Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 763
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Някой има ли впечатления от Практикум-а на Регалия?
https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/praktikum-mathematics_7kl.html

# 241
Аз го плащах за две деца. Не е правен..
Има смисъл като вземат целия материал и трябва да заделя време да прави. Иначе въпросите са интересни.

# 242
Здравейте в този дъждовен ден! От кои пробни матури по математика за София имате информация, че са най-близки и реалистични с НВО?

# 243
За мен лично най-близки са тези на Примерно. Но като подготовка най-добри са на СМГ учители и на Междучасие. Трябва да са по-трудни пробните, не се вглеждайте в резултата им, кажете на детето да не се отчайва, ако пробните са с по-ниски точки от тези, за които се бори. Грешките и неусвоения материал се виждат когато пробния е с повишена трудност.

# 244
  • shumen
Кати,и аз държа да виждам къде допуска грешки моя.Тестове и контролни носят вкъщи за подпис и пак ги връщат на учителя някои.

# 245
  • Където морето целува небето...
Някой с опит от пробните в ОТ ако може да сподели с подробни рецензии ли са.

# 246
Здравейте, единствено с Междучасие и Ния имам опит аз за пробните изпити и съм споделяла и преди. По математика на Междучасие са по-трудни от НВО. Ния са близки като ниво по математика до НВО. Факт е, че при нашия батко по математика точките по математика бяха по-високи от тези в Ния (94 т на пробния). Общо взето си е на късмет според мен на всички тези пробни и НВОта, а също е много важно кондицията на децата. Баткото беше супер притеснен преди първото НВО и това си оказа влияние.
При нас нищо не се случва - изпитванията и контролните си вървят, наборката е все по-стресирана. Слава богу за сега е здрава! Представи се добре теста по Биология за края на модула и на първия пробен по БЕЛ. Качила съм в го в пощата вчера. По математика още чакаме резултати, но по нейни думи положението ще е зле.
Хубав ден от мен!

# 247
От каката в ОТ, преди 2 години. Не мисля, че е имало рецензия. Те правят събеседване по график - 10-15 мин на дете и проверяващият учител обяснява на детето (не съм сигурна пускат ли родител, ние си я пускахме сама да ходи). И тя в Ния изкара най-близо до реално изкараните на Нво, но мисля като jsed - нищо не значат точките на пробните. В самия ден кондинцията и концентрацията са много важни.
Наборът чака олимпиадите, но май науките ще са му след ваканцията. Доста време им се събира ваканция, та може би ще му направя график някакъв за по няколко часа на ден. По Бел ще ходи на пробен идващата неделя, по мат съм доволна. Има грешки от невнимание, но е полезно и през това да мине и види. Здрави сме, всеки си движи задачите.

# 248
  • София, Младост
Утре ще споделя опит с пробния по БЕЛ от НИЯ. Очаквам да видя резултата, съответно и рецензия/коментар. Като външен участник се явява. Не ходи на школа там.
Вчера беше пробния по математика, пак в НИЯ-по неговите думи-лесен. Да видим как се е справил, обаче, че има навика да допуска необясними грешки (като 3х9=18 Anguished). Та не се знае, знае ли се Yum).
Иначе вървят си по реда контролни, домашни. Похвалвам 6-ца по Биология на контролно, че му беше тегав материала.

# 249
Повече от половината клас има 3 на теста по рисуване. Госпожата е решила да ни покаже, че децата са тъпи, на тях не спира да им го повтаря. Не разбирам тоя зор съвсем да ги смачкат тези деца.

# 250
Sunny29, напълно те разбирам. Имахме подобен проблем по музика (контролно, за което не знаеха върху какъв материал ще е, общи наказания като да преписват текст на песен по няколко пъти). Децата споделиха с класната, тя реши проблема.
Нека децата говорят с класния, дано се разреши проблема. Успех! 🤗

Да, всеки предмет е важен. Да, нормално е учителите да държат на предмета си. Някои, обаче, прекаляват.

Моята госпожица на контролно по география миналия месец имаше 4, а ѝ е любим предмет. Госпожата от 7клас не давала да се ползват атласи по време на контролните и щерката сгрешила. Е, взе си поука, докато учи атласът е пред нея и запомня всичко. Резултатът е, че на контролното от миналата седмица има 6.
По биология на раздела има 5, ядосваше се на себе, че объркала нещо елементарно. По ЧП разделът по биология ѝ беше любим. Уж и сега нямаше затруднения...
За сметка на това по трудната (и нехаресвана) за нея физика има 5, като е на точка от шестицата. 😃

Дигитална раница . Някой беше споделил, че не може да види учебниците. Проверих в събота, не ги виждам и аз. В началото на учебната година ги виждах, разглеждах (на Архимед не можех, но на Просвета можех).

# 251
Напомнете ми кога очаквахме да видим държавния план прием за догодина?
И знаете ли датите за състезанията на НПМГ кога се обявяват? Не съм проследила от предни години - по принцип преди или след НВО са?

# 252
  • София
Напомнете ми кога очаквахме да видим държавния план прием за догодина?
И знаете ли датите за състезанията на НПМГ кога се обявяват? Не съм проследила от предни години - по принцип преди или след НВО са?
ДПП - март месец.
Състезанието на НПМГ е първия уикенд на юни обичайно. 4те модула са в 1 ден.

# 253
В Регалия изпитите са много близки до истината, но не знам дали допускат деца, които не са от школата.
Здравейте в този дъждовен ден! От кои пробни матури по математика за София имате информация, че са най-близки и реалистични с НВО?

# 254
Допускат, но пробните се купуват в пакет, плаща се за всички едновременно. Хубавото е, че ако детето не може да отиде, има опция он-лайн на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт