Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 999
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Вчера госпожицата се върна с 3 шестици. По математика единствена тя била (очаквах контролната след 6 седмици, тя подрани) с прекрасна рецензия, после по БЕЛ - единствена нашата казвала "На прощаване" цялото, научи го за 5 дена, но тя бързо учи стихотворения, последната е по английски.
Но като цяло не ѝ се учи, помързява я и учителите не успяват да ги запалят.

# 361
  • София
Guinness, не съм писала в темата за 11 клас все още. С баткото съм писала като кандидатстваше пак в темата за 7 клас.

Ние май повече на точки по математика разчитаме, макар че вчера дойде с 4 на домашните и направо лошо ми стана. На контролните в училище има птици и шестици, а у нас грам не се е постарал. Да не говорим, че ако беше питал, има и кой да му помогне. Брат му учи в СМГ от 5-ти клас, аз съм завършила НПМГ, ама като не пита, после си пати.
 И ние сме в София. Голям зор е тук. Притеснява ме и дали ще е спокоен,, защото под напрежение сякаш му е трудно да се мобилизира, за разлика от брат му.
 Ние ще имаме 2 пробни матури в училище. Едната планират да е февруари, другата края на април или през май месец. Ще правят и зелено училище, на което ще имат всеки ден по 3 часа БЕЛ и 3 часа МАТ, ще им дават и домашни, води се подготовка за  матурите и на родителската среща казаха, че е много ефективно. Дано е така, защото нашите уроци са през седмицата и така ще изгуби 2 урока по БЕЛ и 2 по МАТ, което нещо хич не ми е ок.

# 362
По спомен от онези далечни години, в 7 клас не учехме алгебра и геометрия отделно или паралелно, от 8 бяха вече два отделни предмета. Това в средата на 90-те, по-късно не зная как е било. Помня, защото се бях абонирала за издания с материали за кандидатстване и прескачах геометричните задачи, защото не бяхме ги учили.
За очакванията ми не смея да пиша, че са големи и по двата предмета, но гаранция няма за никого и за нищо. Не е да няма случаи на силни по единия предмет да имат повече точки по другия.

# 363
  • shumen
Лято,браво на детето.
Зори,видя ли къде допуска грешки?
Мими,и моя мрази Математиката.

# 364
Аз съм била 7ми клас началото на века и съдържанието на моя сборник от 7ми клас (който още пазя), е 1 към 1 откъм включени теми и разпределение на съдържанието със сегашните сборници.

Иначе и нашите са на задачи за движение по математика. А моята дъщеря я хванах да наваксва с тъждествата и да решава за скорост. Реши 200 задачи до тук, от които каза, че има объркани 7 и то заради технически грешки. Подготвила съм ѝ още толкова за уравнения, да затвърди и тях.

Тази година взехме отрано да изперкваме всички вкъщи и реших, че ако продължаваме така до НВО-то ще сме за психиатрията, та записах дъщерята на езикова ваканция в Южна Корея през пролетната ваканция за разтоварване. Хем има нещо, което да чака, хем мотивация да се стегне максимално, защото има реална награда, която я чака.

# 365
  • София
Евала, че решават някои деца. МОята не моЖ я накара. Днес имат контролно по мат и вчера госпожата им дала задачи за упражнение ПО ЖЕЛАНИЕ и естествено, моята няма желание. Simple Smile
Задачи за движение още не са почнали, както и Немили-недраги, а на курса вече го минаха. Голяма каша.

# 366
  • София
Нашето решава задачи по Мат само в училище. Домашни имат много рядко и то десетина задачи. Имат повече часове в училище, та се надявам да е достатъчно, учителят го хвали. Гледам да не намрази математиката в седми клас от прекаляване.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 08:49 от Magenta2022

# 367
Нашите са на задачи за работа.
Във вторник ще имат класно. Днес ще имат часове по проекта (така наричат допълнителните часове, които са за подготовка за НВО по БЕЛ и математика и са по желание).

