Струва ли си да чакам брак

• 6 294
  • 126
  •   3
Отговори
# 90
Понякога, особено в днешно време, човек може да мине и през няколко връзки, докато намери подходящ за него. Просто се чудя на акъла на авторката. От всеки с който се хване ли ще бърза да иска брак и дете. Представете си че с този се оженят и имат дете, но след това осъзнават че не са един за друг и се разделят. Млада е, ще намери друг, с който сигурно пак ще иска да сключи брак и да има дете от него. Що за разбирания!

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 15:02 от Borqna Sto 771419

# 91
  • Beyond the stars
Тя тази госпожица иска общо дете и скромно - църковен брак. Който без граждански няма как, но не пречи тя да си иска. Мечти.

Ако църковният не е легитимен без граждански такъв за какво й е?
Дори и да се венчаят в църква щом този брак няма никаква стойност не разбирам драмата.
Явно тя иска да прави някакъв компромис заради мъжът, пък той и толкова не иска.

Никой няма да ги венчае без граждански брак.
Дори някой по случайност да се съгласи, такъв ритуал няма никаква стойност освен сантиментална и религиозна.

# 92
Понякога, особено в днешно време, човек може да мине и през няколко връзки, докато намери подходящ за него. Просто се чудя на акъла на авторката. От всеки с който се хване ли ще бърза да иска брак и дете. Представете си че с този се оженят и имат дете, но след това осъзнават че не са един за друг и се разделят. Млада е, ще намери друг, с който сигурно пак ще иска да сключи брак и да има дете от него. Що разбирания!

Може да има мечта поне едно дете да е родила в брак Thinking

# 93
Тя е родила детето си в брак – в стари нейни теми пише, че от брака си има дете и е разведена. Затова и аз не разбирам това препиране за нов брак. Явно човекът до нея е свестен, но това не означава автоматично, че ще им се получи мечтаното от нея дълготрайно съжителство. Пак може да се окаже, че не са един за друг. Още повече, че той й е казал, че не е сигурен в нея. Значи и той има нужда от време, за да прецени ситуацията. Е, какво повече?!

# 94
Аз това съм го писала много пъти - като искате "старата школа" - годеж, сватба, подпис, църковен и прочие, ще играете "старата школа" - да не живеете с мъжа преди брака.
Има още 99 подобни теми - "аз живея с него, плащам всичко наполовина,чистя, готвя, ама той не иска сватба". Ами за какво да иска да се изръси 10 бона за нещо, което вече е получил?

Вълшебство, на днешно време съществува едно "средно положение". Примерно, спят заедно 3-4 дни седмично, опознават се, ходят на почивки, но жената не си е пренесла багажа при мъжа. Ей така, фино, по женски, е с едното краче навън.
Старата школа дали предполага разведена жена с дете?

# 95
  • Варна
Зор и е да се бракува пак и да ражда още деца , че време няма все едно . На 27г. някои нейни набори още са в дискотеките, тя вече сварила да свърши толкова работа Grinning ..
Съветвам, да си гледа живота и да не бърза пак , че пак ще "сгази лука" . Този господин сегашния, може скоро да е приключил с развода си, няма желание пак за церемонии и т н - съвсем нормално.Това с тия неща / сватби, бракосъчетания, църкви/ ...ми не са на дневен ред в 21 век все пак живеем.

# 96
  • София
Добре де, тя иска брак. Защо го иска - нейна работа. Защо иска дете - пак нейна работа, така го чувства, важно ѝ е от някаква гледна точка и така. Тя не пита дали да се жени, тя казва какво иска. Рационално или не - това е нейната визия по въпроса. И аз не мисля, че има смисъл да я убеждаваме, че няма нужда от брак, защото това е нашата визия съгласно нашите желания, а не нейните.

Все пак - не мисля, че при текущата ситуация брак ще има. Тя самата трябва да си реши - иска ли да живее с този мъж без брак, готова ли е на компромиси и какви, как мисли да се справи с дадения ултиматум, който очевидно мъжът няма никакви намерения да приема. Сега - ако е решила, че е готова да загърби всичко - знае - багажчето и кой от къде е. Ако е било просто блъф - лошо решение, защото от този момент нататък е дала ясен сигнал, че той може да си прави каквото си иска и дори и след ултиматуми тя няма силите да го напусне. Сега - авторката е на ход.

# 97
  • София
Аз това съм го писала много пъти - като искате "старата школа" - годеж, сватба, подпис, църковен и прочие, ще играете "старата школа" - да не живеете с мъжа преди брака.
Има още 99 подобни теми - "аз живея с него, плащам всичко наполовина,чистя, готвя, ама той не иска сватба". Ами за какво да иска да се изръси 10 бона за нещо, което вече е получил?

Вълшебство, на днешно време съществува едно "средно положение". Примерно, спят заедно 3-4 дни седмично, опознават се, ходят на почивки, но жената не си е пренесла багажа при мъжа. Ей така, фино, по женски, е с едното краче навън.
Старата школа дали предполага разведена жена с дете?

