Много висок холестерол - 2

• 1 784
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Изписват и народа гълта. Години масова психоза и насаждане на страх от холестерола. Същото правят и с кръвното. Над 120 горна граница вече го водят високо.

# 16
Може ли да ми помогнете с мнение, виждам, че холестерола е висок и искам да знам дали да се притеснявам!

# 17
Нищо му няма.

# 18
Може ли да ми помогнете с мнение, виждам, че холестерола е висок и искам да знам дали да се притеснявам!

Идеален е. Висок е HDL,с което малко хора могат да се похвалят. Съчетано с ниски глицериди е идеално.

# 19
  • София
Колко ти е висок? Дай целия липиден профил.

Лошият холестерол е с почти единица нагоре. Добрия е в норма, триглицеридите също.

# 20
Колко са триглицеридите? Оптимално е да са под 1.

# 21
самоцитирам се от предишната тема - https://bg-mam.ma/p/1003813/50007310
почти три месеца взимам предписания ми Ezen /езетемиб/ и днес реших да проверя има ли някаква промяна, в друга лаборатория, не в тази, която обичайно си пускам изследванията, при мен има някакъв ефект

лошият холестерол е намалял на 2.86 /от 4.41/, съответно и общият сега е 4.63 /от 6.13/, триглицеридите и добрият холестерол са точно същите стойности като през юли, така че считам, че резултатите са достоверни, доколкото са различни лаборатории; промени в храненето нямам, даже бих казала, че не съм се ограничавала никак през този период, не ми харесва, че добрия не мога да го вдигна, но освен да спра да пуша /което знам, че е задължително, но не става просто ей така/, наистина не знам какво да направя вече

# 22
самоцитирам се от предишната тема - https://bg-mam.ma/p/1003813/50007310
почти три месеца взимам предписания ми Ezen /езетемиб/ и днес реших да проверя има ли някаква промяна, в друга лаборатория, не в тази, която обичайно си пускам изследванията, при мен има някакъв ефект

лошият холестерол е намалял на 2.86 /от 4.41/, съответно и общият сега е 4.63 /от 6.13/, триглицеридите и добрият холестерол са точно същите стойности като през юли, така че считам, че резултатите са достоверни, доколкото са различни лаборатории; промени в храненето нямам, даже бих казала, че не съм се ограничавала никак през този период, не ми харесва, че добрия не мога да го вдигна, но освен да спра да пуша /което знам, че е задължително, но не става просто ей така/, наистина не знам какво да направя вече
Само Езен ли пиете и по колко мг. на ден?

# 23
да, само него, по 1 таблетка от 10 мг вечер

# 24
  • Карлово
Преди два дни ходих на кардиолог. Носих си и изследванията за липиден профил. Холистеролът ми е 6,8, по-висок от твоя, но това е от поне 10 години. Лекарства вземах само първата година. Носих и стари изследвания от юли месец тази година, показател за общия холистерол 5,8. Докторката каза за тези показания статини не изписвам. Яж яйца, месо, сланина, ако искаш, само сладко НЕ. В подкрепа на нейната препоръка, обяснявам покачването на холистерола ми. Пролетта избягвах всякакви сладки неща, никакъв алкохол, никакви газирани и подсладени напитки. След това не се съобразявах със организма си и шоколади, бонбони... вафли по някой път и резултатът е налице. Нямам сърдечни проблеми.

# 25
Трябва да я почерпиш тази докторка. Рядко се случва да получиш адекватен съвет.

# 26
  • Варна
И аз това щях да кажа. Впечатлена съм

# 27
  • Карлово
Трябва да я почерпиш тази докторка. Рядко се случва да получиш адекватен съвет.
Млада е на тридесет и няколко година. Майка и също е кардиоложка. Та обяснимо, че информацията и е и актуална. Пациентите и са във възторг от нея.

# 28
  • Варна
Може ли да споделите коя е, че наистина е ценно това!

# 29
  • Карлово
Разбира се д-р Александрина Папардова. Аз обаче съм от Карлово. Може и в Пловдив да работи, не зная.

Общи условия

Активация на акаунт