Седмокласници 2025/2026 - тема lll

• 29 764
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Да Дани, два дни са по 9 часа и три дни по седем. В дните по 7 часа има 2 часа още самоподготовка по БЕЛ и МАТ, за който иска да ходи - нашият не ходи.

# 196
  • shumen
Магента,моя ходи и на двата часа самоподговка по БЕЛ и МАТ.С БЕЛ от тях в Понеделник е до 16 часа на училище.

# 197
Здравейте, да попитам получавате ли тестовете от училище и как организирано при вас. Миналата година ги виждахме преснимани, но откакто телефоните се заключват преди първия учебен час и се връщат след последния, тази опция не съществува. Учителите отказват да ги дават на децата, защото после не се връщали. Все пак трябва да има вариант да стигат до родителите.

# 198
  • София
Ние входните нива ги получихме. След това не са правили тестове за оценка. Само по БЕЛ за упражнение.
И да не ги върнат децата на учителите какъв е проблемът. На учителите за какво са им?Нали са нанесли оценките вече.

# 199
По наредба на МОН учителите трябва да връщат тестовете на учениците. Няма изискване да се съхраняват от учителите.

# 200
При нас повечето учители връщат контролните за подпис от родител. На два пъти съм писала съобщение през Школо, че искам да се запозная с теста на детето си, и са ми го изпащали. Според мен нямат законово право да откажат.

# 201
  • shumen
При моя някои учители ги връщат за подпис,някои не.Миналата година по МАТ се беше опитал да ме излъже,че не им ги беше върнал господина,но бързо го хванах и въпросното контролно веднага се появи.
Сега ми светна Админ плюс и се появи оценка от контролното по Физика.Уж всичко знаеше,всичко беше писал и има 4.Писаха си със съученици и масово се оказа,че са с 3 и 4.Ще чакам утре да го донесе,за да видя къде са му грешките.
По БЕЛ за допълнителните часове за утре прави преразказ от името на неутрален разказвач на "По Жътва".Прави си го сам.Госпожата им е казала,че тя ще им ги проверява този път.

# 202
При моя ги дават за подпис, донесе оценка 2 по БЕЛ 🤣 реших от добро сърце да звънна на госпожата да попитам на какво да наблегнем… писала му наказателна 2, защото не млъква в час. Останаха само 6 месеца, ще ги избутаме.

# 203
  • shumen
Санчето,как така наказателна и то 2?То да не е писал нищо или да подсказва да му пише,но за говорене в час чак пък.
Моя в Петък по География ги изпитвала на упражнения от учебника госпожата.Попълнил моя уж всичко вярно,но някакво дете от класа казало,че е преписвал от телефона и му писала 5.Питах го преписвал ли е,каза не,но масово преписвали децата и имали 5 и 6.Това е май единствената госпожа,която не им събира телефоните.

# 204
  • у дома
Аз пък бих отишла да питам госпожата след като не си е свършила работата да събере телефоните как так има доверие на думите на едно дете,а на др не.

# 205
  • shumen
Svetlaem,не съм се разправяла с госпожата,защото миналата година класната им точно така го беше набелязала.Но ще видя дали на родителската среща няма да я попитам все пак защо не им събира телефоните.

# 206
От Наредба № 11/01.09.2016г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците:
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.
(2) Оценяващият анализира и обобщава резултатите от контролните и класните работи, като в срок до две седмици след провеждането им уведомява учениците за направените изводи.

# 207
  • София
Това в наредбата е за контролни и класни. Не за тестове.

# 208
Това в наредбата е за контролни и класни. Не за тестове.
Наредбата не разделя контролните и класните работи от тестовете. Няма регламентирана отделна категория тест като писмено изпитване. Контролните и класни работи може да са под формата на тест.

# 209
  • София
В наредбата няма изисквания за тестовете - да се връщат. Тестът може да е текущо изпитване с оценка. Има го като отделна категория в ел.дневник. Както има и писмено изпитване. Няма изисквания към това изпитване - тест да се обявяват предварително дата и час за него, нито да се връщат работите на учениците. Миналата година нашето дете имаше поне 5-6 текущи оценки  от направени тестове,  контролните бяха отделно.
Контролна или класна работа може да а под формата на тест, ама може и да не е. И трябва да се обяви предварително от учителя кога ще бъдат проведени.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 20:51 от Magenta2022

Общи условия

Активация на акаунт