа.

# 199
да се отчета пак понеже ми дойде музата Simple Smile та имам едно предложение за Родени през 2007 :
аз съм мъничко априлче и на мама мил другар,
а и явно късметлииче по китайски календар

може и да се замени мил другар със скъп товар и да се добави накрая тралала хоп   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
при мен контракциите си бяха като при много болезнена менструация (понеже винаги съм имала такава) затова не само че родих бързо, а ми се стори и много лесно. вярно, че после ми се върна тъпкано с тези шевове, но вече съм по добре раната е още отворена, но не е така дълбока и затова вече не пазя леглото.

правиха ми и микробиология и цитона мазка няколко дена преди раждането и всичко си беше ок. аз по принцип има проблем със зарастването даже са ми правили изслвдвания за диабед и те са отрицателни. мога само да кажа, че се радвам, че родих нормално иначе не знам ако бях секцио как щях да се оправя с такъв проблем.

за памперсите ползваме на памперс и на чампс доволна съм и от двата вида. купила съм и хъджис, но на нас за сега са ни големи. слагах два пъти от тях и пропускат сега вече като сме над 3 кг. трябва да ги пробвам пак  Laughing

за различни теми лично аз не искам предпочитам да си останем заедно до края на месеца и после да се преместим всички. на мен не ми е пречила информацията на родилите мами преди мен, а ми се струваше полезна и най-вече това, че въпреки всички перипртии и проблеми всички казват, че си заслужава и всичко се забравя след като си гушнеш рожбата и наистина е така.

щях да забравя тази сутрин се оказа че имам друг проблем. цяла бременност не съм имала проблем с тоалетната. като родих на следващия ден си ходих без проблем по голяма нужда и така до вчера когато пропуснах и днес едни болки и какво да видя кръв. това какво означава, че имам хемороиди ли? има ли някои друг с такъв проблем? не мога да разбера защо чак сега се появи  newsm78

ако съм пропуснала някоя новообебила се мама честито   bouquet

# 201
Здравейте момичета,ние сме  вече у дома,нямам много време да седна на комп. досега.Благодаря за поздравите и пожеланията,много мило ми стана като ги четох Hug
Честито на всички нови майчета, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват!  bouquet
Раждането мина бързо и лесно, само дето този път си
 спечелих и вътрешни шевчета......но здраве да е!
Желая много късмет и бързо и леко раждане на чакащите бебчета все още

# 202
Въпрос към родилите мами. Какви документи ви дадоха при изписването от болницата? Знам че трябва да се даде епикриза (не знам дали точно така се казва) на бебето и майката, а болничен? Всъщност следващия болничен е за 42 дни ако не се лъжа, и кой трябва да ми го даде?

# 203
veselina miteva - На мен след първото раждане ми се появиха хемороиди след известно време, както при теб, и също така ненадейно се прибраха след не много време, без да ги третирам с нещо
Колкото до информацията преди раждането, мисля че, не само не е страшна, а дори много полезна

# 204
Ягодка, дадоха ми болничен, епикриза за мен и за бебка.

актът на раждане обаче още не е готов след 18 дни

Аз нямам хемороиди, но имам ужасни проблеми с изхождането. от родилите мами има ли някоя същия проблем ?

# 205
Здравейте момичета!  Hug

Първо ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕОЧИТЕ!
  bouquet  bouquet  bouquet   

Да се отчета и аз Simple Smile Както brambar вече писа, утре сутрин в 8:30 влизам за предизвикване на раждането! Толкова съм щастлива, че утре по това време би трябвало да гушна малката маймунка, нямам търпение вече! Все още съм спокойно, но до утре нищо не се знае. Таткото вече го хвана нервата Simple Smile А разбира се, за да е купонът пълен, утре баткото има тържество в детската градина! Дано някой от родата да успее да отиде на тържеството, че Марти го чака с нетърпение.

Целувки и прегръдки на всички  Hug Радвам се, че прекарахме изминалите месеци заедно с всички трепети по очакването на бебоците.   bouquet

brambar ще ти пазя легло Wink

# 206
 stassy и аз утре влизам (за секцио обаче) на моменти чак се изненадвам колко съм спокойна за момента, дано и утре сутринта е така, да не взема да изпадна в някоя криза точно преди самото раждане че... ooooh!

# 207
Ами върнах се от магазина - не съм очарована, но изглежда обещаващ за близкото бъдеще. Все още е зареден само на половина. Продавачките са много мили, но още не са съвсем в час, обаче ги наблюдавах - четат инструкциите на стоките и всячески се опитват да помогнат на клиентите Simple Smile Няма банкомат. Не приемат и плащане с карти на Райфайзенбанк Sad та по тази причина пазара ни беше много мъничък. Цените ми се видяха сносни: комплект четки за почистване на шишета на Чико - 8,00лв. (толкова са и в Данет и Пакостник); мокри кърпички на Нивеа в кутия Toddies - 5,40лв. (в Пакостник са 5,80лв.); клипс за залъгалка на Чико - 4,50лв. Гледах комбинираните термометри за вода и стая на Чико дето са като хипопотамчета - 7,00лв., а тук в едно магазинче до нас са 6,60лв. Това е, друго не загледах много щото исках да пазарувам ма като не ни приемат картите Sad

Относно темичките - явно дружно оставаме тук!

Ми тогава да запитам вече родилите мами като си правихте промивките със смрадлика в болницата какъв съд ползвахте? Чудя се дали пръскалка, като тези за цветя и прозорци ще е по-удобна или пък малка бутилка от минерална вода newsm78

# 208
Мелодия, В Тина Киркова ни казаха освен отвара от смрадлика да си купим и Бивацин спрей. когато ни викаха за тоалет, ни пръскаха с него. Отварата ми я донесоха в пластмасови бутилки от литър и половина - за пръскалка изобщо не съм се сещала, а и не беше необходимо.

# 209
Мелодия, за тоалет позлвах бутилка от 1,5л и си правих разтвор на калиев перманганат и след това пръсках Бивцин спрей, защото по такава процедура правиха тоалета акушерките първите дни. На 2-рата седмица като ходих на контролен преглед докторката ми каза, че щом съм имала външни разкъсвания и шевове не било хубаво да сядам на тоалетната поне 2 седмици след раждането, но този период беше минал. Та идеята за пръскалаката мисля, че добра.

Общи условия

Активация на акаунт