Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 4 583
  • 111
  •   1
Отговори
# 75
здравейте, има ли дама, която е раждала естествено при др Китанова и може да сподели впечатления? как е минало всичко?

# 76
здравейте, има ли дама, която е раждала естествено при др Китанова и може да сподели впечатления? как е минало всичко?

Здравей! Аз раждах при Китанова естествено. Цялата бременност си следих при нея и съм доволна. Никой не ми я беше препоръчвал, само бях чела добри отзиви за  нея и й се доверих. При самото раждане беше плътно до мен в предродилна зала, говореше ми между контракциите. В родилна зала тя си ме изражда (казвам го, защото съм чувала от приятелки, че докторите стоят до тях, а друг изражда бебето). После тя ме ши, тъй като имах малък разрез, за да излезе бебето. Всеки ден минаваше през стаята да ме види. Харесвам я, защото не дава нищо излишно, не прави излишни изследвания, както се казва не се притриса, не се лигави, кара по същество. Ако имаш някакви въпроси, питай смело 😊 Според мен няма да сбъркаш, ако избереш да раждаш при нея.

# 77
Ще се включа и аз с мнение за д-р Китанова, два пъти секцио, но бях и двата пъти с надежда за естествено раждане, но не стана, не съжалявам!
Не стана не заради пришпорване от лекаря а заради моя организъм.

Имам две живи и здрави, прекрасни деца и двете бременности следих при докторката и съм много доволна, както каза момичето преди мен без напрежение , доктор Китанова е прекрасна каквото и да кажа за нея ще е малко. Също така ми е Гинеколог още от тийнейджърска възраст, това е над 12 години.
Няма да сбъркате ако се доверите!

# 78
Благодаря момичета! На мен също д-р Дойчиновски ми препоръча за профилактични прегледи д-р Жанин Даскалова или д-р Китанова, но понеже правим опити за бебе се зачудих дали не е препоръчал и друг. А някой има ли информация в МЦ Хубча при д-р Диана Йорданова защо няма налични часове след януари.

# 79
Здравейте, Дами, може ли актуална информация от дами, раждали във Вита? Условия, отношение, храна, абе всички детайли до най-малките ме интересуват. Също събирам всякакви мнение за раждане и следене при др Здравка Богословова.

Благодаря! Simple Smile

# 80
Благодаря момичета! На мен също д-р Дойчиновски ми препоръча за профилактични прегледи д-р Жанин Даскалова или д-р Китанова, но понеже правим опити за бебе се зачудих дали не е препоръчал и друг. А някой има ли информация в МЦ Хубча при д-р Диана Йорданова защо няма налични часове след януари.

Може би спира да работи в този МЦ, а съвсем възможно е и още да не е излязъл графика с часовете за месец Февруари.

Lady77, в предходната тема доста подробни отзиви сме давали раждалите 2025 от началото до почти самия край. Условията за мен са повече от добри, няколко пъти съм лежала и се чувствах като на хотел. Отношението на лекари, санитарки, акушерки също е много добро - има изключения разбира се, но са малко. Храната не е най-вкусното нещо там - имат както хубави така и лоши манджи, но винаги можеш да си поръчаш храна от вън или да помолиш някой близък да ти донесе. При самия прием за раждане не се нуждаете от 2 куфара багаж - болницата всичко подсигурява, както за Вас, така и за детето. Дрешки, памперси, мокри кърпи за детето, следродилни превръзки, нощница, кърпи и т.н. От Вас само се искат документи, чехли, чаша/бутилка за вода, бельо и това е. Много недоволни има от неонатология това го имайте предвид. Въпреки всички негативи, с които съм се сблъскала, позитивите са много повече и отново бих родила там.

# 81
Много благодаря за отизвите за др Китанова!:)

# 82
Здравейте, Дами, може ли актуална информация от дами, раждали във Вита? Условия, отношение, храна, абе всички детайли до най-малките ме интересуват. Също събирам всякакви мнение за раждане и следене при др Здравка Богословова.

