Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 903
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • пустинята Гоби
Филмът подходящ ли е за дете на 9 години, че ми се ще да взема и малкия ми син?

# 316
  • у дома
,54т общо на двете части или само на първата ?
А като външен ученик ли се е явил?
Школите  правят по принцип ПИ след всеки модул и понякога са по-напред с материала от училище.Така за деца,които не са посещавали школата има неизучаван материал...Направете равносметка кое как-пропуски ли има детето или е имало въпроси от невзет материал.

# 317
Моята от малка не спи много. Вече няма как да я накарам да легне и да изгаси лампите, правих го, когато беше по-малка. Сега ако го направя тя ще полежи, после ще отиде до тоалетната, после ще охладнее, после ще си стопли мляко, ще дойде ми каже нещо важно, ще разиграе сестра ѝ и още какво ли не. Браво на децата, които им казваш летни и те го правят.
Иначе не мога да кажа защо нашата госпожа по математика така препуска. Предполагам, че иска накрая да остане време само за упражнения и преговор.
Стела, не се притеснявай за ниския резултат. Погледнете грешките и работете. Може детето да се е притеснило и да е допуснали грешки по невнимание. Моята много се обърква, кога то има въпрос намерете вярното и веднага след това намерете не вярното. Не мога да разбера какво постигаш като объркваш децата. Така излиза, че не знаят отговора, а всъщност са разсеяни и притеснени да стигнат бързо до края. Изобщо за мен този формат на изпит е абсолютно безумен. Но няма какво да се прави.

# 318
  • София
Електронните версии на учебници на Клет могат ли да се теглят отнякъде безплатно? Аз намирам само платен вариант. Трябва ни учебникът по Физика на Булвест 2000, че му е в училище.

# 319
gigi-gagi , и аз си мислех, че учителката преподава бързо материала, за да има после време за упражнения, но така се натрупват много нови знания и става каша в главата на децата.
Според мен тъждествата и ФСУ трябваше да се учат през целия първи срок.
И не знам дали не е удачно да се учи паралелно алгебра и геометрия. В шести клас учиха геометрия, сега алгебра, после гледам в учебника за 7клас пак ще учат геометрия.

# 320
  • у дома
Удачно е как да не е удачно-ние миналия век как учехме 2ч алгебра и 2ч геометрия седмично,пък и успявахме да ги научим...А сега учат с по 1-2-3ч повече математика седмично и пак нищо не научават.За мен два часа алгебра и два часа геометрия е съвсем различно от 4 часа мат/или както са в момента на алгебра/.Да,пак се взимат 4 урока,но те са в едно направление и има много повече за осмисляне,докато при модела 2+2 ,новите знания са за различни неща и децата по-лесно ги запомнят.Ама някой е решил ,че така е по-добре...
А преди години многочлените и ФСУ бяха в 6кл, улягаха им в главите до 7 клас и в 7 кл се учеха уравнения в този вид,който сега учат...И понеже всички реват колко е сложно преди години вектор и квадратен корен си се учеха в 7 кл,както и уроците за трапец-сега всичко това е в 8 кл. В края на миналия век имахме доста добри учебни програми по математика-не знам кой реши да прави реформа на учебната програма,но в този й вид поне по математика е ужасно препускане във всички класове.

Електронните версии на учебници на Клет могат ли да се теглят отнякъде безплатно? Аз намирам само платен вариант. Трябва ни учебникът по Физика на Булвест 2000, че му е в училище.
Това върши ли ви работа?
https://sales.anubis-bulvest.com/epub/html/b7fiz/index.html?page=1
Не успявам да го сваля,но го отварям за четене.

# 321
Фортуна, и аз мисля, че начинът на препускане не е удачен за повечето деца. Той е добре само за такива, които разбират от математика. Моето за съжаление не е от тях и се надявам все пак да разбере нещо в школата, определено в училище не смогва.
И аз съм учила алгебра и геометрия отделно и не ми е тежало. Помня, че учихме вектор в седми клас, но някой неща, които сега са в учебниците имам чувството, че никога не съм ги учила. Може материалът да е същия, но никога не съм имала чувството, че върви бързо. Успявах да усвоия материали. Имаше време и за упражнение, за нови знания и за разни релаксиращи забавни задачи. Дори съм помагала на деца, които не разбираха от математика.  Сега никой не се интересува децата разбрали ли са или не. Ако попитат нещо ти насочват към часа за консултация, а на консултацията има голям брой деца и пак се препуска и ред за нещата,юкоито не разбираш може и да не дойде. Това е безумие навсякъде се гледа количество, а не се търси качество.

# 322
  • shumen
Магента,ако е по този учебник мога да снимам,ако нещо искате.Моя са по него.
Гиги,и аз мисля,че този начин на препускане не е удачен за децата.То няма време да осмислят и разберат материала.
Моя веднъж в 5 клас отиде на консултация по МАТ и госпожата ги беше накарала да си обясняват задачите един на друг.От тогава не е ходил.

# 323
  • София

Това върши ли ви работа?

Да, идеално. Много благодаря!!!

Danaeka, благодаря за предложението, оправихме се. Сега остава някой да го прочете 😊

# 324
Здравейте, единствено с Междучасие и Ния имам опит аз за пробните изпити и съм споделяла и преди. По математика на Междучасие са по-трудни от НВО. Ния са близки като ниво по математика до НВО. Факт е, че при нашия батко по математика точките по математика бяха по-високи от тези в Ния (94 т на пробния). Общо взето си е на късмет според мен на всички тези пробни и НВОта, а също е много важно кондицията на децата. Баткото беше супер притеснен преди първото НВО и това си оказа влияние.
При нас нищо не се случва - изпитванията и контролните си вървят, наборката е все по-стресирана. Слава богу за сега е здрава! Представи се добре теста по Биология за края на модула и на първия пробен по БЕЛ. Качила съм в го в пощата вчера. По математика още чакаме резултати, но по нейни думи положението ще е зле.
Хубав ден от мен!
Къде сте правили пробен по биология, за София вероятно?

# 325
  • у дома

Това върши ли ви работа?

Да, идеално. Много благодаря!!!

Само да кажа,ако на някой му трябва да решава по физика допълнително задачи в пощата е качен сборника на Максим Максимов от предишни набори-в папка физика е.

# 326
От мен е физиката Grinning Нали баткото беше с физика и едва го изнамерих Grinning Той по него се готви и по книжката на НПМГ.
По биология не е пробен изпит. Просто правят тестове на курсовете, на които ходи и приключиха с ботаниката.

# 327
# 328
Ако някое дете е посещавало консултации и сте на Школо, може ли да проверите дали все още излиза като бележка "деца със затруднения"? Нашият човек нали дълго отсъства, та може да му предложат консултации (не зная, не е задължително), но имам някакъв спомен, че всеки родител, чието дете е посещавало консултации, вижда такава бележка ли, не знам как да я нарека. И още по-зле - виждат се имената на всички "със затруднения" от съответния клас. Категорично ще откажем, ако това е така.

# 329
От мен е физиката Grinning Нали баткото беше с физика и едва го изнамерих Grinning Той по него се готви и по книжката на НПМГ.
По биология не е пробен изпит. Просто правят тестове на курсовете, на които ходи и приключиха с ботаниката.

И моето е на този курс Simple Smile С биология се влиза само 1 паралелка в НПМГ, с биология и химия в 2 паралелки. Има някои по-обикновени училища в София, в които от дипломата се взима биология и химия, иначе пак са НВО по МАТ и БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт