Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 811
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • До морето

Аз преди малко се прибрах от РС.По МАТ господина каза,че е добре моя,но тая неговата разсеяност и бавно писане му пречат.Същата работа и по БЕЛ.Днес са правили контролно и времето не му е стигнало за последните два въпроса.По разказвателните няма проблеми.

Да не си ходила на РС на моя син?!?!
И той по принцип пише бавно и като добавим пубертетската му разсеяност и става.....майко мила. Миналата седмица правиха контролно по математика и не му стигнало времето за последната задача. Госпожата била закъсняла 5 минути. Да, ама на другите им е стигнало времето, само на Първородния - не 🙄

# 271
  • shumen
Boho Chic,не сме в София,а и по МАТ им е мъж на нашите.Ако бяхме там щеше да помисля,че наистина за едно и също дете пишем.
Моя вчера са правили контролно по Информационни и има 5.Утре ще правят по Английски.

# 272
  • София
И моята е много бавна по МАТ, никога не и стига времето на контролните, не знам какво ще правим за НВО-то. След НГ ще я запиша на 2-3 пробни по МАТ и ще правим вкъщи, за да свиква да се вмества във времето.

# 273
  • пустинята Гоби
И моят син е така, затова съм решила, че просто трябва да решава повече задачи, да автоматизира поне лесните, да има време да мисли за трудните.

# 274
  • София
Моята като срещне трудна задача и блокира и стои на нея. Обяснила съм и да я прескочи и да продължи нататък и ако и остане време да се върне. Дано е спойкойна на изпита и не се панира, че уйде коня у ряката. По БЕЛ нещата са горе-долу под контрол.

# 275
  • shumen
Дидка,все едно моя описваш.И аз все казвам да прескача нещо,ако не може и ако му остане време да се върне,но дали ме чува е отделен въпрос.
В нашия град не знам има ли някъде другаде да правят пробни изпити освен в училищата,но ако има ще го запиша.

# 276
  • у дома

В нашия град не знам има ли някъде другаде да правят пробни изпити освен в училищата,но ако има ще го запиша.
В нашия град /областен от Северозападнала България/ няма школи и съответно и ПИ също няма...
Иначе ако има школи може да проверите допускат ли външни ученици ,към СМБ също,МГ също понякога правят...

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 10:46 от svetlaem

# 277
Явно доста си приличат децата ни. И моята е бавна, а като се затрудни за някоя задача, може да откара доста време съзерцавайки пространството пред себе си или да рисува върху листа, където трябва да решава задачи.
Затова решаваме заедно, обяснявам, после я оставям следващата да реши сама, като ѝ казвам колко време ѝ давам и отивам да проверя.
И аз ѝ казвам като се затрудни, да продължи нататък, а после да се върне, но явно се затормозява ли, какво, не ѝ спорИ с останалите задачи.
По БЕЛ е по-добре. Казвам ѝ, че трябва там да изкара повече, за да не влияят евентуално по-малкото точки по математика. Но пък сега се замислям, да не се получи пренавиване по БЕЛ и да не успее да се представи добре.
По математика пък гледам да постигне повече на първи модул, пък на втори колкото може. Не е глупава, но като се е запънала, че математиката е гадна и трудна и не мога да се преборя.

danaeka , във Варна може да запишеш детето на ПИ. В СМБ има обявени дати (от януари започват) , приемат и външни деца. В Материка ще обявят датите през декември, също приемат външни деца.

# 278
  • shumen
Фортуна,благодаря.Ще проверя и в нашия град и ако има ще го запиша да се пробва,а ако не във Варна.

# 279
Има ли примерни интегрални задачи извън тези които мон е публикувал до момента.

# 280

Няколко издателства пуснаха сборници. Търсете по ключова дума “интегрални задачи”

# 281
  • у дома

Няколко издателства пуснаха сборници. Търсете по ключова дума “интегрални задачи”
По-точно интегрирани.

# 282
Нали забраниха телефоните по време на час?
Защо ги карат да правят тестове по математика в някакво приложение на телефона? При Вас така ли е мами?
Имат ли право дете със СОП да му дават тест по интернет?

# 283
Моята по математика е бърза, но по БЕЛ сега почвам да се притеснявам за почерка й. Много по-четливо пише от брат й (на него съм сигурна, че са му взели точки за "графично оформление" Smiley), но нещо пише м и ч по един и същ начин и не й разчитат хората. Сега на преразказа написала вкаменен, а госпожата го поправила и явно е мислела, че иска да напише вкочанен Smile Не й стига времето за нищо - постоянно пише домашни, прави презентации. По география се очертава за 5 и се е притеснила. Изпитва ги писмено господина, а не тестово. Прави си флаш карти, вади си най-важното на листи, учи и писала лист и половина, но пак нещо е пропуснала и пак 5.
За телефони - оставят ги в кутия нашите и ги прибират. Имат нова ученичка, дисциплината им продължавала да е зле и госпожата по математика им рекламирала пробни изпити Rolling Eyes

# 284
  • shumen
Панди,при нас има учители,които им събират телефоните в кутия,но и такива,които не.Онзи ден по БЕЛ госпожата на РС го похвали и каза,че го е назначила за отговорник по телефоните и домашните.

Общи условия

Активация на акаунт