С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 426
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Дразнят ме родителите, които кръщават децата си със супер префърцунени имена! Сега ми попадна във Facebook една, която си е кръстила детето Фейлин-Майлс🤯 И не, не е момиче, момче е! Да, не е с напълно български произход, но даже и на чужденците не би им хрумнало толкова абсурдно име.

# 256
Дразнят ме хора, особено такива от срещуположния пол, които отвреме на време решават да те питат нещо по чата или да ти честитят разни празници, и това всеки път е придружено с любовни стикери и емоджита - целувки, сърца, влюбени очи, и тем подобни. Къв си ми ти че да ми пращаш подобни глупости! И то най-често е от хора, които баш не са ми никакви - познати, бивши колеги, настоящи, съседи. И аз получавам такива, и мм, и други хора са ми споделяли... Странно ми е.

# 257
  • here and now
Дразнят ме майките натегачки, които държат да съберат пари и за всеки повод да купят "хубав" подарък за госпожата, за да покажат "уважение".
Често се купуват неща, от които госпожата няма нужда, децата им не знаят защо са отишли на училище, но ... купуваме хубави подаръци и показваме уважение.
Моля, ако някой се е припознал, да не ми изтъква доводи, до сега съм чела такива. Не ме убедихте, че това е начина да покажем добро отношение и благодарност!

# 258
Алис, върнахте ме 15 години назад, когато в класа на щерката събираха пари за чанта на госпожата за 350 лв. Дали искаш или не, никой не пита. Даже не помня каква чанта й взеха и дали въобще й хареса.

# 259
Дразнят ме хора, особено такива от срещуположния пол, които отвреме на време решават да те питат нещо по чата или да ти честитят разни празници, и това всеки път е придружено с любовни стикери и емоджита - целувки, сърца, влюбени очи, и тем подобни. Къв си ми ти че да ми пращаш подобни глупости! И то най-често е от хора, които баш не са ми никакви - познати, бивши колеги, настоящи, съседи. И аз получавам такива, и мм, и други хора са ми споделяли... Странно ми е.

Прекалено значение им придавате на тези сърчица и целувки. Емотикони като емотикони, в повечето случаи нищо особено не изразяват, нещо като дежурните усмивки или палец нагоре.

# 260
  • SF
Алис, върнахте ме 15 години назад, когато в класа на щерката събираха пари за чанта на госпожата за 350 лв. Дали искаш или не, никой не пита. Даже не помня каква чанта й взеха и дали въобще й хареса.

Въобще не е по темата, но и мене ме дразнят несъобразените подаръци. Има чанти и за 350, и за 550 лева, които госпожите не биха носили, защото не са в техния стил.
Така подаряваха чанта на мениджърката ни, марка   F..., много актуален модел, а когато я отвори, тя реагира с "ама защо черна, бе хора!!! Всичките ми чанти са черни!" Бяха й купили черна чанта, защото са я забелязали, че носи само черни чанти. После започнаха коментарите, че в голямата чанта се събират много боклуци, тежи и се оказа, че и размерът не й допада. Не го каза директно, но си пролича, че не иска да носи огромна чанта.

# 261
Аз мразя някой друг, дори от най- близкия ми семеен кръг, да ми подарява чанти, какво ли пък остава за колеги и въобще хора, които нито ги зная, нито ги познавам по- отблизо? Чантата е нещо толкова индивидуално! Все едно да ми подарят обувки. Grinning
Неподходящ подарък е отвсякъде.

# 262
Е... по принцип няма нубда и от чак такъв коментар на подаръка. Каъо не ти харесва, казваш "благодаря" и си я прибираш, а не "ма що черна", "ма много голяма", "ма нам си кво..."

# 263
Имам приятелка учителка, за всеки празник получаваше N брой букети, а за 8 март и подаръци ( кристални вази, чаши и др.), които се чудеше какво да ги прави. Беше намразила ароматът на цветята, у тях не се дишаше и тя ги раздаваше, също и подаръците.

# 264

Прекалено значение им придавате на тези сърчица и целувки. Емотикони като емотикони, в повечето случаи нищо особено не изразяват, нещо като дежурните усмивки или палец нагоре.
Палецът или усмивката е едно, но някакъв си мой бивш колега или познат, да ми праща стикери със целувки и сърца..., не ми се струва много нормално. Като се има в предвид, че този човек ми е напълно безразличен, т.е , никога не сме били близки по някакъв начин, общуването ни е било повече тип служебно, делово, размяна на някоя друга приказка, здравей и здрасти. Малко е прекалено, за мен лично е дразнещо. То ни така, ни иначе. Дали да му го кажеш, щото може да се разсърди, или пък просто да не кажеш нищо, и той да се усети, че не е правилно от негова страна... И въпреки това пак не се усещат. По съм склонна жена да ми изпрати целувка и сърца, което не го намирам за толкова странно, но мъж да ми ги изпраща е съвсем друго.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 14:16 от Borqna Sto 771419

# 265
  • Варна
Вчера бяхме на кафе в едно заведение с още трима човека. Отсреща имаше непознато момиче, което позираше да си направи перфектното селфи-позираше много и си направи 1000снимки.
Моята позната започна да я коментира на глас колко много позирала, как ще й се скърши врата, как щяло да бъде яко да застанем до нея и ние така да кълчим врат да се снимаме така до нея. Сякаш демонстрираше превъзходство, защото не си прави така снимки. Категорично отказах, защото дори и да прави впечатление дадено не-вредно поведение е грозно да го коментираш 10мин. и да се присмиваш.

Самата дама твърди за себе си, че е много начена и културна, извън движенията на т.н "кифли"

# 266
Да, грозно е да и се присмиваш и да коментираш някой в лицето му, с цел да го унижиш, но в частен кръг без нейно знание не виждам причина да няма коментар. Все пак това е някакво събитие от заобикалящия ни свят. Как тук се коментира на хиляди страници какво станало в Биг брадър, Ергенът или Игри на волята? Защо тук да може, а на ушенце на живо да не може?

# 267
За мен акцента е в това колко дълго и как коментираш някого и дали начина, по който го правиш съответства на претенциите ти.

# 268
Виж колко теми от по колко страници има с коментари за изброените риалити формати Simple Smile

# 269
Предполагам. И аз съм следила и писала в теми за реалити формати в редките случаи, когато гледам подобни предавания. Но както писах вече тук, зависи как и колко дълго коментираш някого и нещо и дали това отговаря на претенциите, които имаш за себе си. Иначе казано, не става да се смяташ за интелигентен, толерантен, възвишен, чувствителен, умен, възпитан и т.н., а изведнъж на съвсем махленски език с грозни и груби думи напоително старници наред да коментираш участници в предавания. Признавам обаче, не знам какви са претенциите на всеки пишещ в онези теми.

Общи условия

Активация на акаунт