Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 790
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • shumen
Детелина,и моя затова не му остава време за допълнителни занимания.Прекалено е натоварен в училище.
Магента,аз мажех с ментолов спирт и пръсках джинджира.Но моя я изкара леко.
Аз не смея много да се зарадвам,но днес почти не кашля.

# 601
  • София
С какво могат да се мажат пъпките при варицела, за да сърбят по-малко? Освен с ментолов спирт. Много го сърби, горкият.
И после като паднат коричките с какво се маже против белези - Цикатрадина маз, Судо крем, ....?
Гранофурин. Но не на спрей. Намери аптека, може и ветеринарна, където го правят по оригинална рецепта от едно време. Ще ходи зелен като Шрек, но спира сърбежа, изсушава пъпките и не остават белези. Действа безотказно. Аз + 3 деца с него се спасихме.

# 602
  • София
Jsed, Danaeka, Svetlaem, Sanaka, благодаря. Това с душовете той сам откри, че помага. Точно щяхме да му слагаме ваксина против варицела и се разболя. Ще мине.
Ще питам утре за Гранофурин, поне от 5-6 години не съм срещала да правят. Сега ММ се сети, че имало някаква аптека в Овча купел, където правят.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 20:10 от Magenta2022

# 603
С какво могат да се мажат пъпките при варицела, за да сърбят по-малко? Освен с ментолов спирт. Много го сърби, горкият.
И после като паднат коричките с какво се маже против белези - Цикатрадина маз, Судо крем, ....?
При коксаки вирус лекарят ни беше препоръчал този спрей. Много сме доволни - https://galen.bg/bioderma-cicabio-losion-sprey-pri-kozhni-uvrezh … d50xoCgssQAvD_BwE

# 604
За Вароцела преди няколко години ни бяха предписали Осмофорс. Първо мажех с ментолов спирт и след това с Осмофорс.
За белези с нищо не съм мазала. Останаха й 2 белега - но са в основата на косата и не се виждат.

# 605
  • shumen
И моя има един белег на клепача,но не му пречи.С нищо не сме мазали.

# 606
  • София
По аптеките има специални продукти за варицела, а за после може цикалфат или цикапласт, има и силиконови гелове за белези - Скарекс е по-евтин вариант.
   Ами вашите деца отделят доста време като гледам. Моя пише домашните в деня на уроците и това е, другите дни само за училище се готви.
  Явно ще изпусне класното по математика, а има и контролно по физика тази седмица. Вече е и с температура. Аман вече. Мъжът ми и той беше болен тези дни, големия го боляло гърло, само аз държа фронта и дано се опазя, че съм на химиотерапии от януари и не искам да си прекъсвам леченията. Поне по празниците се надявам да сме здрави, че се събираме с родата.

# 607
  • shumen
Зори,моя пропусна контролно по ИУЧ БЕЛ.Сам заяви,че като се върне на училище ще помоли госпожата да му даде да си го направи.
При моя беше само ужасна кашлица без Т.Днес уж беше по-добре и излезе за малко и не знам какво е правил,но като се прибра ми направи пристъп и замръкнахме в спешния на Урбазон.Само се моля да не ни зарази и да сме здрави по празниците,че се събираме и ние с родата.

# 608
  • До морето
Съчувствам за варицелата. И двете ми деца я изкараха едно след друго, точно през 20 дни и то в най-големите жеги лятото. Ад беше.
Не помня с какво съм мазала да не сърби,  но за белезите после - крем с невен!!!! Правен в някоя аптека. Абсолютно феноменален е за всякакви белези, не само от варицела.

# 609
  • shumen
Крем с невен имам правен и мажа за всякакви белези.За рани е крем с арника.

# 610
  • у дома
На мен мама ми правеше крем с невен-откакто почина /почти 5 г/ нямам-не знаех,че по аптеките правят-няма да се учудя ако при нас не правят де..

# 611
  • shumen
Svetlaem,при нас го правеха в една билкова аптека,но отдавна.Аз имам сигурно отпреди 5 години,но си го пазя за такива случаи.Сега не знам дали все още правят.

# 612
  • До морето
Във Варна знам, че преди правеха в аптека "Валя Дечева".

# 613
  • София
Болните да оздравяват! Варицелата е неприятна. Моите я караха в ДГ, сравнително леко, мазах с Осмофорс. Аз и брат ми, обаче, я карахме на 22-23 години и беше ад под небето. Едната нощ толкова ме сърбеше и не можех да легна изобщо и стоях гола и права насред стаята. Брат ми я кара много тежко, с усложнения и прочее.
Наборката ще има еидн пробен в училище, отделно я записах в Ния за март месец (някои беше пуснал тук инфо за отстъпки, благофаря много). Тя ходи на частна учителка по мат и въобще не знам как ще се справи с времето на НВО, трябват и много тренировки. По принцип доста бавно решава. 3 часа изобщо не знам как ще издържи. Ше се измори много със сигурност. От вас разбирам, че няма почивка. А поне до тоалетна могат да ходят предполагам. Макар че това допълнително ще им изяде от времето.
По БЕЛ има 3 пробни в школата, няма да я записвам на още.
П.П. Някой беше качил пробен изпит по-назад. Давам на мойта по БЕЛ теста. Първи въпрос кои три изобретения са свъразни с писмената комуникация - и тя отбелязва печатната преса, интернета и ТЕЛЕФОНА. Е, питам - как телефона, той е за говорене. Да, ама не - те си били пишели предимно на него....

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 11:09 от Дидка-бандитка

# 614
Моята дъщеря не иска да ходи на олимпиади, само по БЕЛ сигурно ще отиде.

За тази година не съм се интересувала от регламента,но предишни Оли бел 7 кл не беше преразказ,а ЛИС или както там го водят...Просто по програма в 7 кл не се учи преразказ.
Това с изненада го научих миналата година, докато чакахме децата да излязат от олимпиадата. Имат отговор на литературен въпрос или отговор на нравствен въпрос. Казах на щерката, ако иска да се яви. Не знам какво ще реши дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт