Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 299
  • 1 104
  •   6
Отговори
# 465
Най- редното е да се консултираш с мъжа си, не с майка си.
Баси, аз ли нещо криво ги разбирам нещата?! 🙄

Ами те са се консултирали. Той си е казал мнението, че не го намира за добра идея. От там нататък той е недоволен, че не са му уважили мнението. Но тъй като той няма финансов принос, няма и вот. Може да има *мнение*, но то не задължава семейството на жената към нищо.

Като оставим апартамента настрана, толкова грозно пише за жена си (и семейството и), че направо ми е жал и съм отвратена едновременно. За мен това не е човек, с който да се гради бъдеще. Всичко се случва в тоя живот - болести, инциденти, финансови кризи … Ти ако не можеш да приемеш, че през различни етапи на живота финансовия баланс ще изглежда по различен начин, не се жени. Недай боже, утре се разболее един от тях и паднат 100% от разходите върху другия?…

# 466
  • София
Консултирали, мимоходом са му съобщили, какво са решили с мама.

Коптор в малък град е дупка, която няма пълнене. Ще го ремонтира за 30 - 50 К лева и ще има възвръщаемост 300лв на месец.
Или булката е много глупава или майка ѝ е много глупава.

Малко ми е на гол тумбак чифте пищови. Трима човека не могат да сберат 50-60 хил лева, ама се напънали да купуват извън възможностите им. Сега плащала тя, после те, после не знам кои...

Автори, другото дете, подозирам син, има ли купен от тях апартамент и къде е?

# 467
  • Пловдив
Цитат
Разберете, че ми се е насъбрало. Тя ме удари заради счупена (неволно) чиния, която си почистих. Нито съм я карал нещо да прави, нито да чисти, нищо. Удари. И това изтърпях

Кратко точно и ясно ...............бягай , подавай си докумените за развода и не поглеждай назад.Нямаш си на представа докъде ще стигнеш............

# 468
Не бе, на теб ти трябва пълният ти доход, да не вадиш за излизане и почивки...как така тя няма да вкарва в семейството точно колкото ти вкарваш

С такива тънки сметки семейство не се прави. Вие да не сте съквартиранти...
Как реши, че искам точно колкото аз вкарвам да вкарва? 70:30 е вкарването - казал съм. Почивки плащам, и други неща плащам само от мен. Друг ми е въпросът - принципен. Вадиш от контекста. Дори такива жестове биха могли да се наградят с по една добра дума. Но такава липсва, а само укор - "ти не си мъж". Е... айде малко по-сериозно!
И кога каза, че ще напускаш?

Защото още 1000 страници можем да философстваме кой е виновен/невинен, но ТИ кога смяташ да взимаш решение?
Не мога да кажа. Трябва да се замисля. Трябва да пробвам още няколко пъти, ситуации. Скоро ми се иска да е. Или да се слага край на тормоза, или да се нормализират нещата. Но почвам да не виждам надежда...
Като оставим апартамента настрана, толкова грозно пише за жена си (и семейството и), че направо ми е жал и съм отвратена едновременно.
Грозно отношение няма как да срещне хубава дума.
Автори, другото дете, подозирам син, има ли купен от тях апартамент и къде е?
Малък е, няма.

# 469
  • France
Горджи, момичето е сбъркало веднъж, нали не искаш да бърка всеки следващ път Joy

Шегата на страна, не смятам, че и тя няма една торба трески за дялане

# 470
Не ми трябва този апартамент, не го разбрахте. Само отделни думи се коментират, извадени от контекста. Аз апартамент съм осигурил.

Кое не сме разбрали? Че този апартамент, от който не се вълнуваш, имало "твоя половина" в него, само да го беше купила след брака, нищо че сигурно поне половината от парите на практика ще са дадени от родителите ѝ, с първоначални вноски, с ремонти, с пенсии накуп при пенсиониране....Хич не се вълнуваш, ама много те вълнуват плочките и всичко останало във въпросния апартамент, правиш си сметка как щял да остане за вас, как ще щели да живеете в него, как после родителите пък като се пренесли, ще щели да ходите на гости (тук пък вече момата се оказва с "безплатно жилище" в оригиналния град, родителите ѝ като освободят жилището и се преместят в неоригиналния)...

Май май твърде много се вълнуваш и няма нужда да правиш Гранде жестове на щедрост, че си щял да подписвал пълномощно, при условие, че ти нямаш собственост там, че да отстъпваш нещо и с нищо да е не си допринесъл, щом делите всяка стотинка и което тя не може да си го позволи, ти не допринасяш с нищо.

Не те ли е срам да искаш 50%> Никъде не ходите, живеете в безплатно жилище, имате общи разходи основно храна, ток и/или отопление. Ти колкото жена си ли ядеш? Колко пъти тя яде вкъщи, при положение, че я няма цял ден, колко пъти ти? Тя по-големи от твоите порции ли яде? Ти по цял ден вкъщи  ток не ползваш, отопление през зимата..., докато тя се прибере от работа?

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 16:22 от кукумицинка

# 471
Иеята за плочки, бои и т.н. е следната: нали е неин, да го направи тя /с мен, като неин мъж/. Аз на всичко се съгласявам по избора на интериор, не се заяждам. Искам да се еманципира от майка си. Това ми е идеята. Както съм казал вече няколко пъти, да беше след сватбата придобит - пускаме нотариален документ за 100% нейна собственост. Апартамент в дупка село не ми трябва. Спирам да говоря за апартамента.

Кратко точно и ясно ...............бягай , подавай си докумените за развода и не поглеждай назад.Нямаш си на представа докъде ще стигнеш............
Благодаря за съвета. Хубаво ще си помисля.

# 472
  • София
Фил, не мисля, че е сбъркала, а мисля, че е глупава жена.
Малка е, дано натам си научи уроците.

# 473
Цитат
Разберете, че ми се е насъбрало. Тя ме удари заради счупена (неволно) чиния, която си почистих. Нито съм я карал нещо да прави, нито да чисти, нищо. Удари. И това изтърпях, но заявих, че повтори ли - приключваме. Според вас такава дивотия нормална ли е?

Не е въобще нормално, обаче едва ли е само заради чинията, просто и на нея й се е насъбрало, както и на теб. Ако не се решиш на раздяла сега, тя ще те изпревари.

# 474
Ако знаеше котелската двустайка какви драми ще предизвика със съществуването си...

# 475
  • София
Вербално и невербално насилие, истерии в 7 сутринта за плик за боклук, вратичка на шкаф.....
Насилието няма пол, авторе.

Обратната тема би завършила с линкове към Анимус.

# 476
Няколко пъти четох първия пост и последващите коментари на автора. Мислите и аргументите му за мен са много хаотични, но:

1. Опитвам се да разбера гледната му точка за апартамента на жена му, но признавам си, не мога изцяло. В един момент неговите и нейните пари са категоризирани като семеен бюджет, тоест би следвало да няма мое и твое. В следващия момент - тя нямала пари за удоволствия. Как може в семейство да се чува изречение - "АЗ нямам пари за .. " ?
От друга страна разбирам мотивите му да не е доволен от тази инвестиция, но тук според мен далеч по-големият проблем от апартамента сам по себе си, е локацията му. Авторът не понася текущата си локация или по-скоро не поняся фактът, че не е станало както той иска. За него апартаментът там е равнозначен на "Аз искам да останем тук перманентно." и това му бърка в здравето. Да не говорим, че не само жена му, но и той самият е не много здравословно привързан към близките си, щом е такъв зорът да се прибира всяка седмица. Че те студентите се прибират по-рядко в родните си градове.

2. Токсичната ревност на жена му е далеч по-голям проблем от апартамента и. Там оправия няма да има. Ровене из телефона на половинката е толкова червен флаг, че направо да си заминава за неговия град без да се връща повече.

3. Да го удари за една счупена чиния никак не ми се вярва. Тук има нещо друго, главата мога да си заложа. Чинията е била последната капка.

# 477
Не е въобще нормално, обаче едва ли е само заради чинията, просто и на нея й се е насъбрало, както и на теб. Ако не се решиш на раздяла сега, тя ще те изпревари.
Е, на мен като ми се събере, не бия хората. Пак си говорим и дори не повишавам тон. Явно дивото ѝ е в повече...

Вербално и невербално насилие, истерии в 7 сутринта за плик за боклук, вратичка на шкаф.....
Насилието няма пол, авторе.

Обратната тема би завършила с линкове към Анимус.
Има насилие, ето че и ти го виждаш. Копира явно модели... На мен психотерапия няма да ми трябва, само да се реша веднъж...
........той самият е не много здравословно привързан към близките си, щом е такъв зорът да се прибира всяка седмица. Че те студентите се прибират по-рядко в родните си градове..........

........Ровене из телефона на половинката е толкова червен флаг, че направо да си заминава за неговия град без да се връща повече.................

........Тук има нещо друго, главата мога да си заложа. Чинията е била последната капка........
Прибирането искам да го правя когато реша, без да "искам разрешение", от там идва ядът ми. Изразът "всяка седмица" е за подчертаване на това.

Ровенето съм го позволил, за да няма ревност. Да види, че не се занимавам със странични хора. Нямам такива нужди. Да повярва и да се успокои. Иначе - не мисля, че е окей да ровиш. Аз не бих... Или вярваш или не.

Чинията - имаше караница защо съм я счупил, как точно, по какъв начин, подробности. Яд ме хвана за искането на такива незначителни детайли при все че съм си поел отговорността и нищо не казах повече. Няколко пъти пита и отказах да отговоря, след което - шамар.

# 478
  • Пловдив
Цитат
Да го удари за една счупена чиния никак не ми се вярва. Тук има нещо друго, главата мога да си заложа. Чинията е била последната капка.

Има. Тя не може да го понася , защото е прекалено добър и свестен за нея. Тя си търси драмата в живота , търси си онзи , който ще и изневерява , който ще е притиска, на който няма да смее да  каже и копче защото знае ,че после ще бъде вадена с носилка.Търси "лошото" момче .........и после тя да пусне тема със сълзливата история.

# 479
  • София
Има насилник е историята, ама не е жената.
Дори това с вратичката е вид и жалък опит за държане в зависимост. Да чакаш човека, да му се молиш и като намериш начин да се направи, започва да се цупондри и прави на жертва как не го зачитат. Типично поведение и държане на нокти.
Държането във финансова зависимост също е вид насилие. Опитите да откъсне жена си от семейството ѝ уж, че се месели.
Постоянното вдигане на стари грешки и натякване.
Търсил си е млада и зелена, да го търпи, но както някой каза, родителите ѝ са му залепили звучен шамар, като са защитили интереса на дъщеря си.

Общи условия

Активация на акаунт