Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 911
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Попадна ми инфо за ПИ в Ния за София. Има обявена 5%отстъпка при записване до 14.12. И някакъв тест за нови потребители носи пък 10%. Не знам дали може и 2те отстъпки. Не сме ги ползвали. Ето линк, ако е полезно за някой:
https://nia.bg/page/probni-izpiti
Хубавото е, че са си дали всички дати до юни включително.

# 511
Моето момиче е спокойно, все едно не е седми клас. Не си дава зор за нищо. Говорих, виках, пак говорих и така. Последно ѝ казах, че въпреки капацитета си в крайна сметка ще стане продавачка и ми отговори "Ами какъв е проблема нали е работа!" Иначе по БЕЛ продължава да се справя добре. Класното и за тях ще е по формата на НВО без преразказа. Аз за него не се притеснявай, в школата почти всеки път има максимални точки. Обаче в тестват част все нещо не е догледала и тезите са голяма мъка. Математиката не е много добре. Обаче да я накарам да решава задачи ми отнема почти десет минутен скандал и след това ясно решаването не е особено ефективно. За другите предмети положението е "Ами нали не ми влизат в бала" и съответно спокойно прави домашни, но не полага грам усилия. Обясних ѝ, че при равен брой точки се гледа бала от общообразователните и тя обещава да учи. За нея в момента най-важна е подготовката за Коледния базар – прави сувенири, картини, даже си е моделирала рокля... Вероятно накрая в някое училище я с моден дизайн, я приложно.... Ще трябва да видя какви са изискванията.

# 512
  • Някъде по Дунава
Моят хич не се трогва за НВО-то, стресираната съм аз Grinning
Била съм на посещение в училище в град Еспоо. В учебник за 4 клас по математика учиха десетични дроби, а в 3 клас - часовника. В 9 клас  влиза колежка и каза, че материалът донякъде се припокрива с нашия. Откъде идва тази разлика?!

# 513
Преди доста години (може би около 2005 - 2006) наши съседи решиха да заминат за Испания. Тогава тяхното дете беше 7клас. Казаха, че по математика учели таблицата за умножение. Бяха безкрайно изненадани.
В нашите училища се преподава много материал с ненужни подробности (като по биология например тази година) . Децата се загубват в многото информация и губят интерес.
Управляващите се интересуват само от собствения си интерес и джоб.
Чувствам се изморена, на моменти отчаяна от толкова лутане насам - натам.
Но все си казвам, че поколение Х видяхме и преживяхме много, оцеляхме, трябва да оцелеем и сега.

danaeka , идеи за подарък за момичета :
Ако е суифти, т. е. харесва Тейлър Суифт може книгата за нея "Ерата на Тейлър Суифт".
Ако харесва Сабрина Карпентър, има хубави парфюми в оригинални флакони (с форма на шоколад) и приятен аромат.
По-миналата година подарихме на съученичка парфюм (парфюмена вода), тя това пожела и много се зарадва.
Може коледни чорапи (дъщеря ми получи една година такива и много им се радва).

# 514
Моят син ще подарява на момиче, за което не знае почти нищо, освен че не се гримира, за разлика от останалите момичета. Но тя е по-затворена и затова не знае нищо. За всички останали е казвал нещо, само за нея не. Затова и аз се чудя, но ще мина накрая със свещи, шоколади и подобни.

# 515
При нас коледните подаръци може да са и коледни сувенири и шоколади. Моята ще подарява на приярека и ѝ купи плюши, щяла да се радва. Иначе за неща, свързани с игри и анимета аз открих магазин На тъмно, има го и онлайн. Моята много харесва неща оттам и сега ѝ купих чорапи, тениска и термочаша на Demons slayer . Има и фихурки, химикали и пр.

# 516
  • До морето
И ние подаряваме на момиче, даже имам подсказка - Обичала много Шрек!!! Ми, по-добре беше без подсказката. Никъде нищо на Шрек не намирам. Щяло да има нов филм през лятото, ама явно няма още никакъв мърч пуснат. Ще стрелям на сляпо в Дъглас, все нещо трябва да й хареса.

# 517
Може да намерите картинка и да я отпечатате на нещо. Мие така направихме за един неин приятел. Тя нарисува някакви герои, които момчето харесва и го отпечатахме на една раничка. Той много я хареса и си я носи.

# 518
Минавам да донеса благата вест, че Вълчев е подал оставка, заедно с целия кабинет! Дано последните му идиотщини за чуждите езици да отидат на бунището, където им е мястото. А и не само последните идиотщини, ами всичките, че те изброяване нямат

# 519
  • София
Залитна и той при чуждите езици милия Laughing "Исторически" успех оставя след себе си- похарчи една камара пари за кръгли маси за отваряне на дебат в обществото, държа една година и без това изнервени родители в неизвестност (и продължава, защото още не е ясно какво ще видим в ДПП, нищо че вероятно мен няма да ме касае), цял набор "интергрира", на трупчета са внесени сума ти глупости и пр. пр. То е трудно човек да си избере най-голямата небивалица, с която да го запомни..
Санака, аз имам въпрос за приема в училищата към МК. Проект обикновено излиза януари с месец за обсъждане. Сега в тази ситуация няма причина за нещо неочаквано или за забавяне нали така? Че и Мариан Бачев и той се е съдрал от работа, нали, и няма даже график на дейностите публикуван..

# 520
  • Пловдив
Аз като абсолютно невежа ще попитам при новата ситуация има ли шанс тази каша за учебните планове за догодина да се размине?

# 521
  • София
Санака, аз имам въпрос за приема в училищата към МК. Проект обикновено излиза януари с месец за обсъждане. Сега в тази ситуация няма причина за нещо неочаквано или за забавяне нали така? Че и Мариан Бачев и той се е съдрал от работа, нали, и няма даже график на дейностите публикуван..
Трудно ми е да прогнозирам в тази ситуация. Нещо неочаквано едва ли, но забавяне е възможно.

Аз като абсолютно невежа ще попитам при новата ситуация има ли шанс тази каша за учебните планове за догодина да се размине?
Ами има шанс. Към момента нови учебни планове няма приети, действат си старите и от новия министър /служебен/ ще зависи дали ще ги променя. Въпросът е какво ще се случи с тези указания. Те вече са разпратени на училищата и те са длъжни на практика да се съобразят с тях, колкото и Вълчев да обясняваше глупости, че те били по-скоро основа за дискусия. Joy За да освободят училищата от тези ограничения, наложени с указанията, трябва новият министър да ги изтегли и да даде други. Обаче 12.12. е утре. Все пак няма пречка новият министър да ги изтегли и да се даде нов срок на училищата за представяне на план-приема си. Дали ще го направи обаче, можем само да гадаем.

# 522
  • София
Е сега по време на изборите ще мога да го заведа нашето да разгледа отвътре няколко училища, които не правят "отворени врати".

# 523
  • Пловдив
Санака,благодаря!
Само че сега министрите в оставка не продължават ли като служебни докато тече врътката с мандатите?Щото това значи Вълчето още да търка министерското крисло...🤔

# 524
  • София
Е, ще го търка още. Продължават да изпълняват функциите си в оставка до съставянето на нов МС. Сега следват редица процедури, да не говорим, че идват празници... Нищо не се наемам да прогнозирам лично аз.

Общи условия

Активация на акаунт