Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 836
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Не знам какво забраниха. Оставиха сякаш училищата да решават за телефоните. При нас във всеки кабинет на катедрата има кутия (дървена с много отделения) и преди часа си оставят там телефоните, след часа си ги вземат. Телефоните са без звук и вибрации. Така е от 5 клас, при всички учители.

Тестове не са правили на телефон.
Не трябва ли да ги правят на таблети, които да предостави училището?

# 286
  • София
И при нас проблем е бързината. Тъкмо ми се обади да ми каже, че не и е стигнало времето за всички задачи на контролното по математика днес. За БЕЛ за краснописа...казала съм и да се опита поне да пише четливо, дори не красиво, поне четливо, за д могат да и разчетат писаниците.

# 287
  • София
Нашето пише грозно, но учителката по български въобще не е споменала, че това ще е проблем на изпита. А тя дава обратна връзка за всеки аспект свързан с оценяването на НВО. Намират начин тези, които проверяват, да разчетат. Не може и затова да мислят децата, докато са на изпит. Да гледат да е вярно е най-важното.
Нашият сладур го обхвана миналата седмица желанието да си сменя почерка точно сега - и от слято започна да пише буквите отделно. Е наистина получава се много по-пригледно и четливо.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 15:14 от Magenta2022

# 288
  • София
Синът ми направи същото точно в 7 клас - от ръкописно в стил 1-ви клас, започа да пише почти печатно и наистина имаше чудесен ефект.

# 289
  • София, Младост
Точно същата работа и с моя син. В първи клас пишеше красиво ръкописно като по учебник. После рязко смени и започна да пише ужасно грозно, дребно и нечетливо. Напоследък умишлено репи да промени почерка, пише почти печатно, но доста четливо. На ПИ в Ния всичко са му разчели Simple Smile

# 290
  • shumen
Моя до миналата година пишеше красиво,но тая година започна да пише грозно.Казала съм му да гледа да е вярно освен и четливо.

# 291
Моят син е от бързаците. 15 минути пише и 25 проверява. Ужасно несигурен е, въпреки че няма защо да е такъв. Само по БЕЛ предава от последните, когато има литературна част. Иначе пише много сносно, дори и когато бърза. Нямало е случай да не му се разчете, да не говорим, че до 6 клас почеркът му беше като на първокласник. Вече не е такъв, момичешки е (трениран, старателен).

# 292
Точно същата работа и с моя син. В първи клас пишеше красиво ръкописно като по учебник. После рязко смени и започна да пише ужасно грозно.
И нашата госпожица така. Редеше ги като мъниста, сега пише като мечка.
Почти научи "На прощаване". Отне ѝ 5 дена, а на мен цяяяла зимна ваканция. Та, запомня бързо.
Идвам да се оплача от нашата госпожа по математика. Беше им дала 15-минутка, 3 (ТРИ) седмици ѝ отне да ги провери. Преди 2 седмици правиха контролна за цял час, още не им ги е върнала, чакам ги след минимум 7 седмици, щом една 15 минутка успя да провери за 3... Супер много ги бави, много е дребнава, дава прекалено много задачи и масово не могат да се решат до края на часа.
Взимат им телефоните още от 5 клас, нашата госпожица няма проблем с това. Една друга губостница беше изфабрикувала телефон от морска пяна и беше дала макета, но на децата им стана ясно, че тези номера излизат солено.

# 293
  • shumen
Лято,изобретателни са децата.При моя точно по Математика момиче от класа се беше опитало да преписва на контролно,но не му се получи.Поне децата си взеха поука да не пробват.
По Английски днес са правили контролно и моя пак не му стигнало времето за последната задача да пише текст.Пришки ми излязоха да повтарям,че трябва по-бърз да е,но дали ме чува е отделен въпрос.

# 294
  • София
Може ли някой със запален геймър вкъщи да даде съвет къде в София може да се посъветваме и да поръчаме добра конфигурация на гейминг компютър (не лаптоп). Нашето уж всичко било проучило, но аз нищо не разбирам и крайната цена ме шашна леко. Досега играеше на PS.
Може и на лични.

# 295
Не е за гейминг, а за писане на код, но идея... Голямото си поръча изгоден лаптоп от амазон. В БГ някои от компонентите изобщо не се внасят с такива параметри, според проучването, което направи а татко си.

# 296
  • София
Spensa, добра идея, ама какво ще правим, ако нещо се развали. Може периферията да поръчаме от Амазон или друг сайт извън БГ, но за компютъра ме е шубе при тия суми.

# 297
Ами вижте реда за рекламация и връщане. И имайте предвид, че може гаранцията да е по-кратка, ако взимате отдвлно компоненти
Мъжът ме редовно поръчва, връща. Твърди, че няма проблем. Обаче не е за малко пари, затов ахубаво вижте от всичко страни

# 298
  • София
Magenta, от Ардес,  взехме го преди три години. Сега ще му слага голяма видеокарта, до момента не му е трябвала. Първоначално  беше около 1700 лв, по спомен.

# 299
И на моят девойка не ѝ стига времето на контролните. Уж вика, че разбирала задачите, но на две поредни писмени изпитвания докара 4-ки и все каза, че времето не стигнало да реши последните задачи. Казала съм ѝ уикенда се хваща да решава за скорост.
Но и тя супер малко спи като са първа смяна - вечер се караме да си ляга и пак има дни в които в 1:30-2:30 си ляга, а става в 6:30. След това се връща от училище и заспива докато пише домашни. Не знам какво да я правя вече - супер моткава е, лежерна, сякаш живее извън времето.

Относно Амазон - те са много коректни с гаранцията (стига да не е от маркет плейса де). Преди години съм връщала гаранционно, хем тогава още не доставяха до България и ми пратиха стикер, който да залепя на пратката, а доставката в двете посоки беше за тяхна сметка.
Аз дори мисля да си поръчам скоро за мен едно Mac mini от там.

Общи условия

Активация на акаунт