С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 222
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Тарталета,
В Германия: гинеколог, очен лекар, дерматолог,  стига да работят със здравна каса, без направление взимаш час. Направление за специалист съм взимала, ако не знам, какъв лекар ми трябва и питам ЛЛ. Друг е въпросът, че ако не е спешно, час може и след 3 месеца, при проблем може и след 1 месец. Ако е много спешно през ЛЛ и той/тя ти уговаря час с колегата или отиваш на спешен кабинет. С частна здравна каса или частен пациент - веднага.

# 601
  • Deutschland/HE
Да, права е Дени-Мени за Германия, с направление ще получиш по-бърз термин, без направление ще чакаш много. Най-трудно сме получавали час за дерматолог, въпреки направлението и трабваше да го подновяваме.
Ако си минал през личен лекар и той прецени, че си спешен може да получиш бърз час,като има два варианта. Първият е: звъниш на 116117 (нещо като Бърза помощ), диктуваш им код от ЛЛ и те те насочват към специалист и получаваш час още на следващия ден. Другият е пак с код, много често ЛЛ уточнява с лекар специалист и получаваш час в близките дни, 2-3, максимум седмица.

# 602
  • София
Ми не мога да свикна с провеждането на телефонни разговори на високоговорител на обществени места и това е! Sad Тъпи, лични разговори,  с които явно държиш да запознаеш всички в радиус от десет метра около тебе.

# 603
Вървя си и спирам преди пешеходна пътека, гледам идва кола и спира, давам знак с ръка, да мине, хем аз 1 минута да поема въздух чакайки(щото вървя бързо, спортувам), обаче човека не си минава и ми прави контра знак, аз да мина. Ей това ме дразни, бе човек дала съм ти предимство, що се инатиш, мини си, ако щях да мина нямаше да ти правя знак да минеш.

Ядосвам се, щото се е случило много пъти да бързам, а шофьорите не са спирали, обаче имам ли време винаги спират, такъв инат не съм видяла.

# 604
  • София
Просто не стойте до пешеходната пътека.

# 605
А ако шофьорът тръгне и ти си промениш мнението и решиш все пак да минеш, кой ще е виновен? Като не искаш да минаваш, не стоиш на пешеходна пътека. Или минаваш и почиваш от другата страна.

# 606
А ако шофьорът тръгне и ти си промениш мнението и решиш все пак да минеш, кой ще е виновен? Като не искаш да минаваш, не стоиш на пешеходна пътека. Или минаваш и почиваш от другата страна.
То там нямаше пешеходна, но не бях стъпила, бях на тротоара в спряло положение. Как ще си променя решението за 1 секунда, хем съм дала знак, хем да мина, тогава аз ще съм виновната.

# 607
  • here and now
Ами почивай си с гръб към пътното платно.
Като шофьор ти казвам, че такива, като теб много ме дразнят.

# 608
Вуду, и аз не съм съгласна с теб. Човек на ръба на тротоара с лице към платното е червен флаг за шофьорите и веднага наостряне на вниманието и очите на 4. Знак, не знак, знам ли аз кой какво мисли. Има човек на крачка от платното и аз съм длъжна да му осигуря път. Ако не дай Боже стане нещо виновна съм аз. Щото полицията няма да ме пита после "ама наистина ли ти даде знак да минеш". Просто си почивай по-навътре на самия тротоар и няма да спират да те чакат.
Мен заради един такъв навремето ме скъсаха на изпита по кормуване. Видях го, стои, чака нещо, озърта се, няма никакво намерение да минава. Все пак спирам и давам път - стои си там и не мърда. В секундата, в която тръгнах той стъпа на платното, изпитващия ми натисна спирачката и изпита приключи.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 08:12 от HoneyBee33

# 609
И аз го правя - да спра да си почина преди да пресека, особено с багаж. С гръб към платното на края на тротоар е абсурдна идея. Така нямаш видимост, ако някой се е засилил и може да те бутне.
Та, тъй като съм забелязала точно това спиране, а аз просто си стоя, отивам най-навътре на тротоара, а не стоя до ръба. Така нито притеснявам шофьора, че може да ми щукне да изкоча на пътя, нито бързам да пресека, а си почивам докато събера сили.

# 610
  • Down south
Вървя си и спирам преди пешеходна пътека, гледам идва кола и спира, давам знак с ръка, да мине, хем аз 1 минута да поема въздух чакайки(щото вървя бързо, спортувам), обаче човека не си минава и ми прави контра знак, аз да мина. Ей това ме дразни, бе човек дала съм ти предимство, що се инатиш, мини си, ако щях да мина нямаше да ти правя знак да минеш.

Ядосвам се, щото се е случило много пъти да бързам, а шофьорите не са спирали, обаче имам ли време винаги спират, такъв инат не съм видяла.
Как знаеш, кои от шофьори знаят, дали имаш или нямаш време.
Описаното  би ме подразнило тук, а в България дваж повече.
Толкова дълго пешеходците се борите за такова отношение и накрая пак недоволни.

# 611
Е добре де като искам да мина никой не спира, не се прави на добър шофьор, но не бързам ли всички са готови да спрат. Даже няколко пъти са се ядосвали, че искам да мина на пешехона,  обаче имам ли време и не бързам да мина човека веднага спира най-усмихнато ми дава път, не мога да го разбирам и се ядосвам.

# 612
Не се чака пред пешеходна пътека.
Аз оня ден се изумих. Минавам на пешеходна пътека тип зебра, преценявайки, че идващата кола от ляво се движи с ниска скорост и ще премина преди да е стигнал зебрата. И като ме видя пишлемето, дето беше яхнало бмвето натисна газ до дупка. И не разбирам кеф му е да гледа как жена бяга или що.
Сетих се, че така убиха Филип на Гурко.
Не вярвах, че има идиоти да се цялата в хора, но да има ги.

# 613
Мен скоро един ме изуми, не знам писах ли го тук. Ще пресичам на пешеходна, адско задръстване, колите мърдат с по един сантиметър. Пресичам си аз и един газ да застане точно на пешеходната пред мен и да ми препречи пътя??? Къде отиваш в това задръстване?? Най-смешното беше, че сме нос до нос, той с отворен прозорец и упорито не ме поглежда. Grinning

# 614
Аз се обърнах да го питам аджеба за къде точно сега, пред пътеката се забърза и видях, че е млад мъж, момче, което може да ми е син.
Трябва като в някои страни - мощни коли само след определен стаж на пътя.

Общи условия

Активация на акаунт