Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 773
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И как няма да се прилагат, като не са оттеглени, а училищата вече са си предали план-приема, съобразявайки се именно с тези указания? Smirk
Възможно ли е да ги изтеглят и училищата да си направят нов план прием с нов срок?Иначе не разбирам с какъв акъл ще тръбят,че тези указания няма да се прилагат?И ако е ДА защо не се прави?🤔
Не всички училища са приели новия план прием. А съм учител в 73. СУ и все още не сме го приели.

# 646
  • София
То по наредба срокът за представяне на план-приема от училищата е 15 януари, но в изтеклите указания беше определен срок 12.12., та има и предали вече. Така или иначе тези указания все още са си в сила /поне досега не съм срещала информация да са оттеглени/ и в тях изрично е посочено: "Предложенията за ДПП трябва да са изцяло съобразени с изискванията, съгласно горепосоченото писмо на министъра на образованието и науката." И малоумните медийни изявления на Вълчев, че те, видиш ли, били просто насоки, че нямало да се прилагат, че ще има изключения и т.н. по никакъв начин не променят този факт.

# 647
  • Пловдив
Дори и да са подали училища план приема,все още сигурно не са утвърдени.В смисъл,че може би ще имат възможност за корекция,особено след медийния шум.Или си мечтая?
Аз живеех с илюзията,че това се прави някъде февруари-март.

# 648
  • София
Не, рано е за утвърждаване още, затова сега е моментът да се оттеглят тези указания. До 1.02. всяко РУО изготвя обобщено предложение за областта, а ДПП се утвърждава в срок до 30 април.

# 649
  • shumen
На клавиатурата ми са такива думи,че ако пиша ще получа БАН.
Diavenna,няма значение според мен.
Моя от утре е на училище.Да видим само,че днес кашлицата отшумя,но пък беше с разтройство.

# 650
Пускам отново тестовете на ОТ, които ми изпрати Shushi. Този път са изчистени, без отбелязаните отговори.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 651
А може ли да го качите като файл за принтиране? Мерси.

# 652
По-късно, че нещо не се справям.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 21:46 от Fortuna

# 653
Ето го в pdf за печат:
Скрит текст:

# 654
  • shumen
Благодаря за теста.Ще опитам тия дни да го пробутам на моя.
Моя днес беше на училище.По МАТ са взели задачи от Капитал.Остават още 2 урока и свършват раздела.Класното по МАТ на 5.01.
 Днес решили да събират пари да купуват подарък за Коледа на класната.Искат по 10 лева да вземели сребърна гривна.За Коледен подарък не ми се вижда много уместно,но кои ли ме чува мен.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 15:24 от danaeka

# 655
jsed , сърдечно благодаря за помощта! 😘

# 656
Статия от вестник "Сега": МОН даде заден за намаляването на паралелките с чужд език https://www.segabg.com/hot/category-education/mon-dade-zaden-za- … lkite-chuzhd-ezik

# 657
  • София
Айде сега да бъде така добър да си оттегли "незадължителните" указания по същия начин, по който ги изпрати - официално писмено, ясно и недвусмислено.

# 658
  • София
А  дали случайно някой  има  и отговори на споделения тест ? 🫣

# 659
А  дали случайно някой  има  и отговори на споделения тест ? 🫣
Когато бъдат проверени работите, ще имаме и отговорите. Ще ги сподели съфорумката (ако не успее, ще ги споделя аз). Не знам кога ще има отговори. 😊

Общи условия

Активация на акаунт