КАУФЛАНД - тема 78 ЕСЕННО-ЗИМНА 2025

• 46 909
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Ами много хора сега се чудят как да се отърват от натрупаните монети и ще ги направят само с карта сигурно. При нас вече една или две от тези за комбинирано плащане са само с карта. Явно са блокирани.
Никога не съм разбирала такова събиране на монети. Нито е удобно, нито се пести по този начин.

# 181
При нас махнаха част от касите, където можеше да се плаща и с кеш, направиха ги с плащане само с карта. Така са решили според мен. Мисълта ми беше, че можеше да уточнят какво точно имат предвид под "голямо количество монети". А и кой може да спре клиент да си плати цялата сметка с жълти стотинки на обикновена каса? Който иска да пласира жълти монети в магазина, така или иначе ще успее по единия или другия начин...🙂
Сега...чак големи буркани с жълти монети аз никога не съм държала вкъщи.

# 182
Скрит текст:
Цитат
Здравейте! Може ли някой да даде мнение относно двата уреда за гладене с пара на Тефал и Филипс.
Кой от тях бихте препоръчали?
Имах Тефал, според мен за нищо не става. Подарих го, гладя си с нормална ютия - доста по-удобно и бързо.

Много благодаря за изказаното мнение!

# 183
  • оттам, откъдето започва България
Веднъж ми се случи, но няма да го забравя.
Не беше скоро. Вечерно пазаруване. Зарадвах се, че на едната каса има само един мъж с пакет кори за баница. Застанах да го изчакам и незнайно откъде той изкара буркан с жълти стотинки и започна да ги прави на купчинки, за да достигне посочената сума. След това започна да ги пуска и естествено блокира касата.
Дойде служителка, оправи касата, но не му направи забележка и той си продължи и в крайна сметка така си плати покупката. Останаха още много стотинки в буркана му.
Явно всяка вечер ходи да купи нещо, когато уж хората са по-малко, за да може да пласира стотинките си. Simple Smile

# 184
По време на Жан-Виденовата зима един мой познат собственик на кафене изхвърляше жълтите стотинки... Yum

# 185
Стотинки или центове, всичко е пари!
Както искат, така ще си плащат хората, не крадат нали?!
Защото редовно виждам мургавелите с по 2 деца, ходят взимат ядат, бутат по ръкавите на якетата самите деца, Мафия!!

# 186
Не е редно кражбите да са причина да се оправдава некоректно поведение. Който събира монети, да си ги обменя в банката. На никого няма да му бъде приятно някой да застане с буркан пред него и да брои с часове.

# 187
Ето затова са табелите, които са сложили. Аз не виждам нищо чудно.

# 188
Това с монетите според мен тръгна от изявление на един, който не знам каква позиция имаше, май беше за модерна търговия нещо си. Той защитава само чуждите вериги, и каза, че било много тежко за магазините да се разправят с монетите. Те тежали, то нямало какво да ги правят, то хиляди проблеми предизвиквали, да ги ожалиш. Всеки път касиерките питат хората дали нямат монети. Допреди тази седмица нямаха никакъв проблем с монетите.
Машините за жълтите стотинки ги премахнаха преди да се разбере, че ще приемем евро. Поне в тези два магазина, в които аз съм ходил. Тоест не е било заради софтуера си мисля.
Сега са приели, че в периода на двойно разплащане не може да се плаща с повече от 50 броя монети наведнъж, независимо от стойността им. В този смисъл, Кауфланд нарушават това правило, което дори не е влязло в сила още. 50 монети по 2 лева са 100 лева. Нарочно един приятел плати с монети сметка от над 80 лв. преди две седмици. Монетите бяха доста над 50 броя, от всички видове. Машината нямаше абсолютно никакъв проблем да ги обработи и приеме. Трябва да кажа, че това стана късно, беше около 21ч. През деня тези устройства са заредени с монети да връщат рестото, така че трябва да се има предвид.
Монетите от всички видове са законно платежно средство. Хората не крадат! Като не им изнася на тия вериги, да лобират и да забранят монетите със закон. Тъкмо ще спестим от сеченето им.
Има много хора, които не плащат с карти или си искат пари в брой. Не може да ги съдим, нито да ги смятаме за изостанали. Още по-малко да им казваме - ама как ви се занимава, ама това, ама онова.
Монетите са част от тези пари. Омръзна ми да се гледа комфортът на другите, а на собствените си хора да усложняваш живота постоянно. Да премахват тия каси с кешово плащане и да си запушват касите с касиерите пак. Хората веднага ще се пренасочват или ще изчакат догодина, когато банките няма как да откажат тези стотинки за обмяна. Да видим тогава какви такси ще се появят и как държавата ще ги озапти. Ясно ми е как де, но нека изчакаме.

# 189
  • София
Ами отвори един магазин, инсталирай машина и приемай монети до безкрай.
Трябва да се прави разлика между право ( да заплатиш с монети ) и злоупотреба с право ( да ползваш магазините като безплатен чейндж и да си изсипваш бурканите дето сам не можеш да си отговориш защо имаш ).

# 190
Кое налага да се броят монети пред машината, вместо просто да се изсипват на части? При еднократното ми плащане с монети машината сама си ги броеше, нямаше забавяне от моя страна. Направих доплащане с карта, нямах голяма сума в монети и всичко приключи бързо и без драми.

# 191
Не се изсипват. Пускат се по една. Иначе машината греши и ги връща обратно.

# 192
Безсмислено е да се обсъждат стотинките,понеже след месец+ няма да ги има...

# 193
Ще има евро стотинки и пак ще слагат в буркани...

# 194
  • София
Безсмислено е да се обсъждат стотинките,понеже след месец+ няма да ги има...
Много смислено е даже. Центовете пак ще се трупат по буркани незнайно защо и всички ние ще плащаме за изработката на нови които са нужни на търговците.

Общи условия

Активация на акаунт