Тъщата се меси в нашите отношения, често това ни скарва - помощ!

• 37 709
  • 1 912
  •   1
Отговори
# 1 875
Както казах - не са въпроса някакви 200-500-1000 лв.

Въпросът е ОТНОШЕНИЕТО. Бях го спелувал (сричкувал) преди няколко поста. Пак май ще трябва.

# 1 876
.. ако примерно тоя месец си е дал две трети от  заплатата за зимни гуми и смяна на нещо си на семейната кола, тя пък да плати, примерно сметките без да намесва майка си.

Ако в даден момент се наложи, да. Този месец разходът за колата е по-голям по дадена причина, защо да не платя сметките или да не дам повече пари за семейния бюджет, от колкото давам по принцип. От време на време, да. Всичко се случва, човешко е. Ама мъжът ми да калкулира по дифолт разходите за колата си в общия бюджет не бих счела за нормално.

# 1 877
.. ако примерно тоя месец си е дал две трети от  заплатата за зимни гуми и смяна на нещо си на семейната кола, тя пък да плати, примерно сметките без да намесва майка си.

Ако в даден момент се наложи, да. Този месец разходът за колата е по-голям по дадена причина, защо да не платя сметките или да не дам повече пари за семейния бюджет, от колкото давам по принцип. От време на време, да. Всичко се случва, човешко е. Ама мъжът ми да калкулира по дифолт разходите за колата си в общия бюджет не бих счела за нормално.
Ами виж - не беше по default, а ги калкулирах едва като ескалираха сметките на форумничките в последните 10 страници, да кажем на 125-та страница ги вкарах вече и стана 2000 лв. Така че, много се извинявам, ама сметкаджиите са във форума.

# 1 878
Еми не знам, на нас колата ни е една и е семейна. В нея се вози включително и мойта майка, като се наложи по доктори.
Ако има повече коли в семейството, сигурно е нормално  всеки да си обслужва своята. Но съм чела тука и че мъжът трябва да се грижи и за колата на жена си.

# 1 879

Въпросът е ОТНОШЕНИЕТО. Бях го спелувал (сричкувал) преди няколко поста. Пак май ще трябва.

Тъстовете ти не са били длъжни да ти предоставят каквото и да е уважение след като се циганиш за 50 лв. за ток и за билети за кино.
Радвай се, че директно не са ти се изплюли в лицето. Отношение искал.. Боже, Боже...

# 1 880
Тъстовете от къде на къде имат думата по темата за тока и билетите за кино?
Нула пъти е плащала тя киното.
Бюджетът стана по тъщенски след изпълненията от първия месец и от тогава почна да се вкарва по 50 по 100 лв. Така че щом те са го казали, няма претенция тук.

А някой ако е такова животно че да се изплюе в лицето ми, директно ще забрави как изглежда то завинаги.

# 1 881
  • София
Двамата са били на противоположно мнение. И двамата не са зачели това на другия. Но в крайна сметка историята е показателна - след като авторът си е тръгнал, защото не става неговото, жената си остава с апартамента. Ако няма апартамент, остава без нищо. За мен заключението е ясно.

А отношението, отношението... На мен отношението и мисленето на автора не ме кефят само като го чета във форума, никакъв вариант да търпя такъв в живота си. В крайна сметка, той на везната на отношението слага тънки сметки, което си противоречи с това, че проблемът е в отношението. Личи си, че го е страх да не се мине и жената нещо да не се опаричи много покрай него.

# 1 882
  • София
Добре де, през пост казваш отношението, пардон ОТНОШЕНИЕТО. А хрумвало ли ти е някога, че е възможно ти да предизвикваш дразнения и от там неподходящо отношение? Просто тема за размисъл. Няма нужда от отговори във форума, защото не ни дължиш такива, ама никой не се държи гадно с човек, когото претендира, че обича. Напротив, гледа да му е добре, да го поглези, да му сготви нещо любимо, да му направи кеф...

