Какви са ползите от кратките тренировки?

• 1 634
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
загрявката е важна, но ми е най-неприятна и скучна. вие каква загрявка правите? дайте примерна 10 минутна загрявка

Много зависи загрявка за какво.
Ако е за вдигане на тежести първо раздвижваш хубаво врата, раменете, ръцете, лактите, китките, кръста, коленете, глезените. После вработващи упражнения с малки тежести (само лост) - навеждане, клякане, въртене  вкръста, лежанка, вдигане над глава...
Ако е за карате, без бягане не може. После същото, но по-интензивно, но без тежестите. И никога разтягане преди тренировката.
Ако е за кардио на велоергометъра може почти без хич, коленете най-вече. А после просто почваш бавно да не се стресира сърцето.

# 16
  • София
загрявката е важна, но ми е най-неприятна и скучна. вие каква загрявка правите? дайте примерна 10 минутна загрявка
15 разтягания на ластик пред гърдите, 15 обръщания на раменете с ластик, 15 катерача,  10 странични напада на страна (Cossack squat), крокодил от animal flow *2, 15 бърпита, три моста от земя, стойка на ръце на стена. Отнема десетина минути и е чудесна разгрявка, с това в различни вариации започваме кондиционна тренировка. Гарантирано не е скучно.

# 17
Основна загрявка на всички мускули:
- завъртане на ръцете от китките - по осем пъти в двете посоки
- завъртане на ръцете от лактите - по осем пъти в двете посоки
- завъртане на ръцете от раменете - по осем пъти в двете посоки
- кръгове с главата - по 8 пъти в двете посоки
- кръгове с тялото от кръста - по 8 пъти в двете посоки
- кръгове с цели крака - по осем пъти в двете посоки
- кръгове с краката от колената - по осем пъти в двете посоки
- кръгове с краката от стъпалата - по осем пъти в двете посоки
- повдигане пръсти-пета - по осем пъти
- клекове от широк стоеж- осем броя
- странични напади наляво и надясно - по осем пъти в посока
- докосване на земята с пръсти (или длани - кой каквото може) - осем пъти
- изпъване назад и отпускане до мост (ако може отгоре, ако не - от лег) - четири-пет пъти
През цялото време - дълбоко правилно дишане.

# 18
В ютюб е пълно с кратки тренировки, 15-20 мин да отделяте на ден - е супер. Разбира се, в някои от дните може и повече Simple Smile но и толкова е ок, ако нямате повече време. Аз тренирам с няколко мацки и ми е много зареждащо, дори и 15 мин да са.

Общи условия

Активация на акаунт