НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 34 610
  • 546
  •   2
Отговори
# 75
Ехо, къде сте мами на първокурсници, притихнали сте, преди да избухнете осмодекемврийски ли?
В ЮИЮА върви организация за дискотека, но тя няма да ходи. Тези дни започна да подготвя курсова работа по Политически системи, за да е готова като дойде време за изпитите и да може да се съсредоточи по предмети, които ще са с писмени или устни изпити. Та чете много и после обсъжда с мен какво е комунизъм, социализъм и неговите производни през годините в Китай. Адски ми е интересно всичко което научавам от нея, а и самия факт, че водим смислени, задълбочени разговори. Религия и философия в Югоизточна Азия се провеждаше през октомври месец онлайн и беше в следобедните часове аз си тръгвах по рано от работа само и само да мога да слушам лекцията, много ми е далечно и непознато и слушах с голям интерес. За съжаление вече тази лекция си е присъствена и разчитам само на нейните разкази. Слава богу и на нея всичко и е интересно и ходи с удоволствие.

Rosheen - много е сладка тази история... перат се.
Сиска - много се радвам и на твоето момиче, как се адаптира и справя в далечна и непозната страна. Само така!
nana77 - не обявявай тези си подозрения вкъщи, че да не ти искат ДНК тест Simple Smile))  Иначе браво за теста, за мен които разбира от математика е гений.

# 76
  • София
Сиска - много се радвам и на твоето момиче, как се адаптира и справя в далечна и непозната страна. Само така!
nana77 - не обявявай тези си подозрения вкъщи, че да не ти искат ДНК тест Simple Smile))  Иначе браво за теста, за мен които разбира от математика е гений.

Нулев шанс. От раждането си чадото е копи пейст на баща си до съвършенство дори Grinning Чак малко ме беше яд как може да няма една моя черта. Сега малко се промениха нещата, ама пак нулева вероятност за прехвърляне на бащинството на съседа Grinning Grinning Grinning

# 77
Ясно... и ти си била копирна машина, точно като мен и няколко мои приятелки.

# 78
А какво стана с помощите за студенти от социалните? Някое дете дали получи вече и в какъв размер? Уведомяват ли по някакъв начин, че си одобрен или директно получаваш първия превод?

# 79
  • София
В курса на синковеца така и не се организираха за 8-ми декември. Имало идеи за Банско, но част от тях не са искали и май ще го карат на парче - който, на където тръгне. Имат си тяхна група, но още не са решили какво ще правят. Като цяло са доста кротки деца - не са много по дискотеките и купоните, та можело накрая да направят едно "домашно" в квартирата на колежката и това е. Аз не го разбирам това, особено за първия студентски празник, но щом те така си го разбират.....

Иначе ученето си върви с пълна сила - по Микроикономика им мина един тест, след това им раздадоха казуси, сега чакат темите за курсовата работа. Пишат им оценки за всяко нещо и накрая ще им се нанесе средната от всичко. Правото му е голяма мъка - не го харесва и това си е. По социология трябва да правят реферати - раздали са им теми. Оказа се, че това е много интересен предмет. Аз не съм го учила и седнах уж само да прегледам учебника по диагонал, пък взех че го прочетох целия на един дъх. Много ми беше интересен. Навремето така на един дъх изчетох учебника по акушерство и гинекология на една приятелка, и по съдебна медицина на братовчед ми Grinning

# 80
  • София
За акушерството и гинекологията, както и за съдебната медицина го разбирам. Ама социологията?! Grinning

# 81
За акушерството и гинекологията, както и за съдебната медицина го разбирам. Ама социологията?! Grinning
Що, бе? Социологията е интересна.
При младежа има всяка седмица контролни по микроикономика. 13 за целия семестър. Трите най-ниски оценки отпадали, останалите образували около 30 процента от крайната оценка. Още толкова ще носи някакво класно или нещо от този сорт. Останалите проценти ще са от самия изпит по време на сесията.
За другите предмети имам съвсем откъслечна информация за контролни и проекти
От АСП още няма ни вест, ни кост.

# 82
  • София
Честно казано и аз не очаквах, че толкова ще ми хареса. Бях решила да прегледам първите няколко страници, за да видя за какво иде реч, обаче, като ми тръгна четенето и учебника замина Grinning

При синковеца няма да има изпит по микроикономика - ще са с текуща оценка. По АЕ също. Изпитите им ще са по математика, социология и право. Не знам само по социология дали на реферата ще се поставя оценка и дали и тя ще се взима предвид при образуването на крайната оценка, заедно с тази от изпита.

