НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 34 864
  • 547
  •   4
Отговори
# 90
  • София
8ми декември ще празнуват няколко колеги в хижа. Но всъщност нощувката ще е 7.12, защото на 9.12 сутринта имат важен колоквиум и трябва да са се прибрали на осми.

# 91
Никакви планове няма за 8, не му се ходело в Банско. А това говорели....
Изобщо не знам какво учи, само съм наясно, че май математиката почти никой от курса не разбира.
С химията има проблясък, но той си е навил да я учи.
При него е много важно сам да осъзнае необходимостта от нещо и да се захване с него. Рядко мотивация отвън върши работа.
Биологическите предмети са си му интересни.
Оня ден се върна от Лион. Предвиждам такива разходки да има често. Този път беше сам, без приятели.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 09:05 от Аmanda

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
Планове за 8.12 не знам дали има,
в смисъл там дали изобщо има такъв празник. Иначе излизанията по ресторанти, барове и дискотеки са доста чести, даже й се чудя как издържа на това темпо, при положение, че учи доста. За РД беше поканила 40 човека на купон  при нея.

Идва си в Бг за няколко дни, много добре й се отрази да я поглезим, а този уикенд аз отивам при нея. Изготвен е сложен график от места за закуска, брънч, обед, следобедно кафе, вечеря и бар, + няколко магазина. Не знам как ще оцелея 😄

# 93
Нямат 8ми декември, 17 ноември  бил международен ден на учащата младеж, нещо такова, но определено не го празнуват с купони ала Банско..
За сметка на това в Австрия 8.12 е почивен ден, Непорочно зачатие на Дева Мария, колегите му викат още празника на Св. Ана (майката на Дева Мария). При нас мисля, че 9.12 е Св. Ана

# 94
  • у дома...
Да бяха упражнения, да пропусне ( въпреки че не съм фен), но то лекции баш по математика, микроикономика и основи на правото...

Не знам дали знаеш, но упражненията са задължителни във всеки университет.

Пръви междинен тест - взет успешно, само където много се шашкаше. Една презентация в екип правят и една курсова работа има да пише. Остава май още един тест.

Социологията и за нея е много интересна. За всяко упражнение преподавателя им дава материали за подготовка и провеждат дискусии.

# 95
Аз не съм толкова навътре като вас. Вървят си лекции, упражнения, проекти и първи препитвания, под различни наименования. Купони, дискотеки и подобни- също. 8 ще е в Банско, това академично градче Joy
Всичко е наред. Какво повече да искам.

# 96
  • София
Изтървала съм няколко теми.
Много ми е интересно в УНСС програмите на английски по всичко ли преподават на английски и как е новото?
Едно време, преди сто години, едвам имаше преподавател по английски. Дано вече нещата са напред.

За специалността на набора (аерокосмическо инженерство на АЕ в ТУ) всичко се преподава на АЕ. Домашните, проекти, когато има, се предават на АЕ, но хубавото е, че ако имат въпроси и неясноти могат да си питат на български, но доста термини не ги знае въобще на български...

# 97
  • Велико Търново
Аз не съм толкова навътре като вас.

А аз както обикновено изобщо нищо не знам.Какво пише, учи....нула, но знам, че е ходила вече в 3 щата, на дискотеки и ресторанти не ходи, за първото съм сигурна, за второто не.Казва, че за втория семестър е избрала доста трудни лекции каквото и да означава.С милата ни съфорумка разбрах, че ще ходят до Ню Йорк и Вашингтон, и така.Щастлива е, но усещам, че вече я обзема някакво носталгично чувство, защото ми е изровила Фб и постоянно ми праща наши общо снимки.Тя си го избра сама.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:40 от siska79

# 98
  • София
Не, не, молим ви се. Преди 25+ години във ФЖМК имах честта да изучавам "Теория и практика на емпиричните изследвания", преподавана от доц. Бондиков. Това име ще ми е изгравирано в мозъка доживот. Защото беше единственият изпит, на който при репликата - "Колежке, между 3 и 4 сте. Да ви изпитам?" - аз с радостен плач подадох книжката и казах гордо - Пишете си ми тройчицата.
Доц. Венедиков вероятно? И аз при него два семестъра Математико-статистически методи в социологията минах само с теорията и с 3-ки. Това беше ада Simple Smile

