Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 965
  • 1 138
  •   2
Отговори
# 450
Цитат
Хващаш се за билета за кино. Виж цялата картинка. Нещо, което се прави въпреки мен, не в правилния момент, без консултация с мен. Липса на уважение, аз пари за кино имам.

Ама защо трябва да си “прави консултации” с теб за нейният апартамент хахахах, ти нали си имаш твой? Голям проблем е, че не е общ този апартамент, направо ти вади очите.
Точно никога няма как някой да ми каже дали ще си купувам апартамент, чак пък за консултации ще питам.  Даже много те търпи това момиче… ужас

# 451
  • София
Е, нали знаете - ще плаща половин кутия мляко, половин пакет памперси, един чорап... Нали жената ще си има майчинство...
В апартамента на бабата или на жената...
З@@би...

# 452
Друг един със сегашния си профил беше съставил бюджет за бременност и майчинство на бъдещата си жена - колко трябва да е спестила, за да ражда от него, да не му натежава с билетите за кино да речем. На старите пари, сега трябва да е двойна сумата. Но пак може да послужи за отправна точка на някой бъдещ лирически герой с нова регистрация.

# 453
Абе проблема е, че апартамента не е на И на негово име... Тънки сметки, всичко 50 на 50...да не се мине, баровеца, да не го прекарат. И това, още в началото на брака.

# 454
Все пак под благотворното влияние на форума темата за няколко дни силно еволюира Wink

От чистосърдечен зов за помощ да спаси брака си, сега в главата на автора се прокрадват идеи да си тръгне, или поне не изключва такъв обрат. Така или иначе при така подаденото инфо, този брак няма да го бъде.
Тя е глезанка и незряла, той обича сметките. Дълго няма да я карат така.

# 455
Не ми трябва този апартамент, не го разбрахте. Само отделни думи се коментират, извадени от контекста. Аз апартамент съм осигурил.

# 456
Не ми трябва този апартамент, не го разбрахте. Само отделни думи се коментират, извадени от контекста. Аз апартамент съм осигурил.

Е то тука е така в този форум.

# 457
  • София
Най- редното е да се консултираш с мъжа си, не с майка си.
Баси, аз ли нещо криво ги разбирам нещата?! 🙄

# 458
  • France
Ти би ли се консултирала с тип като този?

# 459
Наистина евоюлира темата. Макар че аз по-скоро подкрепям това мнение, че е по-вероятно момичето да си тръгне.

Авторът, докато анализира, имам предчувствието, че момата бързо ще се реши на раздяла. На още няколко скандалчета и припомняния на нейни грешки има право авторът и после ариведерчи към оригиналния град.

Просто защото в семейството им досега тя взима изцяло важните решения. Той с нищо не показва, че има силен и решителен характер. Иначе, ако се чувства чак толкова нещастен - вече го посъветваха - да си тръгне и да види дали тя ще направи някаква крачка към него. Според мен се притеснява да направи тази крачка, защото на подсъзнателно ниво знае, че тя го е избрала с цел той да я слуша за всичко и ако се опълчи - тя вече няма да иска да е с него.

А на мен нещо странично ми е интересно - какъв е апартаментът на actual в родния град? Там ли са говорили да живеят? Говорили ли са по-нататък да си купят общо жилище? Може би бих се съгласила, че ако са говорили за общо жилище има някакъв резон тя да обсъди покупката на нейно собствено, но ако нямат такива планове или пък тя е искала общо, а той - не, тогава защо да го обсъжда чак толкова с него.

Цитат

Ох, ама не става дума дали ти трябва или не, от тяхна гледна точка те искат да си осигурят дъщерята. Ако се разделите, нали все ще остане страхът, че ще има делба на този общ апартамент. Кой им гарантира, че няма да правиш проблеми, да искаш да се продаде и да се делят парите? Те явно са мнителни към теб.

А и апартаментът, който си "осигурил" може да не им харесва и да не смятат, че е кой знае какво "осигуряване".