# 83
  • София
Общата социология е интересна, не че съм пристрастна.

При нас учат, рисуват и пишат здраво. Непрестанно вървят сценарии и анимационни типажи, явно е интересно. За осми декември нищо не съм чула, но съм сигурна, че моят студент ще се отдалечи автоматично от всяка идея свързана с чалга. Отиде на бала в Мегами насила, но след това вече твърдо каза, че му е за първо и последно. Не му се бъркам, да се оправя.

# 84
  • о`майна лунна нощ е
А какво стана с помощите за студенти от социалните? Някое дете дали получи вече и в какъв размер? Уведомяват ли по някакъв начин, че си одобрен или директно получаваш първия превод?

Социалните плащания са след 15-то число на месеца. Респ., ако са подали документи и са им излезнали заповедите през октомври, то първото постъпление по сметките ще е след 15.11.2025 г.
За 8.12 планът е свободно движение от един бар в друг в рамките на града. При нас не ми е известно да има масова организация за празнуване. Университетът има база на Чигов чарк и ректорът е пуснал заповед за куверт 120 лева общо за две нощувки + празнична вечеря, като всеки решава дали да се възползва от тази оферта.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 15:12 от `ТуиГ

# 85
  • София
Не, не, молим ви се. Преди 25+ години във ФЖМК имах честта да изучавам "Теория и практика на емпиричните изследвания", преподавана от доц. Бондиков. Това име ще ми е изгравирано в мозъка доживот. Защото беше единственият изпит, на който при репликата - "Колежке, между 3 и 4 сте. Да ви изпитам?" - аз с радостен плач подадох книжката и казах гордо - Пишете си ми тройчицата.

# 86
  • София
Не, не, молим ви се. Преди 25+ години във ФЖМК имах честта да изучавам "Теория и практика на емпиричните изследвания", преподавана от доц. Бондиков. Това име ще ми е изгравирано в мозъка доживот. Защото беше единственият изпит, на който при репликата - "Колежке, между 3 и 4 сте. Да ви изпитам?" - аз с радостен плач подадох книжката и казах гордо - Пишете си ми тройчицата.
Доц. Венедиков вероятно? И аз при него два семестъра Математико-статистически методи в социологията минах само с теорията и с 3-ки. Това беше ада Simple Smile

# 87
  • Между гори и планини
Моят до сега е имал един тест по информационни технологии. Издържан успешно с прилична оценка. За курсови работи и нови изпити не ми е казал .
По български ще е текуща оценка, те и без това имат сано веднъж седмично управление.
Има насрочен изпит за основи на правото по време на сесията, но не пише писмен или устен.
Остава микроикономика ( която му е интересна) и математика. Решава уж задачи с някакви матрици. Последните две седмици бяха - 2 дни в университета, после тука има, тука няма. Усещам, че накрая ще има напън и зор.
За 8 декември нищо от университета, но пък класа от гимназията щели да се събират, явно децата се прибират периодично. Мислят да е в къща за гости. Лошото е, че на другия ден още в 8 моят има лекции и трябва да стане в 5. Което след купон няма как да се случи. Да бяха упражнения, да пропусне ( въпреки че не съм фен), но то лекции баш по математика, микроикономика и основи на правото...
Иначе си направи кръг от колеги, в дупките ходят да хапват, говорят и като цяло ги харесва, както и преподаватели и специалност.

# 88
Изтървала съм няколко теми.
Много ми е интересно в УНСС програмите на английски по всичко ли преподават на английски и как е нивото?
Едно време, преди сто години, едвам имаше преподавател по английски. Дано вече нещата са напред.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 18:55 от faviana

# 89
Аз мога да кажа за програмите на английски в Стопанския факултет на СУ. Дотук всичко е само на английски, лекции, упражнения, материалите, които им дават. Имат и няколко чужденци в специалността, та може и заради тях да е така. Малко ми е смешен като разказва някои неща специално от микроикономиката, защото не знае точните термини на български. На мен ми се струваше по-удачно да си учи на български, но пък и двамата твърдо предпочитахме СФ пред УНСС, а в Стопанския специалностите са само на английски.

Общи условия

Активация на акаунт