Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 20 261
  • 1 101
  •   11
Отговори
# 510
Не е влюбен. 100%

# 511
  • София
Защо не отидете да кажете на мъжа си "ти не си никакъв мъж"
Ако се под***косва 3 месеца да оправи една вратичка и когато най- сетне намеря начин да си я оправя, влиза в ролята на жертва, а после за вечеря спори дали да е розово или сьомгово като цвят, много повече бих му казала.
Слава Богу, сравнително отдавна осъзнах кое е токсичното и че нормален мъж иска и бърза да улесни жената до себе си.
Иначе, имах едно гадже, така ме мота с едни инструменти. Ха днес, ха утре, ама не сега. Един вид, зависимост. Аз пък си ги намерих от другаде, то буквално да тръгна по апартаментите, ще ги намеря за една вечер, ама точно в изчаквателна режим той да ми ги дадял, да не се обиди. Пилене на нервички.

# 512
  • Пловдив

Така е ,съгласен съм .Предвидливо си е направил сметката за порутеният апаратамен в "Котел" ама като не му се получиха нещата и е ядосан

# 513
Не, просто хората разбират всички недостатъци на партньора си, и дали могат да ги приемат, когато заживеят заедно. И съм на 100% убедена, че съвместното съжителство е много полезно и е предотвратило много разочарования впоследствие.

# 514
30 страници се пише за материални неща и колко не го слуша жена му, колко е крива тъщата, ама сега е много влюбен… добре

# 515
  • Пловдив
30 страници се пише за материални неща и колко не го слуша жена му, колко е крива тъщата, ама сега е много влюбен… добре

Добре, защо един път не ми отговори на това

30 страници и обясняваме, че мъжът и е идиот и е тормози и я бие , обаче тя си го обичала  .Защо това се приема като възможна причина таз жена да си стои при идиота

А в конкретния случай не се приема?

Темата е изключително показателна в каква ситуация са днешните свестни мъже.Просто нямат полезен ход ....виновни са и това е!

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 21:25 от Sun2000

# 516
Ами отговарям ти, аз и такова държание не одобрявам. Независимо дали е от мъж или от жена. Никой не бива да живее в такива отношения, без значение от пола. Да, чувала съм, че има хора които трудно излизат от такива ситуации и свикват да са жертва, но просто не мога да ги оправдая при положение, че си зависи изцяло от тях.
Още по малко в случаят на автора, нещата са много лесни - нито имат деца, нито имоти, нито нещо за делене, просто няма оправдание да стои в това положение.

# 517
Е никой не го съветва да търпи каквото и да било.
Като не го устройва жената , майка й,  отношенията -  да си тръгне.
Ама той стои и се обяснява.

# 518
  • Пловдив
Ами отговарям ти, аз и такова държание не одобрявам. Независимо дали е от мъж или от жена. Никой не бива да живее в такива отношения, без значение от пола. Да, чувала съм, че има хора които трудно излизат от такива ситуации и свикват да са жертва, но просто не мога да ги оправдая при положение, че си зависи изцяло от тях

Чувала , не е като преживявала и изпитала  и всеки си е различен и като характер и като разбирания.

# 519
Ами аз никъде не съм казвала, че съм го изпитвала, казах че не одобрявам подобно поведение. Всеки има силата да промени живота си и да не се оправдава. Щом е жив и здрав, абсолютно всичко е поправимо и променяемо.

