Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 866
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • shumen
Мишленце,моя ляга към 23 часа най-късно и пак зор става сутрин като са първа смяна.И на него все времето не му стига на контролните,а уж разбира задачите.
По История най-после видях в Админ плюс преди малко,че има оценка от контролното 5.Те го правиха миналата седмица,но госпожата не ги беше проверила досега.
Магента,и мен ме е малко шубе да поръчвам от такива саитове точно по тази причина.
Аз сега видях,че на 6.12.ще има олимпиада по Математика,а моя не е споменал дори.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 01:25 от danaeka

# 301
  • София
Мишленце, явно е изморено детето. Мелатонинът се образува при тинейджърите по-късно вечер и затова не могат да заспиват. Нашето все пак ляга към 12 часа, казва, че не му се спи преди това. Добре, че става 7.45 за училище, а не по-рано. Отспива  си събота и неделя. Догодина в гимназията не ми се мисли как ще става за първа смяна, която е от 7.30.

# 302
У нас редовно се гледа футбол до късно и идва момент, когато в 21:30 народът е заспал, а аз тепърва сядам да се осведомявам къде какво става. Събота и неделя спят до обяд, до четвъртък лягат късно, но последните два работни/учебни дни вече не издържат на този маратон ранно ставане и късно лягане, и с кокошките по леглата.

# 303
Моята също заспива късно. Някъде след 11 ѝ идва музата и рисува. Вече имаме рисунки като за изложба.
Иначе е много лежерна и сякаш нищо не я засяга. На контролни се справя бързо, обаче после се оказва, че все нещо не е догледала и е допуснала елементарни грешки.
При нас всеки ден по математика правят 5 минутка на телефона. Големите контролни също са там. Вероятно госпожата предпочита така да преглежда, но колко помага за решаването на лидт не знам.
По някои от другите предмети след като са свършили с поставените задачи им позволяват телефони.
Иначе по БЕЛ свършиха с Немили -недраги и вчера правиха контролно. По математика са на задачи за работа, уж всичко е  ясно. По другите предмети не се вживявам колкот-толкова. Важно е да е здрава и спокойна.

# 304
Ехаа, имало и по-напред с материала по математика. Нашите са на задачите за движение. В четвъртък трябваше да вземат тези за движение по и срещу течението, но правили упражнения върху предишния урок.

Моята дъщеря я карам да си ляга най-късно в 22ч. Не винаги се получава. По цял час се приготвя за сън, докато вземе душ, да си измие зъбите , пък дрехите за следващия ден да приготви, учебниците да прибере, това са дейности, които изискват много време 😁. Сутрин със зор я събуждам в 7ч, става в 7,15 и все я карам да бърза, че е много бавна.
Аз още в 21 ч съм отнесла плувката.
В събота и неделя я оставям да поспи до 9-10 ч. И после докато закуси и се набута, става обед.

# 305
  • shumen
Мишленце,изморено е детето.
Фортуна,и моя уикендите си поспива.
Моя днес реши,че ще учи по Биология.

# 306
Видяхте ли това: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21801337?

Дали има възможност след нашия набор да отпадне НВО...

# 307
  • София
Не. Това са дългосрочни промени, ако изобщо се стигне до тях. В сегашния законопроект за изменение на ЗПУО няма предвидени такива.

# 308
  • Бургас
В 22.00 са в леглото с изгасени лампи,без телевизия и телефони. Обикновено са заспали до петнадесет минути . Събуждам ги в 6.30.
Ходихме да гледаме двете с наборката филма "Един грам живот". Заслужава си!

# 309
Между 21.30 и 22 е в леглото, заспива бързо, сутрин в 6.20 едва става. Ако стои до по-късно не знам как ще е. Този уикенд и двата дни уроците са му рано. Утре в 8 е на математика.

# 310
Има ли явили се на пробния по БЕЛ в Образователни технологии? Днес си взехме теста и сме разочаровани от резултата. Има само 54 т. Ще се радвам да споделите какво ви е мнението за изпита като ниво на сложност и колко точки имат децата.

# 311
  • shumen
Sunny,по добре,че е рано.После ще има време да учи и пише домашни поне.
Стела,а видяхте ли къде са му грешките?

# 312
  • у дома
,54т общо на двете части или само на първата ?

# 313
От двете части.

# 314
  • Където морето целува небето...
stella1977 моят ходи в Образователни технологии на школа по бел и правиха пробен, но само на първата част. За мен  нисък резултат имат всички деца от неговата група.
За заспиването - рано ляга и запива, но става в 6:20.

Ако още не сте го направили - гледайте "Един грам живот"!

Общи условия

Активация на акаунт