Моят познат, на съпруга ми близък приятел. Всеки път обясняваше колко е добър, пък с него как се държали зле, но той търпял, защото бил ама много добър.  Е, не аз, съпругът ми му обясни, че изобщо не е добър, че той самия няма да може да го издържи в къщата си и че трябва да се стяга, защото е мъж, а не мекотело. Дали го чу - не. Дали продължава да се оплаква - да, ежедневно.

# 1 883
Тъстовете от къде на къде имат думата по темата за тока и билетите за кино?
Нула пъти е плащала тя киното.
Бюджетът стана по тъщенски след изпълненията от първия месец и от тогава почна да се вкарва по 50 по 100 лв. Така че щом те са го казали, няма претенция тук.

А някой ако е такова животно че да се изплюе в лицето ми, директно ще забрави как изглежда то завинаги.

Ако ти не си бил такъв прахосник е нямало да се налага тъстовете ти да се намесват за бюджета.
Защо на мен свекърите не ми правят разчет на заплатата хм?

# 1 884
Добре де, през пост казваш отношението, пардон ОТНОШЕНИЕТО. А хрумвало ли ти е някога, че е възможно ти да предизвикваш дразнения и от там неподходящо отношение? Просто тема за размисъл.
Всъщност да. Мисля, че може да съм дразнещ. Питам хората - приятелите - казвам: не ми спестявай нищо, кажи. Какво правя дето дразни. Казват ми. Регулирам. Аз знам, че не съм топа и най-добрия. И бъдещата бивша съм я питал и съм казвал - ако има нещо дето те притеснява, дразни в мен, кажи, за да работя по това. Аз също ще ти кажа. Диалог да водим, комуникация. Това съм го казвал много пъти.
Ако ти не си бил такъв прахосник е нямало да се налага тъстовете ти да се намесват за бюджета.
Защо на мен свекърите не ми правят разчет на заплатата хм?
Ако не дай си, се наложи друг път да играя такива филми, което едва ли ще допусна, няма да финансирам нищо и ще отида на готово. После ще пазарувам храна и ще ни храня.

# 1 885
@slanchezara
Не, не му е хрумвало. Снощи го попитах по-назад в темата, дали има някакви ситуации в които той не е бил прав, защото нали няма как да само жена му и тъстовете криви 100% от времето и неговите отговори бяха
-без да иска изпуснал един телефон
-без да иска се успал и закъснял
Повече не можа да се напрегне да се сети, че понякога и той сигурно е дразнил и е създал някакви ситуации в които не е бил прав (през целият им брак и връзка).
Ама извинете, аз забравих, че неговият най-голям недостатък беше, че е твърде добър. 😢

# 1 886

Авторе, хубаво повтаряш, че въпросът е в отношението, ама след това избухваш с изказване тип "Като ще се вози в колата, да плаща, като иска да я закарам до родилното - също" и дори да не го мислиш по тоя начин, а да го изтипосваш така, защото си провокиран от нападки, пак казаното преди това олеква. И не само това - даваш повод за още повече нападки.

# 1 887

Авторе, хубаво повтаряш, че въпросът е в отношението, ама след това избухваш с изказване тип "Като ще се вози в колата, да плаща, като иска да я закарам до родилното - също" и дори да не го мислиш по тоя начин, а да го изтипосваш така, защото си провокиран от нападки, пак казаното преди това олеква. И не само това - даваш повод за още повече нападки.

Напротив мисли го, точно за това и го пише постоянно.

# 1 888
Просто не е била неговата жена, нито тя го е обичала, нито той нея. Нищо кой знае какво не е станало.

# 1 889
Провокирам се и приемам лично и затова ги говоря тези неща. Ако не ми се издребнява насреща, въобще няма да кажа нищо.

Ама как може да отида на майната си и по цял ден да работя, само заради един човек и после този човек да ми бие шамар и да казва "умри, куче!"? Не мислите ли, че какъвто и човек да е, като няма отношение, което тъй повтаряте че потварям, като няма отношение, ще изпуши в един момент?

То усещах едно рязане на крилата, ограничение, контрол. Не мога така да се развивам. Не трябва да ограничаваш човека, който обичаш. Трябва да му дадеш свободата и избора. Щом се връща при теб - значи правиш нещо правилно. Въведеш ли контрол, ограничения, за да го имаш - не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт