🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 32 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Изгледах и аз епизода с превод. Силен е, епизод на надеждата и болката, така си го кръстих. Страхотна игра на Улаш, Дениз и Ава! Hands Clap
И ... останах с един въпрос, как аджеба Шериф разбра, че ще правят собствен тест - това остана тайна за мен. Сам ли се досети...

# 721
Заслужен рейтинг, браво!

Тази серия беше подвластна на лъжите. От началото с фалшивата майка до края с фалшивият втори ДНК тест.
Оруч има съвест, но няма смелост да се противопостави на семейството.
Случи се и нещо хубаво- Есме и Адил започнаха да си говорят! Това е голяма стъпка напред и за двамата.
Ончето много хубаво го е написала.

Адил вече разбра, че са имали общо дете. Няма да остави така нещата, ще разнищи истината. Аз имах предчувствие, че Адил случайно ще попадне на клипчето с бременната Есме и така ще разбере, но сценаристите са написали друго Blush
Надявам се и братовчедката, когато си прибере детето, да си признае пред Адил...

Благодаря за превода на фрага Flowers Four Leaf Clover

# 722
Цвети, благодаря! Hug Чу ли каква хубава нова музикална тема имаше- звучеше когато Оруч отведе с лодката Ели да говорят. Още не съм  я потърсила.
И ... останах с един въпрос, как аджеба Шериф разбра, че ще правят собствен тест - това остана тайна за мен. Сам ли се досети...
Да, Кате, сам се е досетил. Нали Есме пред него каза онази реч към Адил, Ели и другите- да потърси за тест някого, на когото има доверие. И Шериф веднага е събрал 2 и 2.

Лилимс, не е разбрал още Адил. Аз също искам да види клипчето с бременната Есме, То не се знае, може и да го види. Във фрага разговорът между тримата е в някой следващ ден, след като Елени се е отказала да пътува. Тя нали беше с готов куфар, ако са тръгнали през нощта към трабзонското летище и там освен думите и към Адил още нещо става, е останала. И може би след това е този разговор, с който започва фрагманът.

# 723
Цитат
не е разбрал още Адил

Помислих, че е чул разговора на Есме и Елени...

# 724
Едва ли. По-скоро се учуди на близостта им. Нали Ели беше разочарована от Есме за създадената надежда. Сега като ги видя прегърнати и плачещи, това го озадачи.

# 725
  • Кърджали
И аз първоначално помислих, че ги е чул, но съдейки по фрага, не е чул. Но е усетил, че има нещо, на него вече тази муха му влезе в главата.

# 726
На мен ми харесва, че въпреки ударите, които получава, въпреки че е разтерзан от съмнения и болка, Адил не губи основната нишка в действията на онези тримата: откакто дойде те знаеха, че търсиш майка си - опитваха да те убият - значи са засегнати много сериозни интереси. Blush
Интересно, Оруч ще се ожени ли за онова зло Севджан? Щото ако стане, се очертава и там една линийка - едната сестра разведена, Есме обявява, че ще се развежда, Севджан... Grinning

# 727
  • Кърджали
Все си мисля че няма да се ожени, ще стане нещо... Просто не върви баш по националния канал да развиват история, в която той е женен, но влюбен в Елени, па да тръгнат да го развеждат... Та може би към края ще го тресне някой камък по тиквата му зелена  ще се откаже от този брак. И Севджан ще си остане с напразните мечти, че ще застане начело на семейство Фуртуна. Щото нали семейство Фуртуна точно Севджан чакали цял живот....

# 728
Нещо важно като промяна забравих да напиша. В тази серия Есме за пръв път нарече Адил по име. Да, не него директно, първия път го каза на сестра си Емине- когато разказваше за миналото, втория път на Елени в края на серията. Но е важно. Не го е провила 20 години. Очаквам в каква ключова сцена ще се обърне с  "Адил" към самия него.

# 729
  • Пловдив
Интересна сериа беше, определено не очаквах Гезеп да е бил или все още е влюбен в онази гадина, но сърцето не пита. Да видим ,сега да не стане така ,че червенокоската да тича след него.

# 730
Здравейте, мили момичета, Flowers Hibiscus

Епизод 7 отне надеждата на Елени, Есме, Адил и на няколко милиона зрители!

В момента всички по-горе изброени изпитваме същите чувства към сценаристките като тези на Елени към Есме! Чудим се как да им простим, че ни накараха отново трепетно да очакваме кога и как най-сетне ще се разкрие истината.

Онче, Flowers Hibiscus много ми хареса твоят анализ на 7-ми епизод! Уловила си толкова много от разтърсващите емоции в него! Съгласна съм на 100% с теб!

