Много висок холестерол - 2

• 4 738
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Доплер е било. Може да обмислите за по-цялостна картина да ви направят скенер с контраст т.нар. CT-ангиография (неинвазивна безопасна процедура). Там ще се види самото сърце и има ли плаки като ще се установи и скор индекс относно калцирането. Аз бях на кардиолог минлаата седмица който като ми видя холестерола как се е повлиял от статините и триглицеридите от фенофибрата ми каза че е абсурд да се мисли за PCSK9 инхибитор и че с тези добри резултати в сравнение с изходното ниво никога няма да мина комисия да ми изпише Репата която се бие на 2 седмици или другото(изплъзва ми се името му) което се слага на 6 месеца. Така че продължавам със статините и фенофибрата като сега по идея на кардиолога включваме и езитимиб с цел ако холестерола падне  още  да намаля дозата на статина, като крайната цел ще е да остана на фенофибрат + езетимиб защото като цяло те имат по-малко странични ефекти + минимално възможната доза статин.

# 61
Може ли някой да препоръча свестен кардиолог в София, който би предложил адекватно лечение за справяне с високия холестерол?

# 62

Общи условия

Активация на акаунт