Идеи за коледен календар за деца

• 1 342
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
И аз започнах.
Признавам си, че откраднах доста от изреченията в стихотворна форма на hala_penka. (Благодаря за което)
Изпращам ги като пример, всеки може да си ги намести според неговия вкус.
Календар
‌01.12 - Под възглавницата на тати претърси, ще се изненадаш мигновено ти.
‌02.12 - Май подарък търсиш ти, във фурната надникна ли?
‌03.12 - В количката на сестра си погледни, там ще откриеш това което търсиш ти.
‌04.12 - За на тати рождения ден, ти избери най - вкусната торта с крем.
‌05.12 - В твоя шкаф с дрехи провери, там вкусотия ще намериш ти.
‌06.12 - За това че си послушен всеки ден, мама на сладкарница или на пицария ще те заведе. Ти мястото си избери и бързичко се приготви.
‌07.12 - От леглото топло по пижами, филм ще гледаме преди да станем.
-------------------------
‌08.12 - С новия подарък ти, днес в банята се изкъпи.
‌09.12 - Дали с молив, пастел или боички, с коледна рисунка зарадвай всички.
10.12 - За това че на мама и тати с нещо услужи, лакомство си ти заслужи. Вратата на килера отвори и там го намери.
11.12 - Коледен подарък чакаш ти? Писмо с желание си напиши.
12.12 - Писмото с твоето желание иди и днес по пощата до дядо Коледа пусни.
13.12 - На мама и на тати си голям умник и ще станеш добър математик.  На състезание днес ще те заведем, после ще се приберем. И нека този хубав зимен ден, за целувки и прегръдки да е отреден.
14.12 - Днес всички с коледна украса, нека украсим дома си.
------------------------------
‌15.12 - Около кафе машината огледай ти, там ще е наградата ти!
16.12 - Хайде всички на килима. Там пикник днес ще има.
17.12 - Под кухненската маса погледни, там залепнал е подаръка ти.
18.12 - Хо-хо-хо! С коледни настроение се заради и коледна картичка за някой съученик направи!
19.12 - На Мосю Бриколаж с мама отиди и нова коледна играчка ти си избери. В касичката си прерови и парички ти си приготви.
20.12 - По случай коледната кино премиера, ти Спондж Боб с тати отиди да гледаш. В шкафа с обувки провери и билетите намери!
‌21.12 - Ако обичаш коледните сладки, в кухнята с мама запретни ръкавки.
--------------------------
‌22.12 - Нека този хубав ден, за коледни приказки да бъде отреден.
‌23.12 - Пускай бързо коледните песни и започвай танците чудесни.
‌24.12 - С чинийки, свещи и украса, за Бъдни вечер подредете заедно маса и за почивка ти се приготви, защото ваканция ти предстои.

Имам малко да доизкусурявам кутийките:

# 16
Моят календар е готов, но никак не останах доволна от резултата.
Като цяло естетиката ми куца и стана доста грубовато, на фона на примерите които гледах.
Но се надявам детето да се зарадва.

# 17
  • София
Рози, много е хубав! Изобщо не е груб, а е весел.
Да се забавлявате с детето!
Аз бях по болници и сега лежа, та ми се обърка подготовката с чорапчетата, но таткото ще помага и добре, че имаме под кооперацията подходящи магазинчета за храни и напитки, а също ДМ и Хиполенд наблизо, та в комбинация със задачките може да успеем с лакомства, малки играчки, козметика и био храни, които даже децата сами да приготвят или с помощта на татко си, че аз ще съм извън строя до НГ.

# 18
моят е общо взето подготвен.. но ще слагам в торбичките ежедневно преди да стане детето.. че иначе ще се опита да отвори всичките накуп. за някои дни има инструкции къде да го открие, а други са директно в торбичките. Wink... оказа се че за 01.12 ще получи два, така че измислих и рима даже... 'зелена торбичка с елхички потърси, а следобед на същото място се върни.'.. два адвент календара са --киндер от едната баба и лего спайди адвент от нас.
иначе има няколко книжки, дребни подобия за писане (химикалка, лепенки), стикери, тефтерче, обици на клипс (отдавна мрънка да й пробием ушите и само лепящи се 'обици' сме слагали), разни хендкрафт неща (главно зимни и коледни), от онези 'диамантени' картини също.. и ще останат и няколко дни за лакомства.. единия ден, ще я хвана да помогне за сладки..
смятах заедно да режем и украсяваме меденки, но тази година няма начин да успея и с това.

# 19
Fever Ray, благодаря.
Пожелавам ти бързо оздравяване и да можеш да се насладиш на празниците.
Понякога планираме толкова много неща и искаме да свършим всичко, но когато нещата опрат до здравето ни, идва момента в който всичко друго остава на заден план и е време да се погрижим за себе си.
Хубави празници на всички и много детски усмивки!

# 20
  • Враца
Здравейте.
Розичка, календарът ти е страхотен и съм сигурна, че на детето много ще му хареса. Децата не забелязват недостатъците, които възрастните виждаме. Те виждат изненадите, игрите и времето прекарано с мама и тати.
Аз лятото купих коледен календар тип кутийки от КиК за 50 стотинки (страхотна находка). Имам 2 момичета на 6 и 8 години. Вчера приключих с календара. Напълних го с различни бонбони и задачки за всяка по отделно. Има задачки за решаване, да ми разкажат приказка, да изберат коледен филм за кино вечерта. Да нарисуват картичка за тати, да направят сладки с мама. Да измислят по едно предизвикателство за всеки от семейството. Някакви неща, които важат за нас, но всичко в стихотворна форма . От няколко години им правя такива календари със задачки за оцветяване, изрязване, лепене. Миналата година не успях да направя и купихме от обикновените шоколадови календари, ами не бяха очаровани.

Общи условия

Активация на акаунт