Първо да кажа, че аз съм леко скептичен понеже:
1)д-р Бари Сиърс прокламира прием на О3 в завишени дози, и в същото време продава такъв продукт. Мисълта ми е- не бих се доверил (на 100%) на някой, който ме убеждава в нещо, от което има икономическа изгода.
2)препоръчаната доза е еднаква и за 50кг женица и за 120кг батка от кварталния фитнес...малко ми бяга логиката
3)вероятно поради 2) се споменава, че единствения реален начин да потвърдиш дали приемаш достатъчно количество Омега 3 е с тест, който не зная да се прави в България т.е. пиеш на сляпо. Самото О3 не е проблем да се предозира, но вървящите с него остатъци от пречистването му (Живак,Олово и т.н.)- са проблем (доколкото разбирам)
Игнорирам 1,2,3 и задавам критерии за качествено О3 :
-да не е от дроб на треска
-да е максимално пречистено от тежки метали
-да съдържа макс количество EPA/DHA ( май се търси съотношение 2/1, но не съм сигурен в това)
-параметрите да са потвърдени със сертификат
- да е с разумна цена
Аз все още ровя в iherb и amazon и да си избирам кой продукт да поръчам за проба. Ударете едно рамо за конкретен продукт, ако имате поглед по темата

PS засега съм избрал това : https://www.amazon.de/-/en/omega-3-Fisch%C3%B6l-Zitrone-Ingwer-O … C1237&sr=8-6&th=1 :
пишат че е "Фармацевтично качество", има някаъв сертификат в който пише олово<0.003мг/кг,Кадмий<0.003мг/кг,Живак<0.0017мг/кг, в има 5мл (2чл) EPA=875mg,DHA=600mg, калкулатора смята че е 82%. Само не зная този синтетичен вит Е (dl-alpha-tocopherol) дали е ОК ?