И двете ми щерки мразят математиката. Как пък и двете взеха този ген от баща си?!😁 Иначе пък, ММ има пространствено мислене, много точно си представя кое как ще изглежда в завършен вид и променя, ако трябва нещо в движение (това е много полезно особено като правим ремонти вкъщи 😊).
Голямата ми дъщеря се справяше много по-лесно с геометрия, отколкото с алгебра, сякаш и малката ще е така.
Аз съм била в прогимназия в средата на 80-те години и сякаш още тогава бяха разделени алгебра и геометрия (но не помня точно).

И все забравям. Зори, добре дошла при нас! 🤗

# 368
  • у дома

Аз съм била в прогимназия в средата на 80-те години и сякаш още тогава бяха разделени алгебра и геометрия (но не помня точно).
И аз по това време и преди 7 кл не помня,но от 7 до 10кл/в 11 не съм учила матем,а 12кл изобщо не съм учила/си бяха с отделни срочни и годишни оценки по алгебра и геометрия,обаче в дипломите май беше средноаритметично от двете.Ама съм държала задължителна матура по бел в 11 кл/не можеше да се освобождава/ и имам 6,00 без нито един частен урок.

# 369
Седнах да проверя по физика какво се случва и се отчаях, това моето дете не знае как да учи по тези предмети. Опитвам се да се сетя аз как съм била, помня че първата ми двойка беше по химия. Може и да не съм била много по-различна.

# 370
Не е виновно детето, учебниците са написани ужасно.
Уроците са обяснени с опити, а не са ясно написани определенията. После как да обясни детето какво е научило?
Аз помагам по физика. По биология от време на време я изпитвам какво знае. По химия засега сама се справя, не остава време да я поизпитам.

# 371
  • пустинята Гоби
След като се мъчих 2 дни с учебника по физика съм признала физиците за хора с извънземен ум. Добре, че има задачи и формули, та да изкласи моето дете и добре, че ще учат Астрономия втория срок, нещо по-човешко.

Биологията е другия предмет, с безумен материал според мен, не знам кому е нужно да знаят толкова термини свързани с размножаване на плесени и спори, след като няма да помнят нищо след 2 месеца.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 17:21 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 372
Действате ми като истински психоаналитици в тази тема Simple Smile

# 373
По физика и химия много зависи и от учителя. Моят син от учебници по тези предмети не учи. Правят дълги планове в час, задачи решават, доколкото знам, и каза, че е достатъчно да слуша в час и да прочете плановете от тетрадките. За разлика от големия син, който в 7 клас беше с преподавател един младеж, когото никой не слушаше в час и съответно никой нищо не знаеше.

# 374
При дъщерята по физика е забавно - учителят е млад и неопитен, при това им казал, че няма да преподава по учебника и им дава уроците както си иска. Част от нещата, които им дава, дори ги няма в учебника. На контролната децата протестирали за единия въпрос, че това не са го учили и той им казал, че май наистина не им го е давал и им написал формулата на дъската. Общо взето никой от класа не знае какво са взели и какво не.
Електричеството го оправиха с баща ѝ и там разбра материала, ама следващия раздел какво ще го правим още не знам.

По биология ѝ е лесно, но там материалът е с абсурден обем. Разбира го, но не може да запомни всичко. Тя не е е зубрещите - запомня с разбиране и със сухата фактология има проблем.

Химията уж казва, че я разбира, но колкото пъти я хвана все има пропуски. Не знам как ѝ преподават, защото по мое мнение материалът до тук поне нито е труден, нито е много. Ще трябва да ѝ намеря някакво допълнително помагало с практически задачи за упражнение.

По история и география дори нямам идея какво учат. За мен това са двата предмета, които навремето най-много мразех в училище, защото бяха множество фактология, без особена логика. Да не говорим, че по история в училище през годините се върти един и същи материал по сума ти пъти.

Общи условия

Активация на акаунт