НАБОР 2006 - Студенти - 2

• 35 340
  • 549
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
И моята днес има превод.

# 481
Здравейте, не мога да не похваля девойката - спечели първо място в конкурс по превод на стихотворение от български на английски.
Конкурса беше пуснат към всички студенти в страната и тя вика ама то е много лесно няма да ми отнеме много време да го преведа и първа награда и първи изкарани пари без да става от леглото. Най ми е забавно, че второто място е за момче трети курс и то английска филология, чак не мога да повярвам, че тя се е справила по добре. Адски много се гордея с нея, за първи път в живота си постига нещо и сме адски горди всички. Награждаването ще е другата седмица.
Иначе вчера мина първия писмен изпит и сега предстоят още 5.

# 482
  • София
Браво на девойката, Мама Блонд!
Много ме радват такива постове за смислени и учещи деца.

И при нас има превод.
Сега остава да разберем как процедираме оттук нататък - от началото на 2026 г. как се подава заявление, защото първото беше уж за първи семестър, но май не е точно така.

# 483
  • гр.София
Мама Блонд,браво,чудесна новина !

# 484
Браво на момичето! Нека все така да й се случват нещата с лекота!

Аз също се похвалвам с взетите изпити от младежа. Надмина очакванията ми с оценките! Той беше много мотивиран до 8 клас. За съжаление, гимназията уби всичката му амбиция и желание за учене. Та тази първа сесия в университета ми вдъхва надежда, че ще се върне към същността си.

Връзката с гаджето му продължава, въпреки че ги дели разстояние и се виждат много по-рядко. Аз много я харесвам и се радвам, че успяха да запазят отношенията си.

# 485
  • София
MamaBlonde - страхотна новина. Честито, напълно заслужено първо място на момичето Simple Smile

Аз няма с какво да се похваля или оплача - още чакаме оценки Neutral Face Но пък студента снощи си отпразнува края на сесията с колегите Grinning

# 486
Честито, МамаБлонд! Много е хубаво така да бъдат оценени децата, дава им увереност и ги амбицира за още и още!

Масово поприключват сесия, а в су започва от понеделник, та предстои да видим как ще се справи.

# 487
  • у дома...
Мама Блонд, поздравления за младата дама. Превод на поезия си изисква и усет, не само познания по езика. А тя явно го има.

Официално приключена сесия и при моята девойка. От 26.01. започва вторият семестър. Междувременно започна и стаж по специалността, а ми говори и за някакъв проект, който разработват с колеги. Много им се радвам - млади хора, дръзновени, инициативни. Успяха и да се напаснат като характери за много кратко време.

# 488
  • София
Честито МамаБлонд, страхотно постижение! Поезия се превежда най-трудно, защото преводачът трябва да има и поетически талант.

Не само в СУ и в НБУ още не е започнала сесията. Текат си предварителни изпити и презентации, предаване на проекти. Днес има предварителен изпит по испански и академично есе. Много работи им даваха през семестъра и реално ако човек си ги е правил навреме по всеки предмет би трябвало вече да си има портфолиото по предметите. Ще видим после резултатите, но у нас никога не сме гонили оценки, нито родителите ми, нито аз, а и сега младия студент не е и в специалност, в която ще му осребрят шестиците в биткойни. Дано се справи добре, пък каквото.

# 489
Браво на девойката на МамаБлонди!
При нас текат последни заверки, и започва сесията. Първият изпит е във вторник / от общо 4 /. Ще видим как ще се справи.

# 490
  • София
Успех на всички студенти, на които тепърва им започват сесиите Simple Smile

При нас в ТУ, веднага след изпитната сесия започва поправителната, която е до 07.02. Така че, ако всичко е минало добре, синковеца ще е почивка над 3 седмици.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 14:28 от Lady Cassiopeia Duval

# 491
  • Стара Загора
Браво на девойката, Мама Блонд!
Много ме радват такива постове за смислени и учещи деца.

И при нас има превод.
Сега остава да разберем как процедираме оттук нататък - от началото на 2026 г. как се подава заявление, защото първото беше уж за първи семестър, но май не е точно така.

И моята има превод. Подаде ново заявление миналата седмица, заедно с уверението от Университета, че е редовно обучение и не получава стипендия. Сесията започва в края на следващата седмица.

# 492
  • Между гори и планини
И във ВТУ сесията започва ударно в понеделник. Иначе са имали изпити по български, микроикономика, устно по основи на правото, проект и тест по ИТ. Заверките са взети, от понеделник започва стискането на пръсти , цялата седмица ще е много натоварен.

# 493
И моята днес има превод.
Здравейте!
Това, което са им превели от социалните на 15.01, дали знаете за кой месец е.
Чудим се, тъй като съвсем не отговаря на сума на предходните месеци.

# 494
Ние пак ще плащаме здравни осигуровки...
Трябвало да подаде декларация, че иска университета да ги плаща. Съответно никой не им е казал... Преди 20г в същия университет нищо не подавах...
Та, вижте си здравните на децата, да не се изненадате като мен🙄

Общи условия

Активация на акаунт