Всичко за Омега 3

• 290
  • 4
  •   1
Отговори
Отварям тема за Омега 3 (О3) понеже д-р Бари Сиърс го поставя наравно, ако не и с по-голяма тежест, от  хранителния режим "зоната". За хранителния режим има над 10 теми, а за омега3 липсва такава. Да, тук и там се дискутира, но информацията е пръсната из темите, някои линковете са неактивни и т.н.
Първо да кажа, че аз съм леко скептичен понеже:
1)д-р Бари Сиърс прокламира прием на О3 в завишени дози, и в същото време продава такъв продукт. Мисълта ми е- не бих се доверил (на 100%) на някой, който ме убеждава в нещо, от което има икономическа изгода.
2)препоръчаната доза е еднаква и за 50кг женица и за 120кг батка от кварталния фитнес...малко ми бяга логиката
3)вероятно поради 2) се споменава, че единствения реален начин да потвърдиш дали приемаш достатъчно количество Омега 3 е с тест, който не зная да се прави в България т.е. пиеш на сляпо. Самото О3 не е проблем да се  предозира, но вървящите с него остатъци от пречистването му (Живак,Олово и т.н.)- са проблем (доколкото разбирам)
Игнорирам 1,2,3 и задавам критерии за качествено О3 :
-да не е от дроб на треска
-да е максимално пречистено от тежки метали
-да съдържа макс количество EPA/DHA ( май се търси съотношение 2/1, но не съм сигурен в това)
-параметрите да са потвърдени със сертификат
- да е с разумна цена
 Аз все още ровя в iherb и amazon и да си избирам кой продукт да поръчам за проба. Ударете едно рамо за конкретен продукт, ако имате поглед по темата Simple Smile
PS засега съм избрал това : https://www.amazon.de/-/en/omega-3-Fisch%C3%B6l-Zitrone-Ingwer-O … C1237&sr=8-6&th=1 :
пишат че е "Фармацевтично качество", има някаъв сертификат в който пише олово<0.003мг/кг,Кадмий<0.003мг/кг,Живак<0.0017мг/кг,  в има 5мл (2чл) EPA=875mg,DHA=600mg, калкулатора смята че е 82%. Само не зная този синтетичен вит Е (dl-alpha-tocopherol) дали е ОК ?

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 15:37 от Beonedge

# 1
Аз поръчвам Омега 3 от iherb:
Първокласно омега-3 рибено масло, 240 меки капсули от рибен желатин https://share.google/rcb9V5DAgA7d6sIdZ

# 2
Да, видях че основно тези поръчват хората, но :
1)беше налична само малката разфасовка
2)от щатите...предпочитам да си оставя парите в европа, пък и кой знае кога ще дойде...+евент разправии с ония малоумници в митницата Simple Smile
3)нивата на живак на германското са по-ниски...ако не чийтват нещо (ако не бъркам конвертирането - mcg в 2 капсули vs mg/kg)
4)германското излиза по-евтино
5)предполагам е объркан линка (това е около 30% концентрация), но дори да сметнем по-високия клас на същия бранд, пак излиза по-ниска концентрация (80 vs 82%)

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 17:28 от Beonedge

# 3
Аз смятам, че 240 капсули за 60 лв. е добра цена. И не ми е проблем, че ще оставя пари в Щатите, а не в Европа.

# 4
Аз съм доволен Möllers течна форма има вътре витамин Д

Общи условия

Активация на акаунт