Не. Доц. Венцеслав Бондиков. Още не съм остаряла толкоз да не помня Grinning Но пак си беше ужас на ужасите

# 99
  • Някъде в Европа...
И аз не съм наясно с университета. Сетих се, че някой беше писал тук, че в ТУ-Варна 7 седмица е трудна, защото тогава имало контролни. При едно от редките му обсждания го питах, отговори, че били миналата седмица, нищо особено и бил перфектен 🤣...Комуникацията ни е почти нулева, обажда се само да каже какви са му плановете за четвъртък през нощта (обикн тогава си идва) и петък, дали въобще ще се видим. В събота си пътува към Варна (обикновено)...Последните седмици е лудо пътуване Варна-междинна спирка тук да вземе гаджето- София и обратно, в рамките на 2 дни..Заради разни дискотеки и участия посещават Сф...Тази седмица поне още в понеделник ме запозна с плановете си за края й - същото, междинна спирка вкъщи на път към София и обратно. Отиват да купуват някаква кола с приятел и той консултант ще го играе...Мин.1000 км на седмица шофиране вече за нищо ги няма.🤣, имам чувството, че е международен шофьор. 🤣 .Има огромен шанс тази събота преди обед да се случим на едно място, по едно и също време, за малко 🤣..
Естествено нищо не знам за 8 декември...
Да, Св Анна е на 9.12

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:07 от AIR

# 100
При сина в ТУ-София също са започнали с изпитвания по английски, тестове по програмиране, по инженерно проектиране, по висша математика, проекти, протоколи... Засега се справя и доволно балансира учене с купони. За 8-ми декември имали някакви оферти за Банско за 2 нощувки, но той и компанията му са решили да не ходят и да празнуват в някой клуб в София. 

# 101
  • софия
Аз не съм толкова навътре като вас.

А аз както обикновено изобщо нищо не знам.Какво пише, учи....нула, но знам, че е ходила вече в 3 щата, на дискотеки и ресторанти не ходи, за първото съм сигурна, за второто не.Казва, че за втория семестър е избрала доста трудни лекции каквото и да означава.С милата ни съфорумка разбрах, че ще ходят до Ню Йорк и Вашингтон, и така.Щастлива е, но усещам, че вече я обзема някакво носталгично чувство, защото ми е изровила Фб и постоянно ми праща наши общо снимки.Тя си го избра сама.
При нас е същата работа, макар и в Белгия. Не знам какво точно учи, кога точно са изпитите. Купили сме билети за Коледа и билет от София за февруари, чакаме да се нагласи за датата за идване.
Борим се с някакви битови проблеми (белгийците са безобразни!, а форумът за пореден път ме среща с невероятен човек, който ми върна вярата в безусловната добрина ❤️), приятели ѝ ходят на гости за ден-два (малко е хан при нея), пътува за по ден до приказни градчета в радиус до 2 часа. Чака си резултати от тестове, намерила е кой да ѝ помага при трудности по мат (бил гений). Учи всеки ден. Но носталгията доста я е налегнала. Разплака се като ни посрещна на летището. При нея сме за няколко дни да си зареди батериите.

# 102
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха, това с хана ми е много познато, при наборката постоянно има гости - за една вечер остават местните приятелки/състудентки, а от други градове за повече - последно за 4 дни беше една нейна приятелка, с която се запознаха в годината в Щатите. Даже вече ми се пооплака, че много й идват социалните контакти и планира да направи един уикенд с влак някъде в Швейцария, "да поучи на спокойствие и да си почине сама с мислите й".

# 103
  • sofia
Звънче, МАТ като конкретен курс ли е заложен или избира от група курсове (MAT 1000, Calculus, Linear Algebra ,Finite Mathematics)? Ако сте го обсъждали...

# 104
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, Air, то гъз път да види, не му ли идва уморително това пътуване, съчетано с ходенето на лекции? Кога си почива и учи?

Общи условия

Активация на акаунт