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 16:03 от Delta_12

# 460
Най- редното е да се консултираш с мъжа си, не с майка си.
Баси, аз ли нещо криво ги разбирам нещата?! 🙄
Виждам, че твоето мнение е обективно, мога да ти стисна ръката. Както и на още някоко човека, които се поставяте и на мое място. Нито искам да прекалявам, нито искам да изнаглявам по никакъв начин. Искам нормално отношение. Зачитане на моята личност. Уважение. Колко е трудно? Всичко произлиза от тези основи.

Все пак може да се допусне, че става дума за нашето общо бъдеще и е редно да се говори помежду ни - двамата. Къде ще живеем - Град 1 или Град 2? Ако иска да се мести завинаги в Град 2, да казва - събирам багажа и изчезвам, още днес. Не да се купуват апартаменти зад гърба ми. Грозно да се бърза преди сватбата. Не ми пука на мен за този апартамент - предложих да се отиде на нотариус предварително и да се каже, че е 100% неин. Камо ли за 50% или някакви претенции. Това също съм го писал. 10 страници от темата за апартамента.

Я си разменете ролите - ако мъжете ви си дават половината заплата за нещо, без значение какво, против вашето мнение, ОК ли е? И особено ако е безсмислено според вас? Или дай да го линчуваме човека само защото е мъж. Ми... дай утре да си купя една спортна кола за 3-4 хил. лв. вноска и после да не ходим никъде и нищо да не правим. По-зле и от пенсионери.

Разберете, че ми се е насъбрало. Тя ме удари заради счупена (неволно) чиния, която си почистих. Нито съм я карал нещо да прави, нито да чисти, нищо. Удари. И това изтърпях, но заявих, че повтори ли - приключваме. Според вас такава дивотия нормална ли е? Не беше така по-рано. Случи се нещо. Май се очертават по-тежки мерки и резки да предприемам аз. Позив да идва в дома ми ако иска да е с мен. Ще ѝ намерим работа в големия град...

Ясно съм казал, че в подходящия момент, даже е хубаво да се инвестира, дори в такава проста инвестиция. Не, аз инвестиции не съм правил, защото не ми е дошъл момента според моята преценка. Който иска и на 2000 лв. заплата да купува акции, апартаменти, фирми или каквото иска. Но когато този някой е моят партньор, и някакви НЕГОВИ решения, ще завися и аз или възможни наши деца, е редно да се консултираме двамата. Това е ЕКИПНА работа, не соло игра.

Delta_12, за подсъзнателното ниво не съм съгласен. Имам опасения, че е така. Ако успея да си потвърдя, че е 100% така, ще я напусна веднага, на секундата. Не мога да живея такъв живот. На безгласна буква, човек без идентичност, без приятели, без нищо. Да блъскам само работата и нея. Дори секс не ми се прави. Това казано във връзка с последното изречение.

# 461
Аз не разбрах защо изобщо са се оженили, като не могат да се търпят. Т.е има една много вероятна причина, ама тя не е много лицеприятна.

# 462
  • France
И кога каза, че ще напускаш?

Защото още 1000 страници можем да философстваме кой е виновен/невинен, но ТИ кога смяташ да взимаш решение?

# 463
Не бе, на теб ти трябва пълният й  доход, да влиза в семейния бюджет, да не вадиш за излизане и почивки от твоите парички...как така тя няма да вкарва в семейството точно колкото ти вкарваш

С такива тънки сметки семейство не се прави. Вие да не сте съквартиранти...
Тя сигурно за това не идва с теб в оригиналния град, където все пак живеят нейните родители, които иначе уж много ви се бъркат, щото трябва сама да си поеме разходите , като излиза с твоите приятели

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 16:13 от Прекрасная Василиса

# 464
  • София
Ти би ли се консултирала с тип като този?
Щом съм се омъжила за него, как мислиш?

Общи условия

Активация на акаунт