Предполага, разбира се.
И с няколко деца даже, стига жената да е старата школа класика.
Авторката на темата не мисля, че влиза в това число.

# 98
  • Варна
Аз като преживяла развод преди 13 години, втори път нямах желание да се бракувам, да ви кажа, а живеем заедно вече повече от 12 години с настоящия ми мъж .И за двамата ни е втори път, нямаме общи деца и двамата имаме от предишните си партньори . Не усещам липси или някакви тегоби, мъчения, угризения от това че не сме разписали .На практика втория ми мъж отгледа детето ми заедно с мен от 4 годишно, ходил е по лекари, родителски срещи, водил е на извънучебни занимания и екскурзии и всичко кавото се сетите, и даже каквото не винаги правят и биологичните бащи  .Бившият  е в чужбина и се виждат 1-2 пъти годишно за ваканции. Това за мен е много по-доказващо от подпис, кой колко и на какво държи . Авторката какво не е разбрала от първия път  за брака - не зная, че толкова умира.Абе нейна работа, но подписа няма да направи един мъж по-отговорен и отдаден, ако не е такъв.

# 99
В интерес на истината аз съм за брака, но тази година от интерес направих проучване какви ползи реално има от него.
И не открих такива, дете може да се припознае, жилище да е с равни дялове, жилищен кредит се дава по-лесно БЕЗ брак...
Малко тъжно.
За мен обаче някой да ти предложи брак е символ на това, че иска да бъде с теб и само с теб, (дори в последствие нещата да се променят)
А това че е несигурен определено би ме отблъснало.

# 100
  • Варна
Има много сигурни уж , дето после съвсем несигурни стават след някоя друга година. Grinning Колко романтични сватби с нечувани празненства завършват с грозни панаири, изневери и разводи всички знаем. Това че някой си предложил брак, грам не значи че този човек е стойностен, ще държи на теб следващите години , че ще те уважава, цени и т н за вечни времена. Де да беше така, то нямаше да има и разводи, даже някои толкова държащи един на друг не се поглеждат,  настройват децата си и какви ли не още ..

# 101
  • Beyond the stars
В интерес на истината аз съм за брака, но тази година от интерес направих проучване какви ползи реално има от него.
И не открих такива, дете може да се припознае, жилище да е с равни дялове, жилищен кредит се дава по-лесно БЕЗ брак...
Малко тъжно.
За мен обаче някой да ти предложи брак е символ на това, че иска да бъде с теб и само с теб, (дори в последствие нещата да се променят)
А това че е несигурен определено би ме отблъснало.

Наследствени права, защото тук все още има запазени части, които посредство завещания не могат да се накърняват.
Право на достъп до медицинска и т.н. информация в качеството на член на семейството.
Вдовишка пенсия като му дойде времето.

Мисля, че с горе-долу това се изчерпват нещата, които само с граждански брак могат да се получат.

# 102
  • София
И аз не мисля, че има смисъл да я убеждаваме, че няма нужда от брак, защото това е нашата визия съгласно нашите желания, а не нейните.

Ами ние желания за авторката нямаме, не ни е толкова важна, просто посочваме нейните желания как изглеждат отстрани. На 21 - заедно сме от няколко месеца, той не се държи супер с мен, но аз някак усещам, че искам брак и бебче! Шест години по-късно - разведена с дете, новият много не ме иска, обаче аз усещам, че искам брак и бебче... Ами ако ще даваме съвети според нейните желания - да вземе да забременее, все някак ще го прилъже! Ето го бебчето, а след това ще може да го натисне и за брак! И след пет години - разведена с две деца, излизам с един мъж от няколко месеца, той не е съгласен с мен, но аз, нали, искам брак и бебче... То хубаво, ама поне да намери някой, който така, хм, поне веднъж да иска и той същото?!

# 103
Темата се отплесна – авторката говореше за църковен брак.
Което навява на мисълта, че щом не държи на гражданския (който дава определени права), а иска църковен, по-скоро става въпрос за някакви сантиментални и романтични желания.

# 104
  • София
Тя иска дете, BasilA. От дете по-яко обвързване няма, пък дали е придружено от граждански брак с всичките му де юре последствия, или от някакви романтични ритуали, значение няма. Детето е доживотно последствие, тя като майка би трябвало вече да го е разбрала. Ще искаш дете от мъж, който не е сигурен, че иска обратното - ало, това да не е като да искаш плюшено мече за свети Валентин! Съжалявам, подразних се от тази инфантилност. Щастлив доживотен брак и съвършено семейство не са гарантирани на никого, ама и съзнателно да искаш да връзваш и да раждаш от мъже, които видимо не изгарят от желание да стават ни съпрузи, ни бащи - сори. За чужди животи става въпрос все пак, да е сама, да си прави каквото иска.

Общи условия

Активация на акаунт