Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 39 220
  • 1 912
  •   3
Отговори
# 1 635
Цялата тема съм изчела, в известна степен съм съпричастна с него, но с последното съм съгласна.  Отдавна доста ми бие на някакво сериозно патриархално мислене/очаквания/комплекси на тема "мъжът трябва да е глава на семейството, да води, да осигурява дома". Нали беше казал как жената трябва да следва мъжа, в същия дух е. Само че тя не е нужния типаж. Ако беше без доходи май щеше да е по-удовлетворен, щеше да си е до печката и той да знае само своя си доход и да се чувства Мъжът. Но тя като не е точно в този модел явно му е трудно, почва меренето и броенето, не знам... Затова му е крив апартаментът й и много други неща. Че тя и тъщата са проклети, тя е мамино момиче и оттам допринасят да му отнемат мъжествената роля е бонус.
Та оттук за мен тръгва проблемът им, не си пасват изобщо в това отношение.

Без доход ли?! И да я издържа?! Тая циция дето иска тя да плаща всичко 50 на 50 с нейният смешен доход от 1500 лв?!
Май различни теми четем.

# 1 636
И двамата са зависими от родителите си и реално никога не са водили самостоятелен живот в пълния смисъл на думата. Нямат тези способности и гъвкавост за излизане от ситуации, за разпределяне на бюджет и т.н., и въобще реална представа за света. Близо 5-цифрена заплата означава 9500, не 6, 7 или 8 хиляди. И не е въпросът в парите, с далеч по-малко хората са се местили много по-далеч. Ами в това да виждаш неща, които не са. Ще се жениш с идеята да караш партньора си да живее някъде против волята си и разни такива невменяеми неща.

# 1 637
Цялата тема съм изчела, в известна степен съм съпричастна с него, но с последното съм съгласна.  Отдавна доста ми бие на някакво сериозно патриархално мислене/очаквания/комплекси на тема "мъжът трябва да е глава на семейството, да води, да осигурява дома". Нали беше казал как жената трябва да следва мъжа, в същия дух е. Само че тя не е нужния типаж. Ако беше без доходи май щеше да е по-удовлетворен, щеше да си е до печката и той да знае само своя си доход и да се чувства Мъжът. Но тя като не е точно в този модел явно му е трудно, почва меренето и броенето, не знам... Затова му е крив апартаментът й и много други неща. Че тя и тъщата са проклети, тя е мамино момиче и оттам допринасят да му отнемат мъжествената роля е бонус.

Без доход ли?! И да я издържа?! Тая циция дето иска тя да плаща всичко 50 на 50 с нейният смешен доход от 1500 лв?!
Май различни теми четем.

Ами той вече е издържал една.

# 1 638
Той нито е зависим от родителите си, нито е искал да делят 50 на 50.

# 1 639
Демонстративно се харчат пари, знаейки, че ще свършат по-рано, за да се кара тя да плаща, ужким да си знае за следващия път, и това в началото на брак в 21 век, в Европа. Казваш просто, че има 2000 за това местене и точка, пък мамината да си иска от майка си. Ама и в двата случая не виждам партньорство.

# 1 640
Скрит текст:

Май различни теми четем.

Ами той вече е издържал една.
[/quote]

Тъй, тъй и за да не вземе и сега да се мине решил да издевателства над жена с 1500 лева доход.
И никой не знае дали е издържал "някоя" или всичко е в болният му мозък.
Както много потребителки писаха историята му е пълна с несъответствия с цел да се изкара той жертва.

# 1 641
Започнахте много да си измисляте. Авторе, да знаеш, че без значение колко си крив и колко си прав, тук на бялото се казва черно. И не, не е в теб проблемът - във всяка тема е така като преди това задължително авторът отнася солидни обвинения, че си измисля. Пак без значение от темата. Златно неписано правило във СО.

От там нататък не знам защо спорите кой е виновният, след като и двамата са допринесли кой с каквото е могъл, за да се стигне дотук. Като очерняте единия със всички средства (без значение кого),не отменяте факта, че за конфликт са нужни двама.

# 1 642
  • София
Спомням си като се развеждахме и ходихме при моята адвокатка двамата. И в един момент се почнахме "ама той такъв и прави така, ама тя такава и прави онака". Пък адвокатката каза - това не е наказателен съд, тук няма виновни и всичко е въпрос на договорка.
И ние бяхме леко шокирани, докато осъзнаем за какво говори.
Бракът е договор. След като двете стани не са съгласни с условията по договора, го развалят и това е.

# 1 643
  • Далечният изток
Започнахте много да си измисляте. Авторе, да знаеш, че без значение колко си крив и колко си прав, тук на бялото се казва черно. И не, не е в теб проблемът - във всяка тема е така като преди това задължително авторът отнася солидни обвинения, че си измисля. Пак без значение от темата. Златно неписано правило във СО.

От там нататък не знам защо спорите кой е виновният, след като и двамата са допринесли кой с каквото е могъл, за да се стигне дотук. Като очерняте единия със всички средства (без значение кого),не отменяте факта, че за конфликт са нужни двама.

Последно - той не е виновен, или и двамата са виновни?

# 1 644
И двамата имат вина, за да се стигне до тук. Най-малкото защото фундаментални неща не са изговорени преди да се оженят. Например кой колко участва в семейния бюджет. И двамата имат доста какво да променят в мисленето и поведението си. Не знам как си представяте да възникне такъв конфликт, да има такива разминавания и то между младоженци, че да се стигне чак до развод, и единият да е виновен и черен, а другият бял и добър.

И да (защото знам, че ще се появи като пример), една жертва не е "виновна", че и е посегнато, но е "виновна", че си е избрала такъв партньор.

# 1 645
  • Далечният изток
Да де, ама ти първо казваш - авторе, не си виновен за нищо, не ги слушай бг мамите...

# 1 646
Спомням си като се развеждахме и ходихме при моята адвокатка двамата. И в един момент се почнахме "ама той такъв и прави така, ама тя такава и прави онака". Пък адвокатката каза - това не е наказателен съд, тук няма виновни и всичко е въпрос на договорка.
И ние бяхме леко шокирани, докато осъзнаем за какво говори.
Бракът е договор. След като двете стани не са съгласни с условията по договора, го развалят и това е.

Роки, така е ама проблема е, че няма "писани правила" за това как да се развива един брак.
Тя е имала някакви представи, той също (очевидно тотално несъвместими).
Е като са били толкова различни защо са се оженили?
Тя сексуална и млада, той с патриархални ценности - ама сакън жената да няма нищо на свое име.
Ми като искаш такава лесно манипулируема жена вземаш си една невзрачна провинциалистка дето да си седи вкъщи и да ти готви, а ти като някакъв султан да удряш по масата и да заповядваш.
Ама ще трябва да я издържаш - там няма да има 50 на 50 и разни тъпи шит тестчета ала "края на месеца е и аз съм се занулил заради покупки на хавлии и халати. Плащай сега!".

# 1 647
Не, казах - авторе, дали си виновен, или не, тук традиционно се казва на бялото черно. И под това имам предвид, че дори и реални проблеми в мисленето или поведението на даден автор на тема (и на героите, участващи в разказа му) се изкривяват до абсурдност, в стремежа да бъде очернен. Обратно - абсурдни аргументи защо някой от изредените е по светец от Бога.

# 1 648
И двамата са се провалили.
Така е точно провал.
Просто са от хората, които допускат провал.
Вината тява знамение, защото провалът е и за двамата.

# 1 649
И да (защото знам, че ще се появи като пример), една жертва не е "виновна", че и е посегнато, но е "виновна", че си е избрала такъв партньор.
Откъде накъде? Да не им е изписано на всички на лицето. Тия, които не го крият, че и се хвалят, са малка част от цялото. Познавам истински примати, които не бият жените си, и спокойни, весели, културни мъже, които ги бият.

(Повечето) потребителки затова се дразнят на автора, защото се изкара светец, а жена му и тъщата - демони с черни души. Не знам как в една тема успя да каже над 10 пъти, че е много добър, че се раздава, че е уважителен, че не спирал да се раздава, че просто е много добър, че му дължим доверие, че жена му му дължи доверие, че той е мъжът, споменах ли, че е много добър?

Общи условия

Активация на акаунт