Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 12 246
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • Замък сред облаците
Ето акредитацията от МЗ: https://share.google/XSKmNVopMog3cEXHT

Ще я включа в следващата тема.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 18:34 от АА

# 271
Ходила съм на извънреден преглед след инцидент в работен ден. Писах на Дойчиновски, обясних, каза да отида, отидох, обясних и ме прегледаха.
Извън работно време съм ходила само на тонове, но ми се налагаше да ходя почти всеки ден по два пъти и им бях свикнала на "ако не се размърда те приемаме" след като преносих едни хубави 10 дни.

Според мен е нормално да си вържат гащите. Медицината не е точна наука. Ще ви пуснат, ще ви стане лошо, нещо друго ще се обърка, може да няма нищо общо с това, за което сте отишли, и после "Ама то те я пуснаха, защо като е била за прием?"

На заемам страна, знам, че е досадно, но стане ли нещо после ще ги разкостят. Дойчиновски не мирясваше докато не види хубави тонове. И нямаше да ме пуснат да си тръгна даже да си взема нещата, ако имаха каквото и да е съмнение. Можех да прегракна да повтарям, че по целия път към прегледа плода ме е сцепил от шутове, но докато не види хубави запис не сваляше гарда.

Не говоря за драмите 2022-2023, когато всички бременни минаваха рутинно стрес интервю с баш шефката. Там беше пълна пародия.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 11:59 от Inferiya

# 272
Капацитетът надали е толкова голям, за да приемат всяка отишла да се прегледа поради някаква причина. Това с връзването на гащите е несериозно, защото по този начин може да предизвикат излишно безпокойство в бременните жени. За мен ако на прегледа няма нищо притеснително, това може да се обясни. А е вярно, че всичко може да се случи, но това вече е далеч от медицината. Тогава всяка бременна 9 месеца да лежи в болница защото нещо може да се случи.

По отношение на договорът с Токуда да, вероятно е така, но по мое време не се раждаха под 36 седмица там и се превеждаха масово, а сега знам за 2 случая на познати, в които бебетата бяха интубирани и им правиха сърфактант, и доста тежко беше едното, но го излекуваха

# 273
Момичета, според вас в 33 г.с дали ще е късно да отида при д-р Дойчиновски на първи преглед, ако искам той да води раждането ми. Има часове когато ще съм в 29-та и след това в 33-та чак, но ми се иска да използвам още някой друг преглед при лекарката си по НЗОК, че като им знам цените във Вита ...

# 274
Няма да е късно да отидеш когато и да е (дори 37-38 седмица, стига да не си родила). Занеси му цялата папка с изследвания, която имаш и това е.

# 275
По отношение на договорът с Токуда да, вероятно е така, но по мое време не се раждаха под 36 седмица там и се превеждаха масово, а сега знам за 2 случая на познати, в които бебетата бяха интубирани и им правиха сърфактант, и доста тежко беше едното, но го излекуваха

По кое време е било това? С първата ми бременност през 2022 си спомням, че във Вита поемаха раждания най-рано в 34-та седмица. Мисля, че и сега е така.

# 276
Първото го родих още в старата вита, второто и третото са в новата база (2018 и 2020). Много познати съм насочила и продължавам да насочвам натам, защото съм доволна и за мен тази болница е чудесна откъм специалисти, обстановка и качество

# 277
Първото го родих още в старата вита, второто и третото са в новата база (2018 и 2020). Много познати съм насочила и продължавам да насочвам натам, защото съм доволна и за мен тази болница е чудесна откъм специалисти, обстановка и качество

A при кой лекар раждахте ?

# 278
Д-р Кълвачева и Ева Павлина Simple Smile
Нарочно написах и акушерката, защото съм раждала нормално и точно тя беше основният фактор в това раждане. Повечето коментират лекарите си и това при кой ще раждат, но не знаят, че точно за нормалното раждане, акушерката е тази, която е неотлъчно до тях и реално води раждането накрая.

A при кой лекар раждахте ?

# 279
  • Замък сред облаците
И за акушерка Петя Трифонова давам положителен отзив. 🥰
По принцип във Вита няма избор на акушерка, доколкото знам обаче.

# 280
Няма, но 2 от пътите попаднах случайно на нея Simple Smile Петя също е страхотна и мисля, че единият път бяха двете на смяна, но Ева беше с мен. Акушерките им са много добри- има и една Тина, Ваня и Цвети. Те също са много готини. На останалите не им запомних имената.

# 281
Не работи с НЗОК. За НЗОК мога да препоръчам д-р Китанова. Секциото беше 2900лв август 2025. Ходих всеки месец на прегледи като последните седмици имах тонове всяка седмица и ехография през седмица. Има пакети за бременност. Може да видиш ценоразпис в сайта на Вита. Д-р Дойчиновски е прекрасен лекар и неслучайно всички страдахме, когато замина.

Тъй като изобщо не съм наясно. Щом не работи с НЗОК значи трябва паралелно да се запиша и при някой, който работи с НЗОК ли, за да ми издава болничните или може и Дойчиновски да ми ги издава?

Аз не съм се записвала при лекар по НЗОК защото две мнения и едно от морфологията щяха да ми дойдат в повече, още повече изцяло му се доверих за всичко и не съжалявам за изгора и решението си определено

# 282
Аз се проследявам при д-р Дойчиновски. Избрах го заради позитивните мнения и към момента му се доверявам напълно. Притеснява ме повече нивото на болницата като цяло и възможността им да реагират в случай на проблем. В същото време не искам да сменям проследяващия лекар.  Вие имали ли сте такива притеснения и основателни ли са те? Още всичко ми е много ново и се ориентирам в ситуацията.

Аз родих в 34-та гестационна седмица. Благодарение на навременните и адекватни решения на д-р Дойчиновски успях да получа двете инжекции за узряване на белите дробове на бебето. След това екипът на неонатологията се оказа изключителен. Според мен е силно подценен, защото по форумите постоянно се говори за Токуда, а не мисля, че това е справедливо. Моето бебе беше под 1900 г., а те се справиха прекрасно. След изписването ни дори известен професор, който прегледа детето, ги поздрави за отлично свършената работа. Надявам се това да даде отговор на въпроса ви.

# 283
Привет, моля за Вашето мнение за    
Д-р Красимира Несторова
Акушер-гинеколог

Общи условия

Активация на акаунт