Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 785
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • у дома
Поне до сега докато не свърши първата част не даваха да се напуска стаята.Обаче първата част преди беше 60 мин,после я направиха 75 мин,а сега е 90 мин,та не знам какви правила ще има...От викането в училище и разпределянето по стаите и принтирането на изпитния комплект за всяко дете ,за да започне да решава минава окол 30-45-60 мин в зависимост колко паралелки има във випуска и в коя стая се е паднало детето-чак след донасяне на изпитния комплект започват да текат тези 90 мин.
Обаче съм почти сигурна,че никой няма да помисли,че времето да не може да се ходи до тоалетна се удължава още ...

# 616
  • София
Това е от инструктажа за ученика за НВО 2025:

 Може да излезе от залата след приключване на работата върху първа част и поставянето на листа за отговори в плика и запечатването му, но не по-рано от 60 минути от началото на първа част.
 Може да излиза от залата след изтичане на 60 минути от началото на втора част.
 Може да напусне залата и сградата след окончателно приключване и предаване на изпитната работа, но не по-рано от 60 минути от началото на първа част, както и по всяко време след началото на втора част.

https://www.55su.bg/user/pages/03.roditeli/01.polezna-informaciy … ruktaj_7_2025.pdf

Предполагам, че ще е същото и тази година.

# 617
  • София
Горките деца. Значи никакво пиене на вода....

# 618
  • София
Който е готов по-рано с първа част на НВО, ще може да излезе сред 60 Мин. за почивка и тоалетна.

Досега мазах с какво ли не по пъпките, смесвах крем Невен с Гранофурин спрей, че друг не открихме някъде да правят. По главата е зелен, но не се вижда под косата, тялото и лицето му са целите бели от Джинджира спрея. Благодаря на всички за помощта и подкрепата. Колкото си по-голям, май по-тежко се кара варицелата.

# 619
Magenta2022, помоли някой зъболекар да ти отсипе малко Гранофурин.
Във ветеринарните аптеки го имаше преди.
Да, на по-голяма възраст, по - трудно се преболедува от варицела.
Да отминава бързо и без усложнения.
Моята щерка боледува от варицела, когато беше начален етап, леко мина тогава.

# 620
  • shumen
Моя по МАТ ходи на частни уроци,а по БЕЛ се справя сам.Не знам как ще му стигне времето.Пише бавно и много драска ако трябва да пише първо чернова,после белова времето със сигурност няма да му стигне.
Магента,колкото си по-голям толкова по-трудно се кара варицелата.
Моя тая сутрин доста киха.След това се е изкашлял 2-3 пъти.Не съм сигурна дали това е нов вирус или е стария?

# 621
Успешна седмица на всички 24/7 майки:)
Днес седмицата започна с класно по тъмно- 1ви и 2ри час и то при намаление часове. Чакам да разкаже като се върне.
При нас също не остава никакво време за извън домашните от училище. Не ходи на школа/курсове по математика и уговорката беше да решава задачи в нас и пробни. 1 е решила от началото на годината и той по бързата процедура и съответно има тъпи грешки. Разчитам , че е в математическо училище и им дават достатъчно за упражнение/и в уилище. Чакаме и резултатите от олимпиадата.
Относно ПИ , тя е свикнала да ходи на състезания/разпределя времето ( по математика) ,досега е ходила на една към школата по БЕЛ. Мисля да я пусна и на следващи- за практика + малките детайли( разписване, прехвъляне от чернова на белова, тн.) По БЕЛ е друга работа и тя самата смята за нужно да ходи, защто има несигурности.
Аз също подкрепям споделянето на ПИ от различни школи и децата да се упражняват вкъщи. Опитах се да форматирам ПИ по математика,но не успях  и се отказах. Може и други да имат моя проблем:) Та,ако някой е по опитен със затриването ще я изпратя и после да се качи.

# 622
Бързо оздравяване на всички болни!

Опитах се да прикача сканиран ПИ по математика на образователни технологии от миналата седмица, но нещо не ми се получава в ПДФ файл. Ще го пратя на Фортуна по имейла, ако може тя да го сподели.

При нас по математика са взели вече работа и движение. Този път като че ли нямаме изоставане спрямо останалите училища, но да не се радвам предварително.

# 623
https://danybon.com/obrazovanie/mon-otgovori-na-danybon-za-chujd … X63lnDIevt5B_PU0A

Отговор на МОН до Данибон, във връзка с указанията изпратени до училищата.

# 624
Дрън-дрън. Държавните служители минават ли специализирано обучение на тема “ Как с много думи да не казвам нищо и какво е искал да каже лирическият говорител”?
Liluto, благодаря, че сподели!

# 625
  • shumen
Глупости говорят.
Lilito,благодаря,че сподели.
По МАТ вчера са взели следващия урок,който е задачи от работа.Днес упражнения.Но моя и днес не е на училище.
От утре се връща и като за първи ден след болест доколкото е разбрал контролно по География на Европа и Балканския полуостров.

# 626
  • пустинята Гоби
Синът ми в момента решава задачи за сплави. Аз ги бях позабравила, да не кажа, че изобщо нямах спомен как се решават, ама се наложи да ги разбера, че да му ги обясня и криво-ляво да ги разбере. Пред ваканцията трябва да изчисти нещата, които не е разбрал на 100%, че го кача класно.

Нямам търпение вече да се свършва с това училище, че да си почина малко и аз Simple Smile .

# 627
Получих ПИ от Shushi на електронната си поща, пробвах да го кача тук, но не успях. След обяд ще го принтирам, сканирам и ще го споделя тук.

По математика нашите бяха прескочили задачите за капитал и лихва, сега са се върнали на този материал.

От МОН очаквано отговарят с общи приказки и колко много  са загрижени децата да получат достъпно и качествено образование.

# 628
https://www.facebook.com/100000934788880/posts/pfbid02pBqGV4VrJg … m7ChychTYZl/?app=

🎓 По инициатива на Синдикат „Образование“ беше обсъдено указанието на МОН за прием - 2026 г.
МОН информира, че няма промяна в Наредба № 4, а указанието за приема няма да се прилага в настоящата ситуация.

# 629
  • София
И как няма да се прилагат, като не са оттеглени, а училищата вече са си предали план-приема, съобразявайки се именно с тези указания? Smirk

Общи условия

Активация на акаунт