Отговори
# 315
  • София
Аз пък да ви питам - някой да си е подарил от времето да гледа първия тур на избора за нашата Евровизия? Беше смешно, тъжно и глухо (няма да се оплаквате вече, че не чувате нищо из БГ филмите - тук се пяха песни, но и те не се чуваха).
Ето кратък и напоителен коментар по темата:
"Евровизия" като генерална репетиция за изборите
Както при нас често се случва, уж гласуваме за едно, но получаваме друго. В изборна година сме, явно трябва да свикваме.
https://www.actualno.com/actualno/evrovizija-kato-generalna-repe … news_2547261.html

PR акция, фалшиво пеене и гласуване на шепа хора: Как българските звезди реагираха на "Евровизия"
https://www.actualno.com/music/pr-akcija-falshivo-peene-i-glasuv … news_2547267.html

# 316
Абе не е баш гласуване на "шепа xора", 87 xиляди гласа имаше зрителският вот. А той съставлява 50% от общия вот.
Не ги чети какво пишат вечните критикари от актуално.ком
Може да си съставиш сам мнение, като просто гледаш предаването от събота.
Скрит текст:

И какво значи "ПР акция"? Повечето държави, участващи на този конкурс, си имат вътрешни финали, национална селекция, в няколко тура.

А иначе този линк го пусни в темата за Евровизия:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1759738.msg50743193#msg50743193

За 1 денонощие се изписаxa 30 страници.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 11:56 от diziler

# 317
  • София
Сандокан доближи немислимите за сериал 10 пункта и изпревари във финалната си седмица Магнум по НОВА.
Определено това е акцентът от седмица 3 за 2026 г. 🙂
Не си спомням сериал на бТВ с по-добър рейтинг от този на Сандокан.

Имаме спад в процентите гледали Черешката и Стоичков, но и двете шоута са доволно над чертата.

Кой да знае? скача също и е много близо до топ 3.

За съжаление, но и напълно резонно Мамник изпадна от класацията и вече не се вижда в нея.
Миналата седмица премиерния епизод дебютира на дъното на класацията, а сега го няма, т.е. не малко от хората, които са се престрашили да го гледат явно не им е харесал и са се отказали.

# 318
  • София
Аз обичам България няма ли да има?

# 319
Ами браво на БТВ, значи правилно съм подозирала, че актуален сериал/филми са правилния ход.
Евровизия беше... интересна и предвид, че не е качвана официално никъде, а всеки си изказа мнението, ми е интересно да видя рейтинга.

# 320
Обновени данни за TV сезона до сега. Исках да почна да следя и Мамник, ама няма как, след като не се получават пълните данни.

Предаванията със * са с леко изкуствено завишени рейтинги, защото средният им резултат е взет само от най-високорейтинговият епизод от конкретната седмица. Останалите предавания, които са без звездичка са с точните рейтинги включващи абсолютно всички епизоди, независимо дали са имали един или шест епизода през седмиците.

# 321
  • София
Без лоши чувства, но с досада, тъга и почти с безразличие: гледам трагикомедията "БГ Евровизия". Участници - които и жури и публика познават добре. Те си пеят каквото искат и каквато могат песен. Всичко е върхът. Много етно и фолклор. Ооообаче - тази вечер се избира само "Глас", т.е. Гласът - на когото сетне едни планетарни специалисти ще му пишат песента за Виена. (Ще ми се на Роксана - примерно - етнорап да й дадат...)
Боже, колко сме манталитетно обременени и нищо не може да ни промени - ни нови времена, ни осъзнатата глупотевина "Политико-етно-визия", ни прагматизъм, ни БНТ (която в преобладаващи от 24 часа ефир - е още във времената на Чичко Филипов).

ПП. (И аз като Нина Николина, ама още по-сериозно:) Да избират Дара, да напишат песен с етно рефрени и друг модерен микс (Стунджи маа с пръчка по тъпан, Рокси и Мона припяват "Юначе, евроюначе...", Прея вкарва стих от химна ни в гърлен соул, рок групата пуска по някой риф в слабо време); тия гореизброените участват на сцената там като реквизит и бекграунд. Simple Smile
ПП.2 Всъщност, двете рок групи (истински и рок), т.е. Керана и Глоу, в момента няма от какво да се притесняват или срамуват на европейска сцена. Ала точно на непредвидимия политкоректен и набеден конкурс, едва ли имат шанс. Просто ще бъдат едни от неколцината там, които свирят и пеят музика добре и актуално. Останалото би било късмет.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 22:21 от EmBrother

# 322
Потрес е положението. Ама дай в темата за Евровизия де:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1849873.600

# 323
  • София
Дизи, не ща да влизам там. (Хайде, ще сложа линк към този ми коментар. И е последно дописване.)
Наздраве и завиждам на негледащите!

# 324
# 325
  • Другата България
Последно кой ще ни представя на Евровизия?
Приключи ли гласуването?

# 326
  • Варна
Последно кой ще ни представя на Евровизия?
Приключи ли гласуването?
Дара ще ни представя.
На второ място беше Михаела Маринова, която ПЯ по-добре от Дара. Аз лично гласувах за Дара, защото Евровизия не е конкурс за глас. Мисля, че ще успее да грабне вниманието най-малко.

# 327
То големи скандали се развиxриxa за манипулация на вота. От БНТ чак излязоxa с обяснение в "По света и у нас".
И тук е публикувано.

Блокирали били над 1,5 млн. гласове от Китай, отчетени като опит за манипулация на вота.

# 328
  • София
Силен старт на Лъвицата на Шеридан по бТВ! 😊
Изобщо бТВ качват много яки западни сериали и това се отразява и в рейтингите. Логично.
Сериозен спад при шоуто за Стоичков!

# 329
  • София
Като не превключих веднага канала след КДЗ, попаднах на "Нула нула нула" по романа на Савиано и ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт