Интересни имена за момиче

• 1 224
  • 30
  •   1
Отговори
Ще имаме момиченце. От началото на бременността съм се спряла на името Лорен. Искам да чуя различни мнения. Как го намирате?

# 1
  • София
Не ми харесва. Особено ако ще бъде с българска фамилия.

# 2
А защо не просто Лора?

# 3
Намирам го като име на готварска рецепта Киш Лорен

# 4
И на мен Лорен ми е странно и не ми харесва. Освен това , има вероятност да се чете с погрешно ударение, както е фамилното име на София Лорен.
Предлагам Лора или Лаура (по-добре първото). По-малко от тези две би ми харесало Лорена, но все пак по-добре от Лорен.

# 5
  • София
Не ми харесва.
А и е безполово.
Може би с чужда фамилия Лорън Робъртс, Лорън Санчес.
Иначе Лорен Иванова или Лорен Попова ми е меко казано странно.
Лора е страхотно име и е много харесвани и популярно и в други страни, а стои добре на български дете, ако фамилията е българска.
Лорена също е по-добър компромис.
Или Лаура с италианска или испанска фамилия.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 12:20 от Fever Ray

# 6
Не ми допада, все едно да кръстиш момчето си Ерик. Имаме толкова красиви и съвременни български имена, които носят наш дух и звучат естествено. Чуждите имена просто не си отиват с българските презимена и фамилии, звучи несъразмерно.

# 7
  • Melmak
Поредният напън за оригиналност. Пишете я Лора и това е. Какво е това Лорен? Лорен Петрова? Ужас….

# 8
  • Пловдив
Намирам го като име на готварска рецепта Киш Лорен
Или на София.

# 9
Като в скорошна тема, може да се окаже, че единият родител е чужденец, и за това...

# 10
  • Далечният изток
Ами да каже. Детайлите са важни.
С чужди презиме и фамилия ли ще е, с български ли, къде ще се роди това дете, в чужбина ли ще живее и т. н...
Иначе и от мен по-скоро не като име за момиче. Звучи ми като фамилия точно заради София Лорен. Има женско име Лорейн иначе. И Лорийн съм чувала.

# 11
  • Melmak
Ако има такива детайли, да ги каже.
Сещам се за Киара Маджарова. Не коментирам жената като цяло, бивша гимнастичка, настояща фолк певица и реалити звезда. Но… това име с тази фамилия просто не звучат!
Представям си Лорен Кирилова. Лорен Йорданова. Лорен Терзиева. Ми не звучи.

# 12
Лора, Луиза

# 13
Ако ще е с българско презиме и фамилия, също смятам, че няма да стои добре, някои дори може да го помислят за мъжко име, защото завършва на съгласна. Иначе не съм против нестандартните имена, стига да хармонират с презиме и фамилия.
Предлагам Лора, Флора, Лидия и Леда. Луиза също е много красиво име. Леко раждане и живо и здраво момиченце! 💕

# 14
Хората вече са написали - Лора. Лорен въобще не ми допада.  В детската ще и се подиграват, че е с мъжко име, малките не разбират от такива имена, а и при нас не са разпространени. Ако фамилията е българска, още по зле. Примерно Лорен Николова или Иванова. Ами звучи зле.

Общи условия

Активация на акаунт