# 520
  • Далечният изток
Аз съм сигурна, че тази тема ще е супер полезна за автора, за да прогледне извън собствените си изисквания за уважение, извън странични хора като тъщи, майки и чичовци, а да види цялостната картина на неговото семейство и да осъзнае, че това, което се случва с него и неговата връзка, не е нормално и не бива да продължава по същия начин. Първо трябва да осъзнае, че е подложен на насилие. Въобще не оправдавам жената и считам, че няма причина, каквато и да е тя, поради която да удариш шамар на друго човешко същество, освен това да упражняваш психическо и вербално насилие. Заклеймявам и не оправдавам никакво насилие, под никаква форма.
В същото време обаче не мога да си затворя очите пред характера, самочувствието и грешките на автора.
Виж сега, авторе, набий си в главата, че ти другите хора не можеш да промениш. Не можеш да искаш уважение, тези неща не стават с "искам". Не можеш да заповядваш в какъв човек да се превърне някой друг, да започне да разсъждава като теб, да бъде като твое копие. Не можеш да възпитаваш възрастни хора и да им наливаш акъл как да си живеят собствения живот, какво да купуват, как да си правят ремонтите и т. н. Можеш обаче да влияеш на себе си. Жена ти е насилник, но ти удобно си влязъл в ролята на жертва. Тя ти крещи, че не си мъж, ти отиваш да се оплакваш на майка ти и на бг мама като обясняваш колко  е лоша тъщата. Жена ти ти удря шамар, ти ревеш в бг мама и какво направи - нищо. Отговаряш - ами ако и аз я ударя, ще стане не знам си какво... Ама ако си на нейния акъл - добре. Теб те спира това, че тя е по-слаба и ако я удариш, ще я пратиш в болница. Някакво друго противодействие не ти ли идва на ум? Като зрял възрастен човек да отговориш?
И двамата си имате травмите, които е трябвало първо да "излекувате", преди да се впускате във връзки и да се жените. Ти за мен разсъждаваш незряло. Случват ти се някакви неща, а ти не знаеш нито какво да кажеш, нито как да действаш. Тъщата те изкомандва да отидеш в едикой си сервиз, ти мрънкаш, бунтуваш се уж, ама отиваш. За всяко нещо, което те правят, уж си против, но в крайна сметка го правиш. Няма как да получиш уважение така. Според теб го правиш, защото си добър и съобразителен, но според мен го правиш, защото си безхарактерен. Докато си такъв, докато нямаш топки да вземаш решения, ще получаваш такова насрещно отношение, каквото получаваш в момента. Пак казвам - не оправдавам насилието, най-вероятно жена ти действително се държи по този начин с теб, но ти можеш да реагираш по съответния начин като истински мъж.
Лекувай си травмите, така мога да завърша.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 07:50 от AIDA_N

# 521
Авторе, историята ти много ми напомня на опита, който съм видял при двама мои приятели при които нещата се развиха по коренно различен начин като завършек. Заради това ще ти пиша 1) какво виждам аз което може да премислиш и 2) какъв избор имаш.

1.Като избираш партньор - получаваш в бонус и семейството ѝ. Няма как да избегнеш родата, още повече като сте в по-малък град. Като си се бракувал е било редно да го отчетеш това и винаги да го имаш предвид.

2.Това колко си добър, странящ от конфронтация, обмислящ щателно, пресметлив относно финансите прикрива нерешителност, мекушавост, страх, неувереност. Това ти е разбираемо наследство от ученическите ти години. Не е непоправимо. Разчупи я тази черупка, дай възможност на пиленцето в теб да се превърне в петел.

3.Пишеш че си чувствителен, но в писанията ти чета за пасивна агресия от твоя страна. Демек не даваш проява на чувствата си. Ти самия се изживяваш като жертва и търсиш да бъдеш такава. Много се жалваш, а явно малко действаш - размени местата на двете.

Имаш 2 избора:

1) променяш се, даваш връх на емоциите и действията. 90% вероятност ако не срещнеш разбиране от жената да се разведете до 2-3 месеца. Ако се случи развод - нищо, ще имаш опит, а пък качества като смелост, увереност и решителност носят само ползи. Ако се оправят нещата с жената пак добре - ще имаш повече ползи.

2) не се променяш, траеш си, приемаш съдбата на чехльо. На някои мъже им харесва. Може и на теб да ти хареса като си неконфликтен и нерешителен. Плюс това като си примириш с жена ти няма да те бие. А ако слушаш какво ти казват новото семейство може и да си живуркаш на автопилот. Ама струва ли си?

# 522
  • София
По точка едно, ако си зрял, осъзнат човек, не взимаш разширеното семейство.
Без значение София - провинция.
Аз не съм го привлякла и не съм го приела.

Моето лично и човешко мнение е, че автора трябва да се заяви. Без изключение и мисъл, че няма да е приет, няма да е разбран. То, няма и нужда в тази ситуация.
Обаче си мисля, че е закъснял.

Ако темата е истинска и тези проблеми са явни, бих му казала да бяга. Млад е, всичко се оправя.

# 523
Само аз ли не вярвам на автора, че жена му му е извъртяла един шамар?
Май пресоли манджата за по-драматичен ефект.

# 524

2.Това колко си добър, странящ от конфронтация, обмислящ щателно, пресметлив относно финансите прикрива нерешителност, мекушавост, страх, неувереност. Това ти е разбираемо наследство от ученическите ти години. Не е непоправимо. Разчупи я тази черупка, дай възможност на пиленцето в теб да се превърне в петел.

3.Пишеш че си чувствителен, но в писанията ти чета за пасивна агресия от твоя страна.

Има такова изкривяване на понятийния апарат, така е. И в реала определен типаж хора обясняват като грамофонни плочи колко са добри и свестни, вероятно понеже от друг освен тях такова нещо няма да бъде казано никога. Мекушавост, инертност, раздразнителност и агресия пред необходимостта от... напр. завинтване на две болтчета не е тъждествено на добър и свестен, а обратното.

Общи условия

Активация на акаунт