Благодаря! Simple Smile

Две раждания във Вита, последното миналия месец 12.2025г. Първото си дете родих пак там през 2022г.
Сега условията, лекарите, неонатология , храна всичко беше на високо ниво, всички са много мили, добри само позитиви мога да кажа , останах изключително доволна, не знам какво се коментира за храната имаше три степенно меню, аз всичко си изяждах храната изобилстваше, не ми трябваше шише , те ми дадоха, за чистотата е на много високо ниво, стаите са като хотелски, чисти се постоянно, сменят се чаршафи, неонатологията бяха мили, бебето ми винаги беше чисто преоблечено съдействаха с кърменето. Каквото поисках ми стерилизираха и насърчаваха да кърмя бебенцето си  и съм супер щастлива и доволна че отново избрах Вита ! Живи и здрави да са лекарите и целия екип, който избира болницата , няма да сгреши! Ако всичко е наред с бременноста ви нямате нужда от първо ниво неонатология изобщо не се чудете, дали си заслужава избора на болницата.

# 83
  • Замък сред облаците
Първо ниво неонатология е най-ниското, трето е най-високото Wink

# 84
Споменах бутилката за вода тъй като понякога искат понякога не. Два пъти лежах преди раждането и бутилка винаги те ми даваха, но при приема за раждането казаха, че аз е трябвало да си взема и съответно трябваше да ми донесат от вкъщи. А и честно казано при секцио, както бях аз, моята бутилка която беше със сламка за вода ми беше доста по-удобна от колкото техните чаши за вода със сламка.
За кърменето наистина насърчават, но нека бъдем честни, не на всеки могат да окажат помощ. Много зависи отделението колко е пълно и акушерките колко са заети.
Ако след раждането бебчето се нуждае от по-добро ниво неонатология мисля че имат сключен договор с Токуда и бебчето отива там.

# 85
Първо ниво неонатология е най-ниското, трето е най-високото Wink

Радвам се , че не трябва да знам кое точно  ниво касае недоносени бебета, смятам че която се интересува от мнение за болницата е наясно , че не са с най-високо ниво неонатология  и знам, че бебета преди 34 г.с не израждат там а се насочват към болници с високо ниво неонатологично грижа.

# 86
Ох кога ли ще седна да си напиша моя отзив... За една седмица не ми смениха чаршафите нито веднъж, храната беше ядлива, освен в дните с готвено зеле (срещу което и лекарите роптаеха предвид колко неприятно е току-що родила да се подува) и краставици удавени в оцет + нещото средно между пача и саздърма. А аз не съм претенциозна! Но оцет и желирано накълцано месо ми дойдоха в повече. И за седмица единствения плод, който получих, беше една печена ябълка.
Шишета имах две, защото се бяха объркали и добре че, защото си ги ползвах за мишниците.
Но да, стерилизираха хората, поне това си спестих този път. На светли ни години са от преди 3, не отричам.
Предния път бях в много по-хубава, новичка и просторна стая, този път беше с доста захабени мебели със следи от влага.

# 87
+1 за горния коментар.

В никакъв случай не съм недоволна от условията и болницата, но фактите са си факти. И на мен никой не ми смени чаршафите или хавлиите. А за храната - еми, не е готино да ти сервират оцет с краставици и желираното месо (каквото и да беше, изглеждаше ужасно). Определено храната им куца. Доста им куца.

От неонатологията не мога да се оплача, явно съм попаднала все на готината смяна.

# 88
Здравейте, ще може ли някоя от вас да сподели за естествено раждане в болница Вита, което да се е случило при д-р Василева или Чорбова например? Интересува ме дали са окей с естествено раждане както те, така и в самата болница и как се случва това, когато съм с избор на екип. Тенкс!
Мерси!

# 89
Доктор Чорбова е много За естественото раждане. Две естествени раждания имам при нея. Страхотен специалист е, за мен дори най-добрия в болницата и неслучайно е завеждаща отделението. Не е особено приказлива, но всичко, което е важно го споделя и отговаря веднага на запитвания.

Общи условия

Активация на акаунт