Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 610
  • 1 123
  •   5
Отговори
# 420
  • Пловдив
Цитат
Обаче дай малко предистория - как въобще се стигна до това да се ожениш за такова инфантилно, разглезено, непорастнало, незряло, нескъсало пъпната връв с майка си момиче, което не зачита никакви твои права? Тя се преструваше преди или какво? Няма как майката да е виновна за всичко. Айде, за апартамента и майсторите може да й се меси, а за това да ти се кара за чатовете и да не те пуска да се прибираш за уикендите в родния си град също тя ли й се меси? Не мисля, че ви скарва тъщата, проблемът си е по-сериозен.

Какво, в крайна сметка, те кара да стоиш при нея, щом е толкова лоша - нито си финансово зависим, нито имате дете, а не ми се виждаш и влюбен (макар и да твърдиш обратното)

Защото като си добър и като мислиш поне малко с главата си , не можеш да си представиш ,че е възможно да попаднеш в такава ситуация. Когато си сложил всичките си карти на масата и си предприел някаква важна стъпка в живота си , не ти се иска да е захвърлиш с лека ръка.Защото вече толкова много компромиси си направил ,че не ти се иска да избягаш защото бягат страхливците и даваш още един шанс , после даваш още един , после още един и даже и не разбираш в каква зависмост живееш. Защото  понякога театъра е толкова добър ,че докато се осъзнаеш какво и как се случва е минало толкова много време ,че вече си забравил кой си ти.Защото сигурно има и чувства ,защото на автора не му се иска да е разведен след 3 месеца брак, не иска да се откаже без да се опитал да направи всичко за да го има това семейство.

Защото форума му се грее сървъра от теми " Като се омъжих и му родих дете , той стана друг" ............ама това го има и от обратната страна , колкото и да е трудно на някой от съфорумките тук да го повярват.

# 421
Според мен пък си търсил точно такава жена - малка, наивна, инфантилна, която лесно да си командваш и променяш, но си нацелил доста дебела греда..
Ми... не, даже ако може да е на моите години, с образование и професия. Да е силна и независима (и от мен и от майка си) жена. Чувство за съобразителност - да не ми дава наклон за мои си неща (кола). Да си работим двамата и да се наслаждаваме на живота. Да не се вкопчваме в дребни битовизми. Да си гледаме кефа, но и с отговорност. И вяра един към друг, уважение и доверие. Ето такава си търсих. На какво попаднах, вече ми става неприятно дори... Ще го мисля, без да прибързвам. Това не е да решиш дали баничка със спанак или баничка с шунка ще ядеш.

Sun2000, благодаря за мнението.

# 422
Ами как се е оженил... запознали са се в друг град, среда без майката! Човек е различен като се отдели, но в момента на връщане си е върнала и фабричните настройки.

# 423
  • Далечният изток
Според мен пък си търсил точно такава жена - малка, наивна, инфантилна, която лесно да си командваш и променяш, но си нацелил доста дебела греда..
Ми... не, даже ако може да е на моите години, с образование и професия. Да е силна и независима (и от мен и от майка си) жена. Чувство за съобразителност - да не ми дава наклон за мои си неща (кола). Да си работим двамата и да се наслаждаваме на живота. Да не се вкопчваме в дребни битовизми. Да си гледаме кефа, но и с отговорност. И вяра един към друг, уважение и доверие. Ето такава си търсих. На какво попаднах, вече ми става неприятно дори... Ще го мисля, без да прибързвам. Това не е да решиш дали баничка със спанак или баничка с шунка ще ядеш.

Sun2000, благодаря за мнението.

Аха, и що тогава направи точно обратното?
След един милион анализи? М?
Не може да не си анализирал преди да си сложиш подписа в гражданското.

# 424
Е, мислил съм си го. Опитвам се да позволя тя да се успокои. Да се еманципира от майка си. Давам шанс на този процес. Най-лесното щеше да е да избягам с 200. Считам, че има качества. Не искам да сменям жените през 1 седмица като кърпички, уважавам ги повече от това.

# 425
На колко си години всъщност?

# 426
На колко си години всъщност?
Казал съм, в 30-те си съм. Тя е малко по-малка, но не много.

# 427
Е, мислил съм си го. Опитвам се да позволя тя да се успокои. Да се еманципира от майка си. Давам шанс на този процес. Най-лесното щеше да е да избягам с 200. Считам, че има качества. Не искам да сменям жените през 1 седмица като кърпички, уважавам ги повече от това.

Най-вероятно няма да се еманципира и ще си остане така. Тя няма и мотивация да се промени, ако наистина целта й е да повтори модела на нейното семейство. Най-вероятно си подбран и ти като характер с тази цел - изглеждал си мекушав и че ще може да те командва.

# 428
  • Далечният изток
Ама ти обаче си решил, че си човекът, който забранява, позволява... Чакай сега, взел си се като възпитател, коректор, дресьор, просветител, с най-правилното мислене и мнение. Няма да стигнеш далеч с тези методи, ако ще и действително през 1 седмица да сменяш жените...

# 429
Най-вероятно няма да се еманципира и ще си остане така. Тя няма и мотивация да се промени, ако наистина целта й е да повтори модела на нейното семейство. Най-вероятно си подбран и ти като характер с тази цел - изглеждал си мекушав и че ще може да те командва.
Е, значи е сбъркала учтивостта с мекушавство (дори не знам дали има такава дума). Но истината е, че съм съобразителен и не искам да се карам излишно, за което доста често ми се качват на главата.

# 430
  • София
Какъв трамплин е този лирически герой? Тя си плаща всичко, тя организира, той... размишлява и ѝ брои левчетата, зер, можел той да ги харчи по-добре от нея...
Подпира вратичката, моля моля. Докато се намери някой с ръце да я ремонтира.

# 431
Е, значи е сбъркала учтивостта с мекушавство (дори не знам дали има такава дума). Но истината е, че съм съобразителен и не искам да се карам излишно, за което доста често ми се качват на главата.

Амиии, според мен не е сбъркала изобщо Simple Smile Мекушав си бил (или поне в отношенията си с нея си бил такъв) и явно да останеш такъв е условието й да бъдеш с нея - изказва го индиректно, но то си е ясно.

# 432
Що си даваш да ти четат чатовете, бе човек? Ти в ред ли си въобще.

И сигурно веднага се е оплакала на мама, чакай и оттам включване.

Явно не можем да ти помогнем. Въпреки че съветът на Таис е абсолютно резонен - вземи си компютъра и си иди да си работиш у вас. Жена ти ако иска да идва събота и неделя, ако иска да ходи у майкини си.

Разкажи ни, моля те за сватбата, не те питам от клюкарски интерес (само), а защото ми се струва, че историята ти може да послужи като пример и на други хора .

# 433
Да ме прощавате ама някой осъмни ли се до сега в това, че автора е мъж? При всичкото това многословие, обяснения и самохвалство.

# 434
Да ме прощавате ама някой осъмни ли се до сега в това, че автора е мъж? При всичкото това многословие, обяснения и самохвалство.

Не съм се усъмнила изобщо - мъжете около мен са масово многословни, обстоятелствени и посвещават часове на говорене за чувства, уважение, зачитане, неповишаване на тон, какво ги е наранило през 2009 г. и т.н. Свикнах вече.

Общи условия

Активация на акаунт