С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
В Германия и Холандия редовно се хвърлят хора, спира движението, хаос, но не обезопасяват.Не стигат парите😉 имат др. приоритети.Обаче и никой не коментира, свикнали са.Днес имаше коментари за сгазен велосипедист в Амстердам и хората пишат, че всички с колела не спазват правила и на това място минават на червен сфетофар.Не са мн.толерантни в изказванията. Покрай всякаквито хвърлящи се и хотелите масово вече са неотварящи се прозорци.Седиш на вентилация.Айде за бизнес сградите по-разбирам.Народа с бърнаут, я по-добре да хващат вируси и микроби, вместо да ги зяпат …….на асфалта пред входа на прехвалените компании.

# 721
Аз съм от пряко засегнатите всяка година поне по 10 пъти от подобни самоубийства в Германия понеже всеки ден пътувам с влак и метро от един град до друг. Никаква емпатия вече нямам. И не смятам, че една ограда ще реши проблема, пак ще намерят начин да се хвърлят под влака.

# 722
  • Glasgow
Да, и тук новите хотели са без отварящи прозорци, на старите прозорците са с рестриктори и нямаш право да ги махаш. Пред влакове много често се хвърлят. Един мой колега ми обясняваше, че е работил за жп линиите преди и го питах как се справя емоционално с толкова хвърлящи се, бях видяла видео малко след инцидент, машинистът в абсолютен шок и медици се опитват да го успокоят...та моя колега каза, че се случва толкова често че повечето са изтръпнали, имаш право след това на дълъг болничен или отпуска, а ако си ок да се върнеш на работа без отпуск няколко хиляди изплащали.🫤🫤🫤и винаги когато се случи и хората коментират наред със съболезнования за починалия пишат "и мислите ми са с екипа на бърза помощ и машиниста"😔

# 723
  • Бургас
Дразня се от наглостта на определени хора!
Но номерата вече не им минават!

# 724
  • SF
Какво и кои имаш предвид? Сподели повече, за да ни е ясно какво пишеш.

# 725
  • Бургас
Есме, това са хора от обкръжението ми, затова не описвам в подробности!

# 726
И аз се дразня от наглостта на хората по принцип, много примери имам, но най-гадно е когато това идва от близките хора. Дразня се от лъжите и подценяването на хората - от тарикатите, от безпочвените обвинения и насаждания на чувство на вина.

# 727
Някои възрастни мъже много разглеждат жените.
Днеска си вървя и се разминах с един мъж, на възрастта на дядо ми, който минавайки ме погледна и каза "много си сладка". После стоях, той си отиде и 3 пъти погледна назад.

Бях с качулка, шал, шапка, слънчеви очила, дебел панталон, дебело яке. Ей така, човека си дойде и ме одумка. Ако бях викнала полицията не знам, как щях да докажа, че ми е казал такова нещо и то посред бял ден.

И не ми е за първи път, по пътя видят ли ме сама, намират смелостта да направят нещо.

# 728
Днеска си вървя и се разминах с един мъж, на възрастта на дядо ми, който минавайки ме погледна и каза "много си сладка". После стоях, той си отиде и 3 пъти погледна назад.

Бях с качулка, шал, шапка, слънчеви очила, дебел панталон, дебело яке. Ей така, човека си дойде и ме одумка. Ако бях викнала полицията не знам, как щях да докажа, че ми е казал такова нещо и то посред бял ден.

И не ми е за първи път, по пътя видят ли ме сама, намират смелостта да направят нещо.
Какво означава "одумка ме"?

# 729

Какво означава "одумка ме"?
Каза ми нещо, което не е редно да казва на непозната жена.

# 730
  • SF
Да, има много такива мъже. Голяма част от тях са женени и се възползват от всеки момент без жените си да се закачат. Много често се случва това, което разказа. Някои само пускат реплика и очакват да им отвърнеш, да размените контакти или просто уличен флирт. Не знам точно, защото не си позволявам да им отговарям. Гадая какво ли може би се случва в техните тикви.
Други са доста нахални и не се впечатляват, че им отбягваш погледа или се правиш на зает, ровиш уж нещо важно в телефона, те продължават заговарянето и не разбират от езика на тялото.

# 731
Да, има много такива мъже. Голяма част от тях са женени и се възползват от всеки момент без жените си да се закачат. Много често се случва това, което разказа. Някои само пускат реплика и очакват да им отвърнеш, да размените контакти или просто уличен флирт. Не знам точно, защото не си позволявам да им отговарям. Гадая какво ли може би се случва в техните тикви.
Други са доста нахални и не се впечатляват, че им отбягваш погледа или се правиш на зает, ровиш уж нещо важно в телефона, те продължават заговарянето и не разбират от езика на тялото.
В социалните медии пък са ужасни, сигурно сте видели, как пишат без срам под снимките на жени. Ужас, даже няколко от тях написали съобщения на мама по фейсбук, въпреки че има снимка с баща ми.

# 732
И на мен ми се е случвало. Много често съм била със слушалки обаче, и вървя като кон с капаци напред, без да ме интересува кой е минал покрай мен, какво е казал и прочие. Само не разбирам, като си била опакована цялата + очила, как изобщо те е е видял как изглеждаш Laughing

# 733
Жена съм, и знам за какво говориш.
Само дето съм стигнала онази възраст и способност да ги отбивам такива. Трупа се с времето, с опита и с много инат, и с не малко чепат характер. За мен си, отдавна не ме е страх от нищо,  но за младите  момичета ми трепери сърцето. И дъщери имам, и колкото и да не е модерно, нито красиво, повтарям до отмаляване " не ходете никъде сами!"

# 734
Трудно е всеки път всяко момиче да се движи в компания с някой. Всички ходят кой на училище,  университет, работа.... Неизбежно е. Дори и гадже да имаш и то не може да е плътно до теб всяка секунда.

Общи условия

Активация на акаунт