НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 34 976
  • 549
  •   8
Отговори
# 105
  • софия
Звънче, МАТ като конкретен курс ли е заложен или избира от група курсове (MAT 1000, Calculus, Linear Algebra ,Finite Mathematics)? Ако сте го обсъждали...
Нямам никаква идея. Само знам, че било имало много теория 🙃

# 106
Здравейте! Някой получил ли е вече социалните помощи за студенти?

# 107
  • о`майна лунна нощ е
Да, в Пловдив имаше превод към края на миналата седмица. Само първите 191,40 лв. За отопление не знам да е минало плащането все още, но и то предстои и вероятно днес ще бъде наредено.

# 108
  • Стара Загора
Дъщеря ми получи помощта за отопление още миналия месец - за Пловдив.

# 109
Моята в Сф няма нищо

# 110
# 111
На всички на които заповедта за помощта е излязла през октомври са получили превод на 13 ти ноември.
Моя подаде на 06.10., но заповед няма още и съответно няма и превод.
Това е моя информация от многото четене  да не си помислите, че някой се е постарал да ни информира.

# 112
А как да знаем изобщо ще има ли заповед...Доколкото знам, не всички одобряват, без никакъв аргумент

# 113
А как да знаем изобщо ще има ли заповед...Доколкото знам, не всички одобряват, без никакъв аргумент
С входящия номер отива в ДСП и там правят справка.
И така, иначе стандартния отговор е да чака превод.

# 114
  • Русе
Дъщеря ми е във Варна. Получи миналата седмица 315лв. За отопление още при подаване на декларацията й отказаха, защото е имала доход 2200лв последните 6 месеца.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 11:20 от maiche

# 115
  • у дома...
Срокът за обработка на заявленията от АСП/ДСП е 14 дни. Така, че горе долу можете да си направите сметка.

# 116
  • Пловдив
За Пловдив служителката, която се свърза с дъщеря ми е казала, че помощта за отопление е обвързана с условие по дадената специалност да няма възможност за задочно обучение. Реших, че моята студентка не е разбрала нещо. Говорих и аз с въпросната госпожа и тя държеше, че щом има и задочна форма помощта ще бъде отказана. И макар че аз такова нещо не съм прочела в издадените закони и заповеди на АСП, реших да не си тровим нервите с тях. Пратих поздрави на всичките им роднини, пожелах да ми е живо и здраво детето и така. До сега сме се справяли без подкрепа от държавата и сега ще успеем. Нека да останат пари и за бонусите им, все пак идват празници.
Съжалявам, ако съм засегнала работещи в сферата, които пишат в темата.

# 117
Срокът е 20 дни за изготвяне на доклад и след това 7 дни за изготвяне на Заповед.
Докладът го изготвя социален работник, а заповедта от по-горна инстанция.
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … i/uslugi-814/1171

# 118
  • у дома...
Да, по наредба има такова условие. Специалността да не се преглага задочно обучение в университета.

Ако ви се виждат големи бонусите - заповядайте в държавната и общинска администрация. Свободни работни места дал Бог. Grinning

# 119
Дъщеря ми е във Варна. Получи миналата седмица 315лв. За отопление още при подаване на декларацията й отказаха, защото е имала доход 2200лв последните 6 месеца.
Може ли да ми кажете какво са й казали по отношение на това, че ежемесечно трябва да представя Уверение от Университета в социалната служба.
По телефона това казват, а на място, че не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт