🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 11 876
  • 394
  •   4
Отговори
# 345
Алекс, тази сцена е много ама много красива и чувствена. Тази сцена прави впечатление, че няма нито една реплика. Всичко е изиграно до съвършенство на фона на музиката. Тук всеки дребен жест бе от голямо значение, от протегнатите ръце на Адил и Елени, до смъкването на шапката от Началника.
Ето я. Започва 1.56мин.

Онче, май наистина е разрушен пансиона. Дали пък в крайна сметка не го е разрушил Адил.
И аз съм забелязала, че когато се снима в такива малки населени места има много такива снимки тип спойлер.

# 346
  • Кърджали
cvetansk , всичко беше перфектно просто. Протегнатите ръце на Елени, това че след като толкова време се беше държала да е силна се остави да се разплаче в ръцете му, Адил и смесицата у него от грижа, вина, гняв. Гезеп и неговият бяс, че не са успели да опазят момичето, вуйчото, който свали  шапсаката си гледайки отстрани, и се усещаше тъгата в погледа, ужасът на Фадиме... Елени, без да знае откри семейството си, в което винаги ще бъде закриляна и обичана и които няма да я оставят сама да лекува раните си.

Такива спойлери се появяват при всеки сериал, независимо къде се снима. явно във всеки екип има по някои мераклии да привличат повече последователи в профилите си ....
Аз някак си вече приех, че този пансион ще даде фира, ще трябва да бъде разрушен, за да започнем да градим бъдещето. А,  ще се ядосам ли първоначално на Адил, ще се ядосам. Но ще ми мине ли бързо? Ще ми мине. Само сега да ходи да намира нов дом за Елито, щото само там тя беше що-годе в безопасност в онова змийско село.

# 347
  • Пловдив
По-хубав пансион ще направи. Видяхме какъв конак е направил, много ми хареса на мен, та и тук ще се справи.

# 348
  • Дубай
Забелязала, че по по-малките населени места излизат повече спойлерчета, може би и не  гонят туристите, защото  носят печалби на Трабзон.

Сцената с Елени и Адил беше много мила... Без думи, но толкова емоционална. Елени, болката, отчаянието, борбата за живота си-Адил, който я прегърна за да я утеши, болката изписана на лицето му от това, което Елени е преживяла и яроста, че не е можел да и помогне /предотврати това... А, бе, ей такива  сцени те хващат за гърлото и не те пускат.

# 349
Адил веднага схвана манипулацията на Шериф, а Есме - доволна, че са й дали право да избира кого от роднините си да хвърли в огъня на отмъщението. "Прехвърли вината върху теб."- ясно и точно, с две кратки изречения й го каза. Ама не чува тя, щото ... враг, изоставил я заради друга жена, притискал я бил... Много предубеденост има и у нея, много. И цяла нощ мисли по въпроса... Frowning1

# 350
  • Кърджали
Аз реакциите на Есме ги разбирам - не е лесно да предадеш сестра си /особено след като лично видя как той постъпи с Исо/, добра, лоша, сестра ѝ е. Че за пет пари не струва, не струва. А и Шериф манипулира много умело защото знае всичките ѝ слаби места  и защото няма скрупули...

В момента и  двамата гледат от собствената си камбанария. Но има време, ще започнат да гледат заедно, от една и съща позиция. Просто до тогава щото са като две упорити магарета, ще ми потрошат нервната система.

# 351
  • Дубай
Есме и аз я оправдам, но и донякъде не... Защото ясно е, че Севджан ще бъде наказана, но не като е хвърлена на стадото... Елени няма да позволи да я наранят... Би я предала на полицията, както направи с Бехчет...
Истината е, че Есме  въпреки, че се прави на силна е много уязвима и лесно манипулируема... Шериф толкова умело я  оплита в мрежите си- един вид тя се чувства виновна за неща, които не е извършила.

# 352
В сериала показват къде ярко, къде фино, къде с хумор колко са ядосани един на друг и на родовете си.
Наблюдателни зрители в Х отбелязаха, че Адил не пие традиционния турски чай, а липов. Защо? Защото традиционният се произвежда от Фуртуна. Joy

https://x.com/askbuldm/status/1984686120014065701

Зад кадър.

Днес всички чакат втория фрагман. Вероятно ще покажат разрушаването на част от имота на Есме. Предполагам, че Адил ще разруши само тази част- мястото, където са се срещнали.
Разбира се, благодарност и разбиране от Севджан не очаквам.

Продължавам да разсъждавам кой ще разбере истината за Елени. Всички очакваме да е Оруч, но нека не забравяме, че щерката на нашите сърдитковци е със свърхвисок интелект, може тя да започне да разплита нишката.

# 353
Онче, Елени в науката за човешките отношения е слабичка, сама си призна детето. Хеле тия в Черноморския край. Има много да учи в тая сфера. А и по стар филмов обичай замесените последни научават истината. Оставам на Оруч аз, предполагам свои контакти ще търси по болниците или здравните (или траурните) служби. И не всичко ще споделя с Елени.
На мен ми е интересно Севджан ще изпее ли провокацията си докрай, или ще се спре, някой ще я спре...

# 354
Момичета, вижте на какво попаднах в туитър.
То това е нещо като спойлер.
Пръстена на Оруч е сменил ръката. На мястото, на вече женен е не на сгоден.
Аз обаче не мога да си го представя да се е оженил за Севджан.

# 355
  • Кърджали
Абсурд Оруч да се ожени за Севджан... Поне бих искала да го кажа, че все пак това е ТРТ, и малко няма да върви да разделят женен мъж... Ама па и цял сезон има още. Толкова бързо да съберат Оруч и Елени също не ми върви. Та Орчи да не прави бели, че тати Адил ще му счупи тиквата инатлива.

# 356
Много ми хареса как играе актьорът в ролята на Оруч /четох за него, но не помня имена/. Той игра в някакъв сериал, излъчваха го по БТВ това или миналото лято - "Бараж" май беше, но не съм го гледала внимателно, беше ми като фон. Но, много добър беше в "Камък, ножица, хартия". За съжаление го има само с руски превод. Но си заслужава определено да се гледа, а и като сюжет е доста интересен.

# 357
Поне бих искала да го кажа, че все пак това е ТРТ, и малко няма да върви да разделят женен мъж...
Затова се чудя как ще разделят Есме  и Шериф, законно са женени. Искам по-скоро да е, но едва ли. Не виждам друг начин от този да го занулят, а преди края на сезона едва ли ще стане.
Тъй като не се е знаело за брака на Есме и Адил, а впоследствие се разбере, дали това би повлияло? Т.е. първият брак е законен.  Ама техният брак беше само религиозен, така че едва ли.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 19:55 от oncee

# 358
  • Кърджали
jfjallen, актьорът се казва Бурак Йорук.
Онче, за тях поставиха някакви причини - първо брак по формалност и с лъжа и принуда,  това което е направдил - да продаде бебето и да я излъже, че е мъртво... Тук  някак си повече би била приета раздялата.
Не че Севджан е цвете, ама ....

# 359
Значи да разчитаме на закона.

Общи условия

Активация на акаунт