Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 761
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 815
НЕ! Нашите са ограничени и отрязани от намеса в моята връзка, мнооооого отдавна. Това и дума да не става! Няма как!

Най-много да си позволи майка ми да сподели някакво нейно мнение и то много деликатно. Тя знае, че не трябва да ми дава наклон и знае, че ако много иска да каже нещо, ще го каже внимателно.

Наскоро казваше, че имала особено мнение за бъдещата бивша, но нарочно не казвала, за да не се бърка.

Тук не може да става дума за "завряна снаха". Приеми че има и хора с отворен начин на мислене.

# 1 816
  • София
Тц, вноската по колата и нейната поддръжка е твой личен разход, не го слагай в семейния бюджет. Значи вадим 1000лв. Тоест тя е давала 440, а ти 950. Да, тя е давала много повече отколкото е трябвало.
Така. Ти ако си ми жена, след това казаното, автоматично губиш правото да влизаш в колата ми, когато и да е. Автобус/влак и се спасявай. Такси. Будила ме е сутринта рано - закъснява; ставам, паля, карам - стига навреме. ОК, как беше - "Всичко мое е мое, всичко негово е общо". Колко удобно. Едно дете като се появи - с влака! Раждам - еми сори мацка, тя колата не е в бюджета, той ще ти плаща наем и за жилището - е сега си ходи до родилното пеша.
А това, че тя реално е осигурявала жилището в което живеят, не трябва ли да се брои по някакъв начин?
Според мен, ако авторът му се налагаше и наем да плаща, щеше да си тегли куршума.
Чакай чакай... аз жилище имам Sob Не съм отишъл там от улицата и спане в кашони и от зор. Аз отидох там, за да не е сама тя. Значи ти ако си ми жена, ще те оставя сама да си и само събота и неделя ще идвам само да правим любов в хотел (аз ще си го плащам) и ще се прибирам в моето си жилище после пак. Само и само за да не ти живея в жилището и да ти дължа наем. Смехотворно, горзно и жалко мислене!

Авторът все повече си показва истинското лице.

Значи по твоята логика, жена ти трябва се вози в колата на някой колега, само за да не броят едни пари, дето така или иначе ще ги дадеш, към нейната сметка Wink И всички тези сметки от човек със заплата "близо 10 000", към човек със заплата 1500. За мен авторът вече няма реабилитиране. Сега ми остава само да се забавлявам с темата Joy

# 1 817
Пак не отговори на въпроса - защо не избрахте неутрален трети град?
Така всички щяхте да сте доволни от ситуацията.
Можеше и една книжка да й платиш да изкара.

Аз също бях пред такава "дилема".
Живея на 200 километра от свекърите ми и пак ми се струва малко като разстояние.
Ама никога, никога нямаше да живея в един град с тях.

# 1 818
Не сме тръгнали да избираме град доброволно, какво не е ясно? Наложи се.

Лъвица, нямам какво да кажа по твоя отговор.

# 1 819
Как да избират трети град, като тя е посочила град 2 и той е бил наивен да каже ок.
Нали за това е темата. Не е разбрал, че влиза в капан. То това му е грешката.
Кой да ти мисли, че техните ще искат да си купят чрез нея и мъжа и жилище 🤣.
То е абсурдно просто.
Родители да чакат дъщеря им да се омъжи, да започне мижава финансово специализация, и да я впримчат да плаща кредит, щото те си мечтаят после да живеят там. Сюжет за неуравновесеност.
И авторът главен герой. Седи в гадното градче, плаща ненужното жилище и трае на бой и клетви. Ами не. Не е редно.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 01:31 от tays

# 1 820
Авторът не прави компромис със град 1. И за мен от там му тръгват повечето проблеми. Първо, че натиска да живеят в града, в който живеят и обсебващите и родители. Голяма грешка. Ако искаш да ти се получат отношенията при такива обстоятелства, първата ти работа трябва да е да я изкараш от този град. Второ - поставя град 1, барабар с роднините и приятелите пред жена си. Жена му никога не е искала да остава там. Гаранция. И е видяла в град 2 опция да завърти една манипулация. И тогава, авторе, можеше да се вкара опция град 3 след нейната специализация като компромисен вариант.

# 1 821
Не сме тръгнали да избираме град доброволно, какво не е ясно? Наложи се.

Лъвица, нямам какво да кажа по твоя отговор.

Винаги имаш избор ама винаги.
"Со кротце, со благо". Казвам го с най-добри чувства защото цял живот ще теглиш.
Не всеки да дърпа чергата към себе си.
Бъди ти интелигентният, кажи й:
"Скъпа, така е права си. Ама няма ли да е по-добре град номер три?"
И като почне да ти пили я просваш с един секс и после вече ще е забравила за какво се е нервила (това, ако наистина си я обичал).

# 1 822
Между моето жилище и на техните в Град 1 разстоянието е 15 километра.

Да, “един секс” е можел и да помага, ама не и на 300 километра и като ми каже “умри, куче”.

Бъди ти интелигентният, кажи й:
"Скъпа, така е права си. Ама няма ли да е по-добре град номер три?"

Това ако го кажа, си представям как директно почва да вика. Такава е.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 02:09 от actual

# 1 823
Значи по твоята логика, жена ти трябва се вози в колата на някой колега, само за да не броят едни пари, дето така или иначе ще ги дадеш, към нейната сметка Wink И всички тези сметки от човек със заплата "близо 10 000", към човек със заплата 1500. За мен авторът вече няма реабилитиране. Сега ми остава само да се забавлявам с темата Joy
Това не е неговата логика, а пример как хипотетично би трябвало да се държи той ако следваше логиката на реципрочността в материалната част на отношенията.
А такава логика реално няма. Най-естественото нещо е да харчиш пари с кеф по любимата жена, защото я обичаш и така радваш и себе си. Реципрочност при харченето няма, но за да се стигне до това трябва да я има другаде, далеч по-дълбока и ключова.
Любовта да е взаимна.
Има ли нормален човек, който дава любов, време, финанси, каквото се сетиш, получава насреща озлобление и номерца и в някакъв момент не му се отщява. Като не те обичат насреща кел файда какво правиш. И ако си с всичкия си просто спираш.

Авторе, колко време се познаваше с това момиче преди да се ожените? Ти май грам не си я опознал, най-малкото щом без да искаш дефакто си се оженил за майка ѝ.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 05:23 от vяsko

# 1 824
  • Пловдив
Тук е така, да. Особено от тези, дето нищо не са получили.
Янтра си я обичам, де 🩷
Симпатиите са взаимни, ама като не си права - не си права. А в случая НЕ си права. Автора е насилник, мисля някъде из нарцистичния спектър.

# 1 825
150 мнения 😍, защо искате да се заключва темата, веднъж хубаво да си пишем без да ни спират.
Не знам защо пак се говори за пари, като става дума за отношение. Тя осигурявала жилището, когато става дума за компромис от негова страна. Колата не излизала от семейния бюджет, когато става дума за семейство всичко вече е общо. Аз не си плащам даже телефона, нито знам кода за плащане, но тук авторът е правен на маймуна и вече би броил и 20 стотинки. Още по описанието какъв е свекърът трябва да стане ясна каква е динамиката.
Кажи най-после градовете, вече мисля за Монтана и Видин, или околните села. Много селски манталитет, затова са бързали да я оженят веднага след завършване. Момичето напускало ли е пределите на страната?
И защо продължава да се повтаря, че я е поставил в публично унижаваща ситуация на касата, след като той каза, че е казал предварително, отделно може да й е казал тихо, само на нея.

# 1 826
Когато някой те лъже, обижда теб и родителите ти и пр. от сорта, няма как отношението да остане добро. Обратното би било повод за размисъл.

Да не говорим за доверието, което непрекъснато се изисква така истерично, но пък едностранно Grinning

# 1 827
  • France
Наскоро гледах подкаст за новите поколения жени. Благодарение на Интернет и на това, че се вербализира равноправието при социалните роли, младите момичета знаят някои неща, които по-старите жени са научили от опит.
- техните интереси са важни. Толкова важни, колкото и мъжките
- бюджетът се финансира пропорционално
- никога да не се съгласяват те да покриват тленното (храна и сметки), а мъжете постоянното (вноски и кредити). Защото така един ден те ще си тръгнат от връзката с нищо, а мъжа с кола и апартамент.

Тук имаме точно такъв случай. Абсолютно се абстрахирам от литературните подробности за характера на тъщата и жената. Те могат да са всякакви. Но:
- жената има възможност за кариера и я следва. Мъжът уж се съгласява, но прави всичко възможно да ù покаже, че не е съгласен и че страда - това е емоционално насилие
- жената има възможност да инвестира. Мъжът не е съгласен. Противи се силно и се опитва, чрез приятели и роднини да утвърди правотата си. Като да не забравяме, той вече е инвестирал. Мъжът настоява жената да плаща повече от нейната пропорция към бюджета - това е финансово насилие.
- този по-голям дял от нея към общия бюджет се приема като наказание заради нейното отношение "да е показала отношение, да ме е слушала, като съм ù казал, че не е сега момента за нов апартамент" - пак емоционално насилие
- Мъжът се дразни, когато жена му общува с родителите си. Дори и за такива невинни неща като избора на цвета на боят. Дори и за такива логични неща, като решаването на изникнали проблеми по ремонта. Той бил много аналитичен и обмислял всичко, но на нея не ù се отразявало добре. Въпреки че в последния пост си каза, че въпреки многото мислене, постоянно го премятали Simple Smile
- дразни се, че родителите ù имат изисквания към майсторите (?!?!?!?) И прави показно как се прави ремонт с неговите приятели.

Признавам, че като жена, аз бих поискала отлагане на сватбата и може би не бих стигнала въобще до подписването още на момента с тръшкането около купуването на апартамента. Но аз съм дъщеря на баща ми, който много държеше да ни научи за цената на парите, на независимостта и интересите. Имам този шанс да съм учена от малка, че за някои неща не се правят компромиси. И не ги правя. Тук не става дума за доверие, любов или подобни емоции.

# 1 828
А ако той беше купил общ имот по време на брака, който тя не финансира нямаше да си тръгне с нищо, тази жена можеше да има и само свой и още много неща, но с този характер . .

Когато някой те лъже, обижда теб и родителите ти и пр. от сорта, няма как отношението да остане добро. Обратното би било повод за размисъл.

Да не говорим за доверието, което непрекъснато се изисква така истерично, но пък едностранно Grinning
Именно, след нейното отношение той е започнал да цепи стотинката.

# 1 829
  • Обран бостан ;)
Наскоро гледах подкаст за новите поколения жени. Благодарение на Интернет и на това, че се вербализира равноправието при социалните роли, младите момичета знаят някои неща, които по-старите жени са научили от опит.
- техните интереси са важни. Толкова важни, колкото и мъжките
- бюджетът се финансира пропорционално
- никога да не се съгласяват те да покриват тленното (храна и сметки), а мъжете постоянното (вноски и кредити). Защото така един ден те ще си тръгнат от връзката с нищо, а мъжа с кола и апартамент.

Тоест, ако тя си тръгне с кола и апартамент, а той остане с нищо - всичко е ОК. Trollface

Тия подкасти ще направят така, че след време никой нормален мъж няма да сключва брак.

От друга страна - защо ще почва връзка ако още от началото смата, че ще си тръгва ?

Общи условия

Активация на акаунт