Трудово право - некоректен адвокат по гражданско дело

• 594
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
А пък аз от позицията на неадвокат ще ви препоръчам да потърсите друг. Вкл. консултация по въпроса да ви се върне част от платения хонорар за не свършената до момента работа. Какво означава да го търсиш и той да не обяснява до какъв етап са нещата ви. Или да ви уговори среща и да ги няма. Какво ви гарантира, че ще се яви на делото и вие няма да го загубите по формални причини. Или пък няма да пропусне някой срок. Колкото и да е досадно, на човек платил черирицифрена сума му се дължат малко по-подробни обяснения.
Иска от ваше име прочетохте ли? Никога не позволявам на адвокат да предприема действия от мое име без да съм прочела всичко от край до край. И никога не оставям да се гради стратегия без мое участие. В много случаи адвокатите не разбират всички детайли на стопанските отношения, въпреки че познават буквата на закона. А заетите са най-опасни защото в голяма степен пмяскат документите на конвейр. Но от случай до случай има океани разлика. Всичко това не го пиша, за да обидя съсловието или да ви стресирам. Но имайте едно на ум и вземете мерки, защото с насрочено или без насрочено дело - отношение и комуникация трябва да има. А при вашите отношения липсва.

# 16
  • Далечният изток
За мен сте напълно в правото си. Аз съм от адвокатите, които държат на комуникацията с клиентите. Уведомявам за развитието на делата, гледам да е незабавно, но понякога и аз съм ангажирана с други неща, въпреки това до ден-два съм се обадила или писала. Не се е случвало да неглижирам клиенти, да ги разхождам да ме чакат, да ме търсят по няколко пъти. Абсурд. Ще се обадя задължително да предупредя да не идват, ако ми изникне нещо непредвидено. Даже не мога да го проумея как няма да съм се чула или видяла с клиента, ако той ми пише и ме търси?! Цели 6 месеца... Не знам. Много странни методи на работа. Поне исковата молба е подадена. Ако имате КЕП, може да се регистрирате в ЕПЕП, ел. портал на съдилищата, и по вашето дело да виждате какво се случва. Или периодично да си правите справки в съда.

# 17
  • София
И аз не намирам за нормално да се разиграва клиент, да не се вдига телефона и да се бяга от среща. Едно "чакаме насрочване, понякога се точи месеци, ще те потърся веднага щом има развитие" отнема 15 секунди. Що за поведение? Подкрепям авторката да опита да проследи сама движението по делото, най-малкото за да се увери, че не е имало от съда искане за нещо допълнително, за което срокът е пропуснат. Но не би трябвало клиент да проверява работата на адвоката си. Иначе няма нищо ненормално да се чака дълго за насрочване на заседание, в София и до над година стига. Проблем е липсата на доверие и на обратна връзка.

Общи условия

Активация на акаунт