Виждам, че харесваш Таря Турунен, а аз я обожавам! Поздравявам те с една от любимите ми песни от ерата ѝ с Nightwish - Walking in the Air:

Тук е превода на текста на български:
Скрит текст:
Ние вървим във въздуха
Носим се сред среднощното небе
Хората далече долу спят докато летим
Държа се много здраво
Яздя среднощната синева
Откривам, че мога да летя толкова високо с тебе
Високо над света
Селата преминават като дървета
Реките и хълмовете
Горите и потоците
Децата се взират с отворена уста
Напълно изненадани
Никой там долу не вярва на очите си
Ние сърфираме във въздуха
Плуваме в замръзналото небе
Преминаваме над лед
Планините се носят покрай нас
Изведнъж потъваме ниско в океанската бездна
Дигайки могъщо чудовище от неговия сън
Ние вървим във въздуха
Носим се сред среднощното небе
И всеки, който ни види, ни поздравява докато летим
Утре вечер ще нищим развълнувано вторият фраг!

Прекрасна неделя и още по-хубава нова седмица, мили момичета! Flowers Hibiscus

# 731
Mira07, благодаря! Hug И за обратната връзка, и за песента на една от любимите ми групи! Heart Eyes
Слагам в скрит текст следващите думи и видео, че са офтопик и са на музикална тема, нямаща нищо общо с темата на сериала.Blush
Скрит текст:
Мира, разпознала си профилната ми снимка, значи си от моята музикална кръвна група. Blush То и името ми тук е свързано с Nightwish. Blush  Когато преди години за пръв път чух "Sleeping Sun", направо ми падна ченето и оттогава съм им голям фен.
И аз те поздравявам с една любима тяхна песен, много я обичам. То не е лесно впрочем да избереш, всичките им произведения са невероятни. Знаеш от кой концерт е това изпълнение. Последният с Таря...

А ако отнесем песента към сериала, който гледаме- този велик концерт е от годината, в която се е родила Елени. Grinning И ако задълбаем още- в любовта на Есме и Адил има нещо готически драматично, асоциирам с песента. Blush

Като за неделя, че няма други новини- снимки зад кадър с настроение.

И спирам, че и без това изписахме темата за нула време. Цвети скоро трябва да прави нова. Blush

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 16:22 от oncee

# 732
Гледах епизода едва снощи късно.
Усещането, което ми остави е за епизод, който е едновременно силен и емоционален, но и изпълнен с онази наивност, която често идва, когато сценаристите искат „временно“ да задържат истината.
Въпреки това, истината вече е в сърцата на тримата- Адил, Есме и Елени.
Шериф отново се прояви като бездънният манипулатор.
Непонятно е докога ще му позволява сериалът да дърпа конците.
Той лъже с лекота, с увереност, хладнокръвие.
Но такъв тип персонажи винаги стигат до момент, в който или губят контрол, или сами се оплитат в собствената си схема.
Шериф вече започва да пренатяга въжето и в дома, и в рода, и пред самата Есме.
Той подценява едно много важно нещо- когато една майка инстинктивно усеща детето си, няма лъжа, която да я спре.
А Есме вече е там.
Едно „щракване“ и трябва и Шериф ще изгуби всичко.
Оруч -най-голямото падение в епизода
Разбирам напълно разочарованието на всички, които искат да му ударят шамар.
Не сте сами! Grinning
Цитат
Цяла Турция се нареди на опашка, за да удари Оруч... Той беше ударен повече от 2 милиона пъти в приложението 😅

Той ни беше представян като едно от „светлите момчета“ на рода, като човек, който иска да се откъсне от лъжите и мъстта, и точно затова клетвата му тежи двойно.
Да се закълнеш в Бога, знаейки, че лъжеш…
Това е предателство не само към Елени, а към самия себе си.
Той загуби чистотата си.
И най-лошото- за първи път виждаме в очите му страх, а не честност.
И сега остава въпросът ще има ли сили да поправи това, или ще приплъзне още по-дълбоко в мрежата на Шериф и майка си.
Единственият шанс, който виждам за него е в Исо.

# 733
Чета за тази дилема с Оруч
И въпреки,че още не съм гледала серията,искам да задам въпрос
На опашка сме да цапардосаме Оруч за това,което сътвори,но защо няма опашка за близначката на Гезеп?С какво постъпката на Оруч е по-непростима от нейната?/разбрах,че Шериф е отвлякъл детето и и тя е излъгала за ДНК теста,за да си го върне/
Ако е простено на нея,трябва да простим и на него
Тя,заради детето си,той заради майка си
Разбира се,оправдание няма,но никъде не чета някой да се нахвърля да бие нея

# 734
Добра вечер! Simple Smile
Оруч в 7-ми епизод е в състояние на неможене. Не може да каже истината за майката на Елени, не може и да избяга от нея. Не може да предаде майка си и чичо си, не може и да се примири с лъжата, която изръси под клетва. Въобще тягостно състояние. Затова хапе устни, върти глава и очи, мачка ръцете си, избухва и се репчи и на едните, и на другите. В пълен блокаж е. И... накрая реши ... да се ожени набързо... което си е върхът на неможенето да се справя в ситуация, в която трябва да поеме сам отговорност. 
Не знам вие как го виждате до Елени, аз - никак. Blush

Общи условия

Активация на акаунт