Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 764
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Съобщение от ЕГ "Пловдив" (Английската):

Скъпи ученици, родители, колеги и приятели,
                 По традиция Езикова гимназия "Пловдив" обявява последния учебен ден преди коледните и новогодишните празници за "Ден на отворените врати". Каним Ви на 23.12. 2025 г. (вторник), след 11 часа, да посетите нашето училище, да се срещнете с нас и да се порадвате на успехите и постиженията ни.
                 от ръководството на ЕГ "Пловдив"

# 661
  • shumen
Аз не знам защо съм решила,че днес им е последен учебен ден,а то не било.В Понеделник ще учат нашите с намалени часове по 20 минути след което по обяд ще имат от 11 до 13 часа коледен базар,а Вторник ще им е нормален учебен ден.Поне контролни няма да правят последния ден,но  по ИУЧ МАТ са им дали проект за 5.01 и класното по МАТ ще е тогава.Моя няма голямо желание,но ще трябва да порешава малко задачи през ваканцията,за да се подготви.Подаръците последно Вторник щели да си разменят,а не вчера понеже имало доста отсъстващи деца.
И за да не скучая понеже доста често се оплаква от болки в кръста последно време като беше болен и го водих на педиатърката му даде направление за рентген на кръстни връзки( за което бях забравила понеже и аз се тръшнах болна незнайно откъде със зверско разтройство,болки в корема и гадене и едва оживях) в Понеделник ще го заведа на снимка.Само се моля да няма нищо и да може да продължи със танците,че иначе ще пощурее от учене и висене пред телефона.
С подаръците за Коледа съм готова.Хареса си един комплект но Old spice тоалетна вода и рол-он и нов кейс за телефон на Левски му поръчах,но за него не съм му казала,за да е изненада.
Вчера е правил по ИУЧ БЕЛ контролно под формата на НВО,но без преразказа и има 4.По География също са правили,но там не са проверени.
Миналата седмица беше болен и отсъства,но как няма като до онзи ден докато се разболее ходеше по една тънка блузка,тънко яке и то докато излезе от вкъщи.Шапка за него не съществува,че ако сложи ще му развали прическата.Худита има,но те се обличат сутринта за пред мен и като излезе  се свалят и безследно изчезват в училище.Казала съм му разболее ли се пак ще го оставя сам да се спасява,че ми е писнало все да е болен по празниците и да се чудя какво да го правя и къде да търся читави лекари.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 00:41 от danaeka

# 662
Danaeka, знам че ще прозвучи странно, но ако наистина искаш да направиш изследване - по-добре ямр. Рентгенът не е достатъчно информативен за такива неща, само излишно облъчване.

# 663
Моята също се оплакваше от болки в кръста и тъй като аз имам проблеми със стъпалата, я заведох да ѝ ги проверят. Оказа се, че е с много висок свод и реално не разпределя правилно тежестта, оттам идват и болките ѝ. Купих ѝ стелка от магазин Ортис и първоначално ѝ беше странно, но вече няма болка.
При тях Коледният базар беше вчера. Моята е доволна, всичко, което подготви се е продало. Тържеството им ще бъде във вторник. Така и не разбрах защо не ги пуснаха тези два дни.

# 664
  • До морето
И аз мислех да почваме ваканцията вече, но госпожата по математика казала, че часовете двата дни ги е отделила за преговор и ударно решаване на задачи. Във вторник ще имат и кино маратон, ще си носят възглавници, одеяла, пуканки и малката не иска да пропуска, така че сме плътно на училище.

# 665
Здравейте и от мен!  Моят син посещава курсове по БЕЛ и Математика. Преди седмица имаха пробна матура и резултатите на всички са много зле. Също и при БЕЛ положениети не е никак добре. На последния преразказ има много граматически грешки. Той е много спокоен, но аз не съм. Обмислям да взимам отпуск за дните в които не е на курс и да се опитам да подобря положението.
С нетърпение чака ваканцията, но не знае какво съм му замислила. С брат му беше много по - лесно. Изкара добри резултати, записа що - годе добро училище, но пък случи на ужасен клас. Учите ли с децата си?

# 666
  • shumen
Dreamingfly,знам за ЯМР,но педи каза,че ще тръгнем от снимка най-напред и ако там няма нищо и продължи да се оплаква ще продължим да търсим откъде е проблема.
Гиги,може и от тежеста да са болките при моя,че той е висок и слаб.
Малчо,добре дошла.Не уча с него,а само,ако иска някаква помощ или нещо пита тогава обяснявам.Иначе задавам въпроси по уроците,за да видя дали ги е разбрал.Също и ако не е бил на училище тогава помагам.Сега утре ще трябва точно защото беше болен и не беше на училище да учи сам урока по Химия за Химични елементи и да пише домашно и със сигурност ще иска помощ.
Днес по Биология се появи оценка 5 от едни листчета,отпреди месец сигурно на които имаха текст за царствата да попълват.Аз го бях забравила дори вече.

# 667
danaeka, направете всичко необходимо като изследвания, само да вметна, че ужасно много хора около мен, а и аз самата сме с такова оплакване. При мен за втори път тази година след разболяване. Дълги, продължителни болки в кръста. А ходя твърде добре облечена, не е настинка.
Ние ще почиваме през ваканцията. Време има за учене.

# 668
  • shumen
Детелина,ще направим всичко възможно,за да разберем откъде идват тези болки.И при моя син започнаха след разболяване.

# 669
Malcho123, добре дошла! 🤗
Не уча с дъщеря ми, ако има въпроси, отговарям, преди контролни я препитвам, за да видя колко знае. По математика заедно решаваме задачи, макар че я оставям и сама.
Вчера почива, че аз се върнах от път, но след обяд я накарах да преговори малко по КМИТ, че в понеделник ще имат контролно.
Днес иска да правим коледно влакче с комплекта от Лидл, но и малко задачи ще решаваме, един тест по БЕЛ ще ѝ дам да направи.
Класните по математика и БЕЛ минаха (при нас винаги са през декември).

danaeka , дано няма нищо обезпокоително при младежа и да минават бързо тези болки. 🤗

# 670
  • Някъде по Дунава
По принцип не уча със сина ми, но скоро установих, че не е подготвен за предстоящото контролно по история и го карах всеки урок наново да чете и да ми разказва. По БЕЛ също помагам и препитвам , по математика го карам да решава допълнително задачи, но сам си ги проверява чрез дадените отговори.

# 671
Напоследък само помагам, не уча с него и определено резултатите не са добри. Обаче да се оправя. Няма как да седна до него и да уча всичсо, достатъчно голям е.

# 672
И аз не уча с дъщеря ни. Ако ме пита нещо, обяснявам. Преди две седмици по химия обяснявах един урок. Направи ми впечатление, че самият урок е доста лаконично написан, кой разбрал - разбрал. Иначе учи с майка ми, която е учителка, веднъж седмично, по математика е първа в училището, а като знам как се дъни на изпити и олимпиади, представям си колко й е първо първото място. По история уж учи, има 3 на контролното. Не може и не може, голям зор е тая история.

# 673
  • shumen
Фортуна,благодаря.И аз само се моля да няма нищо обезпокоително.
Бръм,моя пък историята му харесва.Иска дори да кандидатства в паралелка с История и Испански.При него МАТ е проблемна.Ходи на уроци и повече от 5 не може да изкара и то с мъка.

# 674
  • София
Младежът тия дни се освести от боледуването и трябва да си научи сам уроците по Мат, взети, докато е отсъствал. Засега се мотае основно, но реших днес или утре да му дам да реши пробния изпит на ОТ, който Shushi, Fortuna и Jsed качиха. Аз за първи път преглеждам подробно изпит по МАТ за НВО и първата част ми се стори много лесна за седмокласници. Това по принцип така ли е или е случайност при този пробен?

Общи условия

Активация на акаунт