Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 2 545
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
И аз смятам че е по добре да си имаш другарче. Три пъти лежах за тази бременност и винаги сме си помагали със съквартирантките-и за разни физически неща и на метално ниво-да не психясаме.

# 61
  • В твоето съзнание...
То си е до човек. Аз бях в индивидуална стая и пак бих била, изключително притеснителна съм и дори бих се ограничавала да ставам нощем до WC, за да не шумя на съквартирантката си. Лежала съм в двойна стая по друг повод и въпреки, че жената с мен беше приятна пак си имах напрежение, поради моите си лични "отклонения".

# 62
Аз си бях сама и двата пъти, беше ми много спокойно Sweat Smile С всичко се справях, само за къпането използвах момента когато вземат бебето за вечерния тоалет. Но моите бяха нормални раждания, със секцио предполагам е по-трудно.

# 63
Момичета,
Някъде из всичките теми за Вита прочетох, че има една родилна зала и ако се засекат две родилки се слага параван? Също така - в цената за раждането какво влиза?  Като например изследвания, сапуни, тоалетна хартия, храна и т.н Защото в началото на темата има списък с нещата, каито влизат, но след това из мненията Това като чета се оказва различно. Доста промени има явно.  Не разчитам на информация от сайта, защото в сайта например не намерих информация, че не може да присъства бащата, а ето, че се оказва, че не може от известно време.

# 64
За родината зала не мога да кажа, защото бях сама като раждах. Но има два стола, да. А в предродилно-две легла.
Осигуряват Сапун и тоалетна хартия в стаите, дават нощници(можеш да си поискаш от санитарките нова, ако се чувстваш много мръсна). Има еднократни Чехли като от хотел, ама не стават за нищо-носи си джапанки. Храна-три пъти на ден, дали става за ядене е крайно субективно 😁 при мен всичко изследвания и лекарства бяха включени с изключение на ампула Албумин която трябваше да ми купят и донесат. Ама това е специфично. Упойка та също е включена. Има и такива еднократни подложки и превръзки, но по добре си вземи и твои превръзки и бельо.
Няма Сешуар, ако мислиш че ти трябва, дават малка и голяма кърпа.

# 65
Лолиа много добре е описала какво включва цената - упойки, превръзки, изследвания, тоалетна хартия, обезболяващи, вода, храна, памперси и дрешки за детето.. каквото се сетите 😁 Санитарките са изключително мили и ако си поискате нова нощница или кърпа няма да Ви откажат, стига да има останали чисти разбира се. За следващото ми раждане ако е във Вита само с документи, четка и паста за зъби, чехли и чаша за вода ще ида 😅
Аз си носех мои си след родилни превръзки, но първото момиче с което бях в стая ползваше тези от болницата, защото каза че са ѝ допаднали повече от тези, които тя си е носела.

Аз три пъти съм лежала и се радвам че и трите пъти бях в двойна стая с някого, защото наистина помага. Някак си усещаш, че времето минава по-бързо като има с кой да си говориш. А за помощта изобщо да не говорим, трябва да си някой изрод, че да не го направиш. Много се радвам, че имах възможност да помогна, така както на мен ми помогнаха, когато имах нужда след операцията ❤ Моята първа дружка по стая, когато постъпих за раждане, тъкмо беше родила естествено и я беше много страх да стане, та аз ѝ помагах с каквото мога докато тя се изправи.

# 66
Бащата има достъп до коридора пред родилното за визитация и до стаичката, за да види бебето през прозореца. Не само, че не може да спи там, ами не може и да влезе изобщо.
В Св София може, в Св Лазар също мисля, че може. Ако неонатологията им не беше 1во ниво сигурно щях да раждам в Св София.

Свети Лазар е единствената болница, в която присъствието на бащата се поощрява по всякакъв начин от раждането до възстановяването на майката. Simple Smile
За справка, неонатологията им е от второ ниво.

# 67
Да, поправиха ме вече. Последно като проверявах беше първо, хубаво е, че е вдигнато.

Аз бях сама и двата пъти и ми беше идеално. Проблема е, че стоях много и ми липсваше М, липсваше ми щерката, никога не се бяхме делили за нощта, а нямаше как да дойдат. И като цяло исках да се разкарам. Не, че ми е трябвала друга компания. Всеки си има нуждите Simple Smile

След операцията преди няколко години се паднах с една мацка, която беше решила, че няма да чете нищичко по темата и беше в шок като излезе от упойката и ѝ се случваха неочаквани неща. Обяснявах и успокоявах, звънях на майка ѝ, защото стана късно и тя не можеше да се обади, после ѝ давах от моите бонбони за гърло, черпих я сламки, за да духа в шише и да не я боли от газа... Обаче за след ражданията исках уединение. Стигаха ми всички влизания и излизания на персонала през 15-20 Мин. Носех си таблета, първия ден плетох гривни, като цяло не съм скучала.

Общи условия

